Nieuws Helvoirt

Dak Garage Bressers wordt duurzaam zonne-energieveld

Leyestroom 2 is in productie genomen

Duurzame Haarenaren

Zonne-energiecoöperatie De Groene Leye u/a en garage Bressers starten een nieuw zonnepanelenveld op het dak van Vakgarage Bressers in Haaren onder het motto “Samen naar beter”. De vrijwilligers-coöperatie wil bij monde van haar voorzitter Clemens van Hulten de productie van stroom in de regio helpen vergroenen en wil haar leden een fors financieel voordeel in het vooruitzicht geven.


Willem Bressers, eigenaar van het garagebedrijf heeft zijn dak ter beschikking gesteld aan de coöperatie die voor bestaande en nieuwe leden goedkope groene stroom gaat produceren. Voor iedereen die groene zonnestroom wil opwekken maar geen zonnepanelen op zijn dak wil of kan leggen is dit een aantrekkelijke kans om lokaal in duurzame energie te stappen.


Investeren in groene energie levert hoog rendement

Je spaargeld investeren in deze coöperatie geeft niet alleen gemak en milieuwinst, maar levert per participatie van 250 kWh (= €250) een hoog financieel rendement op. Gedurende 15 jaar krijgt de deelnemer jaarlijks € 30 (in 2020) energiebelasting terug en een aandeel in de winst van de coöperatie (gemiddeld €10). Na afloop van deze periode wordt de inleg van € 250 terugbetaald. De coöperatie koopt daarnaast gezamenlijk stroom in voor haar leden, en dat levert extra voordeel op.


Voor heel de regio

Deelname aan het tweede zonnepanelenproject in het dorp Haaren staat open voor alle inwoners in de postcodegebieden 5296 (Esch), 5282 (gedeelte Boxtel), 5076 ( Haaren), 5268 (Helvoirt), en 5262 (gedeelte Vught). De zonnepaneleninstallatie is op 14 juni in gebruik genomen en produceert nu al stroom voor de nieuwe leden. De inschrijvingstermijn is verlengd in verband met corona. De nieuwe opwekinstallatie heeft een totaal geschatte opbrengst van 65.000 KWh per jaar!


Deelname is nog steeds mogelijk

Op dit dak zijn 260 zonne-participaties beschikbaar. Iedereen, bedrijven, overheid en particulieren kunnen lid worden van de coöperatie en participaties kopen tot maximaal 10.000 kWh (40 certificaten). Geïnteresseerden kunnen zich melden op info@degroeneleye.nl. De coöperatie verstrekt een uitgebreide informatiebrochure op grond waarvan men zich kan inschrijven. De coöperatie is bereikbaar op nummer 06 20 24 10 99.


Contactpersonen

Clemens van Hulten, voorzitter
M: 06 20 24 10 99
E: <a href="mailto:clemens@degroeneleye.nl">clemens@degroeneleye.nl</a>

Jan Verstijnen
M: 06 51 42 29 76
E: <a href="mailto:jan@degroeneleye.nl">jan@degroeneleye.nl</a>


Ingevoerd op 20.06.2020 door victor