OERRR Boswachtersdag – Het is Lente!
Nieuw leven

Het bos wordt langzaam wakker uit zijn winterslaap. Maar hoe kun jij eigenlijk zien dat de lente weer begint? De boswachter neemt ons mee het bos in en samen gaan we op onderzoek uit.


Verder lezen >>>
logo_natuurmonumenten.jpgNieuw Leven - Lente op de Kampina
Ga op pad met de boswachter en beleef samen de eerste tekenen van de lente. Want het leven in de natuur barst weer los! Bomen, planten en struiken komen in bloei, vogels gaan weer zingen, reeën krijgen een nieuw gewei en dieren verliezen hun wintervacht.

Verder lezen >>>
NATUUR- en LANDSCHAPSEVENEMENT OP 23 MAART 2019 IN LIEMPDE
Op 23 maart 2019 is vanaf 09.30 uur iedereen welkom op het Natuur- en Landschapsevenement aan de Savendonksestraat te Liempde.

Verder lezen >>>
logo-ivn.jpgOp 21 mei start de Kruidencursus bij IVN Oisterwijk.
De kennis rond keuken- en geneeskrachtige kruiden is bijna zo oud als de mensheid. Van generatie op generatie werd de kennis over het gebruik en de helende kracht van kruiden overgebracht en bijgesteld. Planten die vroeger medische toepassingen kenden kregen namen die aansloten bij het gebruik van de plant zoals smeerwortel, longkruid, bijvoet, enz.

Verder lezen >>>
BHIC zet alle rooms-katholieke internaten online
Hemel of hel: op kostschool in Brabant

‘Op kostschool zitten’, veel Brabantse 55-plussers hebben daar nog herinneringen aan. Ouders stuurden hun kinderen vroeger massaal naar een internaat. Je kreeg daar kost en inwoning. Voor de een was het een straf, voor de ander juist een voorrecht.


Verder lezen >>>
Viering is in de Lucaskerk Den Bosch
Op 17 maart is er een viering waarin er gebeden wordt voor vernieuwing en genezing. Deze viering is in de Lucaskerk Zuiderparkweg 301 Den Bosch. De viering begint om 14.00 uur en eindigt rond 16.30 uur. Er is een lofprijzing, een onderrichting, daarna volgt een genezingsgebed. Er is een mogelijkheid voor een kort pastoraal gesprek, het ontvangen van het boetesacrament.

Verder lezen >>>
logo-lnmh.jpgIVN Lezing: “het raadselachtige leven van vogels”
Vogels trekken in het algemeen ieders belangstelling wel, maar wat weten we eigenlijk verder in detail van de vogels? Op verzoek van IVN Oisterwijk en LNMH Haaren doet vogelkenner Lou Megens tijdens zijn lezing een boekje open over het raadselachtige leven van vogels. De lezing duurt ongeveer 2 keer 1 uur.

Verder lezen >>>
Excursie mossen IVN Oisterwijk op 10 maart.
Op zondagochtend 10 maart aanstaande organiseert IVN-afdeling Oisterwijk in samenwerking met LNMH Haaren een gratis excursie met als onderwerp mossen.
Onder leiding van IVN-gidsen komt u tot de ontdekking dat mossen niet alleen die vervelende dingen zijn die uw gazon verpesten! Ze zijn heel mooi als je goed kijkt. Bovendien zijn er heel veel soorten en zijn het overlevingskunstenaars.


Verder lezen >>>
Gewoon Gezond
Samen op weg naar een gezonde leefstijl in de gemeente Haaren.
Hoe leef je fitter, gezonder en bewuster?
Heb je een vraag of een idee over jouw leefstijl of mis je activiteiten in je dorp?
Wij, Lieke Raaijmakers en Carla Schoot, informeren en ondersteunen je graag.


Verder lezen >>>
Erik de Ridder aanbevolen als nieuwe watergraaf
Het algemeen bestuur van Waterschap De Dommel heeft op 14 februari 2019 unaniem besloten om Erik de Ridder aan te bevelen als nieuwe watergraaf. Hij volgt daarmee Peter Glas op.

Verder lezen >>>
Geef aan de Jantje Beton collectant!

