Nieuws Regio

Schemertocht op de Kampina

Ontdek de avondgeluiden van de Kampina en verwonder je over de ontstaansgeschiedenis van het gebied. Deze wandeling is gericht op volwassenen. Koop je ticket altijd vooraf online via www.natuurmonumenten.nl/agenda.

De schemering is vaak een magisch moment waarin verschillende dieren actief worden. Wandel onder begeleiding van twee ervaren gidsen langs prachtige vennen en ontdek hoe het mooie landschap van de Kampina is ontstaan en geniet van alles wat je hoort en ziet. Meld je snel aan, want na zonsondergang door een natuurgebied mogen wandelen is een unieke kans.Wist je dat de Kampina het leefgebied is van een aantal bijzondere planten en dieren? Zoals de levendbarende hagedis, de Tapuit en de zeldzame Zonnedauw, een insectenetend plantje. Maar ook het Gentiaanblauwtje, een bedreigde vlindersoort komt hier voor. Door zorgvuldig beheer van Natuurmonumenten blijven deze bijzondere soorten in dit unieke gebied behouden.Wandel heerlijk mee en geniet van de stilte in de avond op de Kampina. De excursieleiders zullen je zoveel mogelijk van dit mooie natuurgebied laten zien.Tickets

Deze activiteit vindt plaats op vrijdag 24 mei van 20.00 uur tot 22.00 uur, vertrekpunt parkeerplaats Burg. vd Oeverweg Posthoornseweg. Deze activiteit kost 7 voor leden en 10 voor niet-leden van Natuurmonumenten. (Oudere) kinderen zijn onder begeleiding van hun ouders welkom. Voor kinderen kost het 5 voor leden en OERRR-leden en 8 voor niet-leden.


Tips van de boswachter

- Trek stevige wandelschoenen aan

- Draag kleding die past bij het weer

- Controleer jezelf achteraf altijd op tekenMeteen aanmelden of nieuwsgierig naar meer activiteiten?

Neem een kijkje op: www.natuurmonumenten.nl/agenda.

Ingevoerd op 09.05.2019 door victor