Nieuws Gemeente

week 11 – 14 maart 2018

GEMEENTEHUIS HAAREN: OOK TIJDENS DE VERKIEZINGEN ONTMOETINGSPLEK!

Tijdens eerdere verkiezingsdagen maakte u graag gebruik van de verlengde openingstijden van de verschillende balies in het gemeentehuis.


Daarom zijn ook bij de komende Gemeenteraadsverkiezingen en referendum Wiv:

ALLE BALIES OP 21 MAART OPEN VAN 8.00 TOT 19.00 UUR


Dit betekent vaak een gezellige drukte in het gemeentehuis, waar inwoners elkaar tegenkomen en bekenden elkaar ontmoeten. Tijdens de openingstijden van de stembureaus in het gemeentehuis en dus de balies trakteren we u daarbij graag op een kopje koffie!

Zijn alle balies geopend?
Ja, u kunt voor alles terecht. Het maakt niet uit met welke vraag of voor welk product. Zo kunt u:
· een paspoort aanvragen;
· een uittreksel van de burgerlijke stand halen;
· informatie vragen over uw bouwplan;
· een bestemmingsplan of bouwplan raadplegen;

U moet wel eerst een afspraak maken. Dit kan via ‘www.haaren.nl > een afspraak maken’ of u belt met onze Gemeentewinkel (0411) 62 72 82.


Presentaties in de hal
Ook dit jaar willen we aandacht schenken aan bepaalde projecten binnen onze gemeente. Zoals bijvoorbeeld onze meldingsapp Fixi: hoe geeft u nog eenvoudiger uw melding door aan de gemeente?Stemmen kan overal
Inwoners van onze gemeente kunnen in elk stembureau stemmen. Als inwoner van Esch, Biezenmortel en Helvoirt kunt u er ook voor kiezen om in het gemeentehuis in Haaren te stemmen. U kunt dan meteen gebruik maken van de openstelling van alle balies en onder het genot van een kopje koffie de presentaties bekijken.


Presentatie verkiezingsuitslag
U bent ook van harte welkom om na 21.00 uur aanwezig te zijn bij de presentatie van de verkiezingsuitslag. Dit vindt plaats in de raadzaal van het gemeentehuis.


TOT ZIENS OP 21 MAART!EXPOSITIES IN HET GEMEENTEHUIS

Tot eind maart vindt u in de vitrinekast in de hal van het gemeentehuis een kleine tentoonstelling van Femke van Nistelrooij. Haar tentoonstelling is een diversiteit aan kunstwerken van keramiek. Ze is trots op haar creaties en vindt ook rust in haar manier van werken met klei. Of dit nu een schaal, een vaasje of een urn in de vorm van een steen is.

Verder zijn er tot half maart in onze hal kunstwerken te bewonderen van bewoners van het Buitenhuis in Esch. De bewoners en medewerkers zijn in contact gekomen met het gemeentehuis door Wethouder Eric van den Dungen. Elke maand gaat hij naar het Nieuwland in Esch om voor te lezen of een spel met de bewoners te doen. Het Buitenhuis is een locatie van Zorggroep Elde waar mensen met dementie verblijven. Zij zijn ervan overtuigd dat als mensen zo veel als mogelijk kunnen blijven doen waar ze plezier aan beleven, er dan hele mooie dingen ontstaan. Deze tentoonstelling is daar een mooi voorbeeld van. Naast schilderijen zijn er ook werken te zien van keramiek en vilt.

Wij nodigen u van harte uit om te komen kijken. Loop gerust ‘ns binnen.


Wilt u stoken?

Deze maand kunt u gebruik maken van de mogelijkheid om erfbeplanting in het buitengebied te stoken. U hoeft dit alleen niet te melden bij de gemeente. De regels omtrent stoken zijn ongewijzigd. Kijk voor een overzicht op www.haaren.nl/vuurstoken.PRIKBORD
Bijeenkomsten die voor u -als inwoner van de gemeente- interessant of van belang zijn


Zondag 18 maart: verkiezingsdebat.
Aanvang 14.00 uur, Den Domp in Haaren. De gemeente is in deze geen organisator.
Woensdag 21 maart: gemeenteraadsverkiezing en raadgevend referendum Wiv.
Stembureaus in Biezenmortel, Esch, Haaren en Helvoirt. Openingstijden: 07.30-21.00 uur.
Zaterdag 24 maart: landelijke zwerfvuildag.
Van 10.00-12.00 uur. Verzamelen: begin Heiweg. Aanmelden voor 19 maart bij Ad van Opstal via 06 – 18162871 of ajmvanopstal@gmail.com
Ingevoerd op 14.03.2018 door victor