Samen zorgen voor meer speelplezier van kinderen in uw eigen buurt

Boxtel - Van 25 februari t/m 9 maart 2019 wordt de jaarlijkse Jantje Beton Collecte georganiseerd: een collecte voor en door het jeugdwerk bij u in de buurt. In Boxtel lopen de volgende verenigingen voor de Jantje Beton Collecte:


Verder lezen >>>
OERRR Leer vuur maken! 8 t/m 12 jaar
Op zondag 3 maart organiseert het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in Oisterwijk een spannende activiteit voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Meld je snel aan via de website: www.natuurmonumenten.nl/agenda.

Verder lezen >>>
IVN Lezing: De Kaaistoep, 25 jaar onderzoek 1995-2019
De Kaaistoep is een natuurgebied in Tilburg, ten westen van de Blaak globaal tussen de A58 in het zuiden, de Gilzerbaan in het noorden en het Bels lijntje in het oosten.

Verder lezen >>>
Alzheimer Café in ’s-Hertogenbosch op 11 februari 2019
Impact van dementie op de relatie

Op maandag 11 februari a.s. wordt in Vivent De Hooghe Clock te ’s-Hertogenbosch weer een avond van Alzheimer Café ’s-Hertogenbosch & Vught georganiseerd. Op deze avond gaan we in gesprek met een partner van iemand met dementie.


Verder lezen >>>
KARTUIZERVLECHTSTIJL-EVENEMENT 23 MAART 2019
Op 23 maart 2019 wordt, op de grens van Boxtel en Liempde, een kartuizervlechtstijl-evenement gehouden. Individuele heggenvlechters en teams kunnen zich opgeven via de website van Brabants Landschap onder ‘Heggenvlechtdag’. Het startschot voor de kartuizervlechtdag wordt gegeven door wethouder Peter van de Wiel en Jan Sanders (Stichting Kartuizerklooster Sinte Sophia van Constantinopel) als ontdekker van de methodiek. De instructie ‘kartuizervlechtstijl’ wordt voorafgaand aan de vlechtdag onder de deelnemers verspreid.

Verder lezen >>>
Plantencursus Wilde planten IVN Oisterwijk.
Op 17 april a.s. start IVN Oisterwijk met een nieuwe plantencursus.
Wilde planten vindt u overal. In het veld maar ook in parken en bermen. Door ze te determineren en op naam brengen, kunt u ook ontdekken tot welke familie ze behoren en waarom ze juist daar bloeien.


Verder lezen >>>
2019-01-22-waterschap.jpgDoe mee: Fotowedstrijd ‘Jouw klik met water’
Water is overal om ons heen: in sloten, kanalen en beken, maar ook in jouw eigen achtertuin. Waterschap De Dommel organiseert de fotowedstrijd ‘Jouw klik met water’ waarin je kunt laten zien hoe jij met water leeft. Maak een mooie foto waarop je jouw band met water in beeld brengt en doe mee!

Verder lezen >>>
Jaarthema Landschapsfonds onderstreept unieke kenmerken Van Gogh National Park
Ruim baan voor kleine landschapsprojecten in Het Groene Woud

Met het jaarthema ‘Van Gogh National Park & Landschap’ besteedt het Landschapsfonds van Het Groene Woud in 2019 extra aandacht aan kleine, duurzame projecten. Daarmee draagt het fonds concreet bij aan de overgang naar Van Gogh National Park, waarin het landschap wordt beschouwd als gastheer en ‘gedeeld eigenaarschap’ één van de pijlers is voor een bloeiende toekomst van het gebied.


Verder lezen >>>
2019-01-21-foto cichorei.jpgPlantencursus Wilde planten IVN Oisterwijk.
Op 17 april a.s. start IVN Oisterwijk met een nieuwe plantencursus.
Wilde planten vindt u overal. In het veld maar ook in parken en bermen. Door ze te determineren en op naam brengen, kunt u ook ontdekken tot welke familie ze behoren en waarom ze juist daar bloeien.


Verder lezen >>>
Winterwandeling op de heide
Ontdek hoe dieren en planten de winter doorkomen in het afwisselende landschap van de Kampina. Meld je snel aan via natuurmonumenten.nl/agenda.

Verder lezen >>>

1 ... « Terug 34 5 678 Volgende » ... 51

1003 items op 51 pagina's