Nieuws Helvoirt

BEWEEGROUTE HELVOIRT

Schiet officieel uit de startblokken op woensdag 31 oktober

Op woensdag 31 oktober om 10.30 uur wordt de beweegroute Helvoirt feestelijk geopend door de werkgroep en wethouder Adrienne Verschuren. U bent van harte uitgenodigd om vanaf 10.00 uur hierbij aanwezig te zijn op het speelplein voor het HelvoirThuis.


In 2017 werd met hulp van de GGD een grote werkgroep geformeerd, waarin alle belanghebbenden zitting kregen.
Met plezier en beleving een leven lang sporten en bewegen in een omgeving die permanent beschikbaar en toegankelijk is voor allemaal, op elk moment van de dag werd het uitgangspunt.
Het is een herkenbare uitgestippelde route met diverse fitnesstoestellen voor alle leeftijden. Het parcours begint bij de speelplaats van het HelvoirThuis, gaat rondom woon- en zorgcentrum de Leyenhof naar de rolschaatsbaan en keert van daaruit terug naar het HelvoirThuis.

Men kan op eigen gelegenheid of met medewerkers, vrijwilligers of mantelzorg(ers) naar buiten voor beweging, ontmoeten van dorpsgenoten en om te genieten van de natuur. Als je de hele route aflegt ben je zo'n anderhalve kilometer onderweg en heb je ongeveer 35 oefeningen gedaan.

Deze beweegroute is financieel tot stand gekomen door middel van het werven van sponsoring door de werkgroep en door een financiële bijdrage van de gemeente Haaren.


Ingevoerd op 29.10.2018 door victor