Nieuws Helvoirt

2020-03-21-kledingmarkt_helvoirt.jpg 77e Kleding-, boeken- en platenmarkt in Helvoirt

Zaterdag 21 maart gaat het weer gebeuren: de halfjaarlijkse Kleding-, boeken- en platenmarkt in de Oude School aan de Kastanjelaan in Helvoirt. Tussen 10.00 en 15.00 uur liggen er in de voorbouw duizenden boeken, platen, cdís, dvdís te wachten op de vele kooplustigen. In de achterbouw puilen de kledingrekken alweer uit met een enorm assortiment voorjaars- en zomerkleding. En op welke markt mag je zomaar binnenlopen omdat de toegang gratis is? Juist in Helvoirt!


Het wordt de 77e keer dat deze gecombineerde hergebruikmarkt wordt gehouden. De koffie of thee is vers gezet, waarvoor men slechts Ä 0,50 betaalt. Het glaasje ranja voor de kinderen is en blijft gratis.
Het is een genot om elk halfjaar een paar honderd personen blij te kunnen maken. Voor een prikkie worden bergen spulletjes meegenomen. Juist dat lang gezochte kledingstuk waar je dan zomaar tegenaan loopt of dat boek, die plaat, cd, dvd waar je al zoveel markten hebt afgestruind. Veel kans dat het in Helvoirt wel lukt. Het unieke van de Helvoirtse Kleding-, boeken- en platenmarkt is dat er een hele zaal vol hangt met alle soorten kleding en dat er een aparte grote ruimte is waar boeken en platen worden verkocht. En alles keurig gesorteerd.
De opbrengst van de kledingmarkt is bestemd voor de aanschaf van instrumenten en kleding voor harmonie Kunst Adelt, de opbrengst van de boeken- en platenmarkt is dit keer bestemd voor twee doelen: KVW (KinderVakantieWerk) dat dit jaar 50 jaar bestaat en voor de jaarlijkse Ontmoetingsdag.
Alle te koop aangeboden artikelen zijn afkomstig van schenkers. Vooral achter de Oude School, nabij de brandweerkazerne, is er volop gratis parkeergelegenheid.

Elke zaterdag inleveren
Elke zaterdag tussen 10.00 en 12.00 uur is er gelegenheid om kleding, boeken, platen, cdís., dvdís in te leveren. Daaraan wordt gelukkig veel gehoor gegeven, want hoe je het wendt of keert: het succes van de Kleding-, boeken- en platenmarkt is afhankelijk van het aanbod. Welkom!
In de zomervakantie ligt de inzameling 4 weken stil: week 30, 31, 32, 33.
Zie ook www.harmoniekunstadelt.nl

Ingevoerd op 05.03.2020 door victor