Yvo Kortmann (voorzitter Nationaal Landschap Het Groene Woud) kijkt vooruit:

‘2019, hét jaar van voorbereiden, op weg naar Van Gogh Nationaal Park’Nationaal Landschap Het Groene Woud heeft een jaar achter de rug dat cruciaal bleek voor de toekomst. Want er staat nogal wat te gebeuren: Het Groene Woud wordt in 2020 Van Gogh Nationaal Park en is gastregio van de Landschapstriënnale in datzelfde jaar. 2019 zal dan ook in het teken staan van ‘voorbereiden’. Ondertussen blijft ze grote en kleinschalige projecten faciliteren. Yvo Kortmann, voorzitter van Het Groene Woud, blikt terug én kijkt vooruit.


Verder lezen >>>
Het Vet Vogel Voeder Festijn met Natureluurs van IVN Oisterwijk
Op zondag 20 januari van 10.00 tot 12.00 is de eerste bijeenkomst van IVN Natureluurs in het nieuwe jaar waarbij we ook ouders van harte uitnodigen om aan te sluiten. We beginnen het jaar goed door samen voedsel voor de vogels te maken en zo de vogels de winter door te helpen.

Verder lezen >>>
Op zoek naar bosuilen in het Oisterwijkse bos
Kom alles te weten over deze schitterende roofvogel op 19 of 26 januari! Meld je snel aan via natuurmonumenten.nl/agenda.

Verder lezen >>>
Populieren planten in klimaatbossen, agroforestry of langs wegen?
Meld voor 15 februari aan voor (bijna) gratis bomen

Populierenwerkgroep Het Groene Woud zet - bij het vieren van haar derde lustrum - een tandje bij. Particulieren uit de gemeenten Sint-Michielsgestel, Meierijstad, Best, Haaren, Oirschot en Boxtel die populieren willen planten in weiden en langs wegen kunnen zich tot 15 februari 2019 melden voor het verkrijgen van bomen.


Verder lezen >>>
Alzheimer Café in ’s-Hertogenbosch op 14 januari 2019
Vormen van dementie

Op maandag 14 januari a.s. wordt in Vivent De Hooghe Clock te ’s-Hertogenbosch weer een avond van Alzheimer Café ’s-Hertogenbosch & Vught georganiseerd. Op deze avond zal geriater Mw. van Strien informatie geven over verschillende vormen van dementie. Wat zijn de belangrijkste kenmerken van de verschillende ziektebeelden?


Verder lezen >>>
Nieuw jeugdbestuurslid bij Waterschap De Dommel

Juliëtte van Deutekom uit Gemonde is per 1 januari 2019 benoemd als het nieuwe jeugdbestuurslid van Waterschap De Dommel. Op 21 december 2018 werd zij door watergraaf Peter Glas geïnstalleerd. Juliëtte volgt Nine van Hemert op die sinds 2016 jeugdbestuurslid was. Juliëtte gaat zich zowel landelijk als voor De Dommel inzetten om jongeren meer te betrekken bij water, waterbeheer en het waterschap.


Verder lezen >>>
Carnavalsoptocht maandag 4 maart in Olliedonk (Spoordonk)
Nog maar enkele weken en dan is het alweer zover: carnaval 2019! Ook in Olliedonk (Spoordonk) zijn de voorbereidingen in volle gang. Voor de 53e keer zal de carnavalsstoet door de straten van Spoordonk trekken en wel op 4 maart, carnavalsmaandag.

Verder lezen >>>
Gratis proeflessen karate voor jeugd en volwassen in Boxtel
Vanaf woensdag 9 januari biedt vechtsportvereniging 4Defence (Fight School Boxtel) de hele maand gratis proeflessen aan in Boxtel. Tijdens de trainingen worden de basistechnieken van karate geleerd, zoals eenvoudige stoten en schoppen.

