Nieuws Regio

Alzheimer Café in ’s-Hertogenbosch op 10 december 2018

Theatervoorstelling: Oploskoffie

Op maandag 10 december a.s. wordt in Vivent De Hooghe Clock te ’s-Hertogenbosch weer een avond het Alzheimer Café ’s-Hertogenbosch & Vught georganiseerd. We sluiten het jaar af met de theatervoorstelling “Oploskoffie” van theatermaker Pythia Winia. Deze voorstelling gaat over dementie en wat dit met drie generaties in een familie doet.
Theater: Oploskoffie van Pythia Winia
In deze theatervoorstelling geeft Pythia Winia een indringend beeld van drie vrouwen: oma, dochter en kleindochter. De drie generaties kijken verschillend tegen de dementie van oma aan. Wat ze gemeen hebben is hun verdriet om de persoonlijkheid van oma die langzaam verdwijnt. Dochter Til reageert vanuit haar zorgende rol, zorgend naar haar moeder en naar haar dochter. Ze is de mantelzorger die goed voor anderen zorgt, maar zichzelf voortdurend vergeet. Alles passeert de revue. Angst, humor, onzekerheid, verbloemen van het vergeten, zoeken van nieuwe logica om gedrag te verklaren.

“Oploskoffie” is een aangrijpende en herkenbare voorstelling over dementie en wat dit doet met de directe omgeving van de persoon met dementie.


Praktische informatie
Op maandag 10 december bent u van harte welkom vanaf 19.00 uur in het Alzheimer Café bij Vivent De Hooghe Clock, Klokkenlaan 85, 5231 AP ‘s-Hertogenbosch. De voorstelling begint om 19.30 uur. Na de voorstelling kunt u met elkaar napraten. De avond wordt afgesloten om 21.30 uur. De toegang is gratis.
Voor meer informatie kunnen belangstellenden contact opnemen met Vivent afdeling Behandeling & Consultatie via Beppie Schothorst, casemanager dementie, telefoon: 06 – 52 60 94 02 of met Marieke Soontiëns, psycholoog, telefoon: 073 – 645 41 77. Of kijk op de website van Vivent www.vivent.nl.


Over Vivent
Vivent is dé zorgexpert in ’s-Hertogenbosch en omgeving. Met onze expertise bieden we bij u thuis en vanuit onze woonzorgcentra de beste zorg. Elke dag opnieuw zijn we geïnteresseerd in hoe het met u gaat, wat u wilt en wat er mogelijk is. Overleg tussen onze professionals en u is de basis voor goede zorg. U beslist zelf hoe u uw zorg wilt invullen. Wij hebben de mensen, de kennis, de ervaring en de technologie in huis om u te helpen het beste uit uw dag te halen. Samen met u beleven we mooie momenten. Vivent is werkzaam in de gemeenten Boxtel, Haaren, 's-Hertogenbosch, Schijndel, Sint-Michielsgestel, Vught en Vlijmen. Bij Vivent werken bijna 1500 medewerkers en zo’n 800 vrijwilligers.

Ingevoerd op 27.11.2018 door victor