Oerrr
Vind jij het ook zo fijn om lekker in het bos te zijn en hou je van foto's maken? Meld je dan aan voor ‘OERRR maakt natuurfoto’s’ op 2 of 9 februari aan via natuurmonumenten.nl/agenda.

Van kikker tot vogel


Verder lezen >>>
Alzheimer Café
Op maandag 28 januari wordt in restaurant-zaal De Nachtegaal, Boxtelseweg 15 te Schijndel, weer een avond van Alzheimer Café Regio ’t Groene Woud georganiseerd.

Verder lezen >>>
Opgave cursus handgemaakte klompen
Liempde, 11 januari 2019 – Stichting Brabantse Klomp organiseert in het voorjaar van 2019 een cursus handgemaakte klompen. Tijdens acht cursusavonden bij de Gasthuishoeve in Sint-Oedenrode worden de vaardigheden om handgemaakte klompen te maken geleerd.

Verder lezen >>>
Het Vet Vogel Voeder Festijn met Natureluurs van IVN Oisterwijk
Op zondag 20 januari van 10.00 tot 12.00 is de eerste bijeenkomst van IVN Natureluurs in het nieuwe jaar waarbij we ook ouders van harte uitnodigen om aan te sluiten.

Verder lezen >>>
Lezing IVN Oisterwijk: Wolven in Nederland, terug van weggeweest
De wolf is al anderhalf jaar vrijwel continu in Nederland aanwezig en hoewel het er nu nog maar enkele zijn, neemt hun aantal wel toe. Deze maand werd bekend gemaakt dat de wolf na 200 jaar weer een vast territorium heeft in Nederland. Twee exemplaren lopen al meer dan 6 maanden op de Veluwe rond.

Verder lezen >>>
Ervaar de stilte van het Oisterwijkse bos in de winter
Kom tot rust tijdens deze winterse wandeling. Meld je snel aan via natuurmonumenten.nl/agenda.

Tijdens deze winterse wandeling met onze boswachter, ontdek je hoe de vennen in Oisterwijk zijn ontstaan en wat in de natuur typisch voor de winter is. Ondertussen geniet je van de stilte en het prachtige winterlandschap.


Verder lezen >>>
Yvo Kortmann (voorzitter Nationaal Landschap Het Groene Woud) kijkt vooruit:

‘2019, hét jaar van voorbereiden, op weg naar Van Gogh Nationaal Park’Nationaal Landschap Het Groene Woud heeft een jaar achter de rug dat cruciaal bleek voor de toekomst. Want er staat nogal wat te gebeuren: Het Groene Woud wordt in 2020 Van Gogh Nationaal Park en is gastregio van de Landschapstriënnale in datzelfde jaar. 2019 zal dan ook in het teken staan van ‘voorbereiden’. Ondertussen blijft ze grote en kleinschalige projecten faciliteren. Yvo Kortmann, voorzitter van Het Groene Woud, blikt terug én kijkt vooruit.


Verder lezen >>>
Het Vet Vogel Voeder Festijn met Natureluurs van IVN Oisterwijk
Op zondag 20 januari van 10.00 tot 12.00 is de eerste bijeenkomst van IVN Natureluurs in het nieuwe jaar waarbij we ook ouders van harte uitnodigen om aan te sluiten. We beginnen het jaar goed door samen voedsel voor de vogels te maken en zo de vogels de winter door te helpen.

Verder lezen >>>
Op zoek naar bosuilen in het Oisterwijkse bos
Kom alles te weten over deze schitterende roofvogel op 19 of 26 januari! Meld je snel aan via natuurmonumenten.nl/agenda.

Verder lezen >>>
Populieren planten in klimaatbossen, agroforestry of langs wegen?
Meld voor 15 februari aan voor (bijna) gratis bomen

Populierenwerkgroep Het Groene Woud zet - bij het vieren van haar derde lustrum - een tandje bij. Particulieren uit de gemeenten Sint-Michielsgestel, Meierijstad, Best, Haaren, Oirschot en Boxtel die populieren willen planten in weiden en langs wegen kunnen zich tot 15 februari 2019 melden voor het verkrijgen van bomen.


