Nieuws Helvoirt

2019-03-17-ballroom1+2.jpg Ballroom Syncopators

Kom ook dansen (of kijken en luisteren).

Zondag 17 maart is er een matinee danssant in de grote zaal van "Hotel & Brasserie De Guldenberg", Guldenberg 12 te Helvoirt met hot and sweet music door de Ballroom Syncopators met als thema:
"Happy days are here again".


In de jaren 1920 – 1930 groeide de belangstelling voor de jazz zodanig dat er steeds meer danszalen en clubs kwamen. De bekendste uit die tijd is wel The Cotton Club. Afwisseling tussen dansbare jazz en amusement zorgde voor een variété-achtige sfeer. In de sfeer van deze traditie treedt het orkest de Ballroom Syncopators op.

Het orkest de Ballroom Syncopators bestaat uit 12 instrumentalisten (die 24 instrumenten bespelen) en een zangeres. Zij spelen in de traditie van de jazzy dansorkesten uit de jaren twintig, begin dertig, van de vorige eeuw. Het is een mix van de Amerikaanse jazz en de Europese salonmuziek (Duitsland en Frankrijk). Het rauwe van de hot jazz uit New Orleans wordt getemd door arrangementen met strakke rifjes, zoetgevooisde saxgroepen en smeltende viooltonen. De Ballroom Syncopators doen hun naam eer aan door de foxtrots, jimmy’s en quick-steps af te wisselen met een wals of een tango. Dus…….lekker dansen of gewoon komen luisteren en kijken. Aanvang 14.30 uur – 17.30 uur.
De toegang is gratis.
Voor meer informatie, kijk op www.ballroomsyncopators.nl

Ingevoerd op 09.03.2019 door victor