Nieuws Regio

Speuren met Natureluurs tijdens het 1000 soorten weekend

In het weekend van 27 mei houdt IVN Oisterwijk een 1000 soorten weekend. Dat betekent dat zoveel mogelijk ivn-ers op de Kampina op zoek gaan naar alles wat daar leeft, groeit en bloeit. Zo hopen we op 1000 verschillende soorten uit te komen. En ook wij, met Natureluurs, mogen daarbij helpen. Zondag 27 mei van 10.00 tot 12.00 gaan we op zoek naar bodemdiertjes, spinnen en wormen.

En natuurlijk gaan we dan ook met zoekkaarten precies uitzoeken hoe het diertje heet, want er zijn vele verschillende soorten spinnen, wormen en bodemdiertjes. En zo hopen we bijzondere soorten te ontdekken en met al die andere IVN-ers samen tot de 1000 verschillende soorten te komen. Dus ben jij een goede speurder en tussen de 6 en 13 jaar en wil je graag ontdekken welke soorten bodemdiertjes er op de Kampina allemaal zijn, meld je dan aan voor 25 mei via het aanmeldformulier op www.ivnoisterwijk.nl , onder Natureluurs en werk mee aan het vinden van 1000 verschillende soorten. Na aanmelding krijg je meer details over deze activiteit. Ben je ( huisgenoot) lid van IVN Oisterwijk dan is deelname gratis. Ben je geen lid, geen probleem dan vragen we een kleine bijdrage van € 2,50 per keer.
Natuurlijk mogen ze gerust een vriendje of vriendinnetje meenemen, iedereen is welkom. En tijdens deze “neem je vriendje of vriendinnetje mee dagen” mogen de vriendjes en vriendinnetjes de eerste keer gratis deelnemen.
Meer informatie over natureluurs is te vinden op de website www.ivnoisterwijk.nl

www.ivnoisterwijk.nl
Ingevoerd op 15.05.2018 door victor