Nieuws Regio

Alzheimer Café in s-Hertogenbosch op 14 januari 2019

Vormen van dementie

Op maandag 14 januari a.s. wordt in Vivent De Hooghe Clock te s-Hertogenbosch weer een avond van Alzheimer Café s-Hertogenbosch & Vught georganiseerd. Op deze avond zal geriater Mw. van Strien informatie geven over verschillende vormen van dementie. Wat zijn de belangrijkste kenmerken van de verschillende ziektebeelden?


Thema: vormen van dementie
Dementie is de verzamelnaam voor ruim vijftig ziektes. Deze ziektes tasten de hersenen aan en zorgen voor een achteruitgang in het denkvermogen en verandering in het gedrag. De ziekte van Alzheimer is de meest bekende. Maar ook Vasculaire dementie, Lewy Body dementie, Parkinson dementie en Frontotemporale dementie zijn bekende verschijningsvormen.

Hoe ontstaan de verschillende vormen van dementie? Welke verschijnselen zijn kenmerkend? Hoe is het verloop? Wat is de levensverwachting? Welke behandeling en begeleiding zijn mogelijk bij de verschillende vormen.

Hierover zal mevrouw drs. A. van Strien, klinisch geriater in het Jeroen Bosch Ziekenhuis, informatie geven. Bezoekers kunnen natuurlijk ook zelf hun vragen en ervaringen aan haar voorleggen.


Praktische informatie
Op maandag 14 januari bent u van harte welkom vanaf 19.00 uur in het Alzheimer Café bij Vivent De Hooghe Clock, Klokkenlaan 85, 5231 AP s-Hertogenbosch. Het programma begint om 19.30 uur en tussendoor is er een pauze. De avond wordt afgesloten om 21.30 uur. De toegang is gratis.

Voor meer informatie kunnen belangstellenden contact opnemen met Vivent afdeling Behandeling & Consultatie via Beppie Schothorst, casemanager dementie, telefoon: 06 52 60 94 02 of met Marieke Soontiëns, psycholoog, telefoon: 073 645 41 77. Of kijk op de website van Vivent www.vivent.nl.

Ingevoerd op 03.01.2019 door victor