logo-politie.jpgSint-Michielsgestel: Bewoner gehoord na aantreffen hennepoogst in woning
Een inwoner van Sint Michielsgestel is vrijdagavond betrapt met een hennepoogst in zijn woning.

De politie stelde een onderzoek in de woning aan De Koperwiek in en trof op de zolder van het pand een hennepkwekerij aan.


Verder lezen >>>
logo-rodeodancers.giflinedancemiddag bij “The Rodeo dancers
Op Zondag 10 juni 2012 is er weer een gezellige linedancemiddag bij “The Rodeo dancers”
in zaal “De Schuif” te Gemonde Dorpstraat 30
Deze middag begint om 13.30 uur en eindigt rond de klok van 17.30 uur
Entree € 2,50
Voor info: www.rodeodancers.nl of tel: 06 232 305 55


Verder lezen >>>
regio-boxtel-opendag-beredenpolitie.jpgBoxtel: Open Dag bereden politie
Op zaterdag 2 juni werd er een open dag georganiseerd bij de bereden politie in Boxtel.
Van 10.00 uur tot 16.00 uur was jong en oud welkom op het terrein bij het bureau aan de Nergena 3 te Boxtel. En er was volop belangstelling. De parkeerruimte voor auto's was meer dan 2 keer zo groot dan bij de voorgaande editie.


Verder lezen >>>
regio-oisterwijk-watersafari voor kinderen 6  juni 2012.jpgOisterwijk: Watermonsters en kriebelkruipers
Op woensdag 6 juni organiseert Natuurmonumenten in Oisterwijk de kinderactiviteit‘Watermonsters en kriebelkruipers’ speciaal voor kinderen van 6 tot 10 jaar. Deze activiteit start om 14.00uur bij het bezoekerscentrum Oisterwijk en duurt tot 16.00 uur. De kosten voor deze middag zijn € 4,50 voor leden van Natuurmonumenten en € 7,50 voor niet-leden. Aanmelden kan bij de balie, of via de website van Natuurmonumenten www.natuurmonumenten.nl/agenda

Verder lezen >>>
regio-oisterwijk-vleermuis foto jos marcelissen.jpgOisterwijk: Vleermuisavond
Op vrijdag 8 juni organiseert het bezoekerscentrum Oisterwijk van Natuurmonumenten een vleermuisavond. De avond begint om 20.30 uur en duurt tot ongeveer 23.00 uur. De kosten voor deze avond bedraagt € 4,- voor leden van Natuurmonumenten en niet-leden betalen € 7,-.
Reserveren is noodzakelijk, omdat het aantal deelnemers beperkt is. Tijdig reserveren is dan ook aan te bevelen. U kunt hiervoor bellen met het bezoekerscentrum, 013 – 523 18 00 of via www.natuurmonumenten.nl/agenda

foto: jos marcelissen


Verder lezen >>>
logo-politie.jpgSint-Michielsgestel: Drie woninginbrekers aangehouden
Op woensdagmiddag zijn omstreeks 17.00 uur drie mannen, een 22-jarige man uit Arnhem, een 35-jarige Eindhovenaar en een 22-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, aangehouden op verdenking van woninginbraak.

Verder lezen >>>
Oisterwijk: Bezige Bijen
In Voor de Natuur Oisterwijk organiseert allerlei bezige bijen activiteiten, ook wordt de uitslag bekend gemaakt van de HelpDeBij-Quiz.

Verder lezen >>>
Boxtel: Open Dag bereden politie
Op zaterdag 2 juni wordt er een open dag georganiseerd bij de bereden politie in Boxtel.
De dienst Operationele Samenwerking, team bereden politie van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) in Boxtel houdt op zaterdag 2 juni een open dag. Van 10.00 uur tot 16.00 uur is jong en oud welkom op het terrein bij het bureau aan de Nergena 3 te Boxtel.


Verder lezen >>>
regio-oisterwijk-blauwe_toverven.jpgOisterwijk: ,,Het Blauwe Tover-ven”
Op woensdag 6 juni 2012 speelt Marleen Groenland van poppentheater
’t Groene Land de voorstelling: "Het Blauwe Tover-ven".
De voorstelling begint om 14.30 uur.


Verder lezen >>>
regio-smg-2012-05-monique_doorakkers1.jpgSint-Michielsgestel: