Nieuws Biezenmortel

Op zoek naar paddenstoelen in De Brand met LNMH Haaren en IVN Oisterwijk.

Op woensdagmiddag 17 oktober 2018 gaan de gidsen van IVN Oisterwijk op zoek naar paddenstoelen. Gaat u mee? Het wordt een spannende excursie. Wat zal er allemaal te zien zijn? Zijn de weersomstandigheden ons goed gezind en staan ze in grote aantallen te pronken? We zullen het zien. De Brand staat bekend om zijn grote verscheidenheid aan paddenstoelen en behoort tot een van de betere paddenstoelengebieden van Brabant.

Paddenstoelen komen het hele jaar voor maar in de herfst kunnen we de meeste soorten verwachten. Wel eens gehoord van het gezellig draadwatje of van de citroenstrookzwam ? Die zijn er te vinden. Staan er ook giftige of eetbare exemplaren en wat hebben paddenstoelen te maken met de duivel, heksen en elfjes? De gidsen zullen u er alles over vertellen.
Voor ouders en/ of oma’s en opa’s met kinderen wordt indien mogelijk een aparte gids ingezet . Bent u in het bezit van een loep en/of een spiegeltje breng dat dan in ieder geval mee. Waterdicht schoeisel of laarzen zijn aan te bevelen.
We starten om 14.00 uur op de parkeerplaats aan de Schoorstraat in Udenhout, tegenover Brasserie de Kat (voorheen Boslust).
Zoals al onze publieksexcursies is ook deze excursie gratis.
U wordt van harte uitgenodigd om aan deze excursie deel te nemen.


www.ivnoisterwijk.nl www.lnmh.nl
Ingevoerd op 08.10.2018 door victor