Verder lezen >>>
Alzheimer Café in ’s-Hertogenbosch op 14 januari 2019
Vormen van dementie

Op maandag 14 januari a.s. wordt in Vivent De Hooghe Clock te ’s-Hertogenbosch weer een avond van Alzheimer Café ’s-Hertogenbosch & Vught georganiseerd. Op deze avond zal geriater Mw. van Strien informatie geven over verschillende vormen van dementie. Wat zijn de belangrijkste kenmerken van de verschillende ziektebeelden?


Verder lezen >>>
Nieuw jeugdbestuurslid bij Waterschap De Dommel

Juliëtte van Deutekom uit Gemonde is per 1 januari 2019 benoemd als het nieuwe jeugdbestuurslid van Waterschap De Dommel. Op 21 december 2018 werd zij door watergraaf Peter Glas geïnstalleerd. Juliëtte volgt Nine van Hemert op die sinds 2016 jeugdbestuurslid was. Juliëtte gaat zich zowel landelijk als voor De Dommel inzetten om jongeren meer te betrekken bij water, waterbeheer en het waterschap.


Verder lezen >>>
Carnavalsoptocht maandag 4 maart in Olliedonk (Spoordonk)
Nog maar enkele weken en dan is het alweer zover: carnaval 2019! Ook in Olliedonk (Spoordonk) zijn de voorbereidingen in volle gang. Voor de 53e keer zal de carnavalsstoet door de straten van Spoordonk trekken en wel op 4 maart, carnavalsmaandag.

Verder lezen >>>
Gratis proeflessen karate voor jeugd en volwassen in Boxtel
Vanaf woensdag 9 januari biedt vechtsportvereniging 4Defence (Fight School Boxtel) de hele maand gratis proeflessen aan in Boxtel. Tijdens de trainingen worden de basistechnieken van karate geleerd, zoals eenvoudige stoten en schoppen.

Verder lezen >>>
Publieksexcursies 2019
o.l.v. gidsen IVN Oisterwijk en LNMH Haaren

Verder lezen >>>
Schema van de lezingen van IVN en LNMH voor 2019


Verder lezen >>>
Eindejaarsexcursie IVN Oisterwijk en LNMHG Haaren op 27 december.
Op donderdag 27 december 2018 houden IVN Oisterwijk en LNMH Haaren hun jaarlijkse eindejaarsexcursie.
Het is tussen de feestdagen dé gelegenheid om eens lekker uit te waaien en een flinke wandeling te maken in de natuur.


Verder lezen >>>
OERRR Boswachtersdag - Vogelhuisjes bouwen en voederballen maken
Wil jij de vogels een handje helpen? Bouw een mooi huisje en maak een lekkere voederbal op 12 en 19 januari! Meld je snel aan via natuurmonumenten.nl/agenda.

Verder lezen >>>
2018-12-20-ijsbaanoisterwijk-wjt_3594.jpgEen prachtige eerste week van Winter Village Oisterwijk
De 2e editie van Winter Village Oisterwijk is inmiddels in volle gang. Na een geslaagde avond voor de vele sponsoren op 13 december, konden op 14 december de schaatsen weer aan. Het ijs werd direct uitgebreid getest door Oisterwijkse scholieren die door de IJsbaan Express op school werden opgehaald.

Verder lezen >>>

Het Brabantse boerenland in Wildernis onder Water
Schoon water speelt een cruciale rol in het Nederlandse landschap. Water dat nodig is voor natuur en de landbouw. De serie Wildernis onder Water laat zien waarom schoon water zo belangrijk is.


Verder lezen >>>

1 ... « Terug 45 6 789 Volgende » ... 51

1003 items op 51 pagina's