Nieuws Algemeen

logo-gewoongezond-vullend-web.jpg Gewoon Gezond

Gewoon Gezond: In gesprek met Theo van den Heuvel
Binnen Gewoon Gezond willen we samen op weg naar een gezonde leefstijl in de gemeente Haaren. Theo van den Heuvel, wel bekend van het Esseblad, is erg bezig met gezonde leefstijl en wil graag zijn verhaal delen.


Theo heeft namelijk diabetes type 2 en slikte hiervoor ruim 20 jaar verschillende medicatie. Dit veranderde in 2017, toen hij op aanraden van de huisarts mee deed aan het programma ‘Keer Diabetes 2 Om’. Tijdens dit programma leerde hij wat leefstijl voor effect kan hebben op zijn diabetes. Door aanpassingen te doen in zijn voeding en meer te bewegen, hoefde hij binnen twee dagen geen medicatie meer te slikken. Dit is nog steeds zo. Een geweldig resultaat! Het is niet makkelijk om deze leefstijl veranderingen te doen, maar Theo deed dit niet alleen. Hij deed dit namelijk met de steun van zijn vrouw, maar ook van de cursusgroep.
Daarnaast geniet hij van het lekkere gezonde eten. Theo: “Preiquiche is mijn favoriet!”. Theo voelt zich ook gesteund door de cursusgroep die hij op terugkomdagen ontmoet. Daar wordt telkens ook een reünietje aan vastgeknoopt.
De kernwaarden van Gewoon Gezond komen hier ook duidelijk in terug: eet, geniet, beweeg, ontmoet. Gezonde leefstijl kan de basis van alles zijn. Theo wil dan ook aan iedereen meegeven dat je vaak zelf ook al heel veel kan doen. Geniet van die wandeling in de natuur, alleen of samen. En gezonde voeding kan heel lekker zijn.

Ben je geïnspireerd door het verhaal van Theo, en wil je ook graag met hem in gesprek gaan? Neem dan contact met ons op.

Samen op weg naar een gezonde leefstijl in de gemeente Haaren.
Hoe leef je fitter, gezonder en bewuster?
Heb je een vraag of een idee over jouw leefstijl of mis je activiteiten in je dorp?
Wij, Lieke Raaijmakers en Carla Schoot, informeren en ondersteunen je graag. Wij zijn op verschillende manieren te bereiken:
Stuur een mailbericht naar lieke.raaijmakers@ggdhvb.nl of c.schoot@ggdhvb.nl óf bel naar 088-3686758 of 088-3686151

Ingevoerd op 07.11.2019 door victor