Verder lezen >>>
Publieksexcursies 2019
o.l.v. gidsen IVN Oisterwijk en LNMH Haaren

Verder lezen >>>
Schema van de lezingen van IVN en LNMH voor 2019


Verder lezen >>>
Eindejaarsexcursie IVN Oisterwijk en LNMHG Haaren op 27 december.
Op donderdag 27 december 2018 houden IVN Oisterwijk en LNMH Haaren hun jaarlijkse eindejaarsexcursie.
Het is tussen de feestdagen dé gelegenheid om eens lekker uit te waaien en een flinke wandeling te maken in de natuur.


Verder lezen >>>
OERRR Boswachtersdag - Vogelhuisjes bouwen en voederballen maken
Wil jij de vogels een handje helpen? Bouw een mooi huisje en maak een lekkere voederbal op 12 en 19 januari! Meld je snel aan via natuurmonumenten.nl/agenda.

Verder lezen >>>
2018-12-20-ijsbaanoisterwijk-wjt_3594.jpgEen prachtige eerste week van Winter Village Oisterwijk
De 2e editie van Winter Village Oisterwijk is inmiddels in volle gang. Na een geslaagde avond voor de vele sponsoren op 13 december, konden op 14 december de schaatsen weer aan. Het ijs werd direct uitgebreid getest door Oisterwijkse scholieren die door de IJsbaan Express op school werden opgehaald.

Verder lezen >>>

Het Brabantse boerenland in Wildernis onder Water
Schoon water speelt een cruciale rol in het Nederlandse landschap. Water dat nodig is voor natuur en de landbouw. De serie Wildernis onder Water laat zien waarom schoon water zo belangrijk is.


Verder lezen >>>
Eindejaarsexcursie IVN Oisterwijk en LNMHG Haaren op 27 december.
Op donderdag 27 december 2018 houden IVN Oisterwijk en LNMH Haaren hun jaarlijkse eindejaarsexcursie.
Het is tussen de feestdagen dé gelegenheid om eens lekker uit te waaien en een flinke wandeling te maken in de natuur.


Verder lezen >>>
Winterwandeling rond de centrale vennen
Geniet tussen de feestdagen door van een frisse wandeling langs de vennen in Oisterwijk! Meld je snel aan via natuurmonumenten.nl/agenda.

Verder lezen >>>
OERRR Boswachtersdag - Diersporen
Ben jij benieuwd wat een boswachter allemaal doet in het bos én wil je mee op zoek naar diersporen? Stap dan op 29 december of 4 januari voor een middag in de laarzen van de boswachter! Meld je snel aan via natuurmonumenten.nl/agenda.

Verder lezen >>>
Alzheimer Café Regio ’t Groene Woud
in Zaal Restaurant De Nachtegaal, Boxtelseweg 15, 5481 VE Schijndel

28 januari 2019: Wat is dementie en is dementie te voorkomen?


Verder lezen >>>
Alzheimer Café in ’s-Hertogenbosch op 10 december 2018
Theatervoorstelling: Oploskoffie

Op maandag 10 december a.s. wordt in Vivent De Hooghe Clock te ’s-Hertogenbosch weer een avond het Alzheimer Café ’s-Hertogenbosch & Vught georganiseerd. We sluiten het jaar af met de theatervoorstelling “Oploskoffie” van theatermaker Pythia Winia. Deze voorstelling gaat over dementie en wat dit met drie generaties in een familie doet.


Verder lezen >>>
2018-11-15-vivent-mantelzorgers.jpgZorgen doen we samen!
Feestelijke ontvangst Mantelzorgers bij Vivent

Mantelzorgers vinden het vaak vanzelfsprekend wat ze doen, maar dat is het niet! Vivent kan de zorg voor haar cliënten niet alleen. Naast onze zorgprofessionals zijn vrijwilligers, ketenpartners, leveranciers en zeker ook mantelzorgers heel belangrijk. Iedereen is verantwoordelijk voor zijn/haar stukje zorg, zodat we allemaal het beste uit de dag halen!


Verder lezen >>>

1 ... « Terug 45 6 789 Volgende » ... 50

997 items op 50 pagina's