Nieuws Regio

Alzheimer Café in s-Hertogenbosch op 11 februari 2019

Impact van dementie op de relatie

Op maandag 11 februari a.s. wordt in Vivent De Hooghe Clock te s-Hertogenbosch weer een avond van Alzheimer Café s-Hertogenbosch & Vught georganiseerd. Op deze avond gaan we in gesprek met een partner van iemand met dementie.


We zullen stilstaan bij de impact van dementie op de relatie.

Thema: impact van dementie op de relatie
In een liefdevolle relatie kennen mensen elkaar door en door. Je weet precies wat je aan de ander hebt. Door dementie kan het soms lijken alsof je elkaar opnieuw moet leren kennen. De persoon met dementie doet dingen die de partner niet van hem of haar verwacht. Verder merkt de partner dat de persoon met dementie steeds afhankelijker van hulp wordt. En er is het verdriet dat dierbare gezamenlijke herinneringen mogelijk worden vergeten. Al die veranderingen kunnen ingrijpend zijn.

Deze avond gaan we in gesprek met een partner van iemand met dementie. In dit gesprek zullen we stilstaan bij de impact van dementie op de relatie met als rode draad: hoe ga je om met de veranderingen en het verlies door de dementie en hoe houd je contact met elkaar?

Na de pauze gaan we met de bezoekers in gesprek over hun ervaringen met dit onderwerp.

Praktische informatie
Op maandag 11 februari bent u van harte welkom vanaf 19.00 uur in het Alzheimer Café bij Vivent De Hooghe Clock, Klokkenlaan 85, 5231 AP s-Hertogenbosch. Het programma begint om 19.30 uur en tussendoor is er een pauze. De avond wordt afgesloten om 21.30 uur. De toegang is gratis.

Voor meer informatie kunnen belangstellenden contact opnemen met Vivent afdeling Behandeling & Consultatie via Beppie Schothorst, casemanager dementie, telefoon: 06 52 60 94 02 of met Marieke Soontiëns, psycholoog, telefoon: 073 645 41 77. Of kijk op de website van Vivent: www.vivent.nl.


Over Vivent
Vivent is dé zorgexpert in s-Hertogenbosch en omgeving. Met onze expertise bieden we bij u thuis en vanuit onze woonzorgcentra de beste zorg. Elke dag opnieuw zijn we geïnteresseerd in hoe het met u gaat, wat u wilt en wat er mogelijk is. Overleg tussen onze professionals en u is de basis voor goede zorg. U beslist zelf hoe u uw zorg wilt invullen. Wij hebben de mensen, de kennis, de ervaring en de technologie in huis om u te helpen het beste uit uw dag te halen. Samen met u beleven we mooie momenten. Vivent is werkzaam in de gemeenten Boxtel, Haaren, 's-Hertogenbosch, Schijndel, Sint-Michielsgestel, Vught en Vlijmen. Bij Vivent werken bijna 1500 medewerkers en zon 800 vrijwilligers.

Ingevoerd op 03.02.2019 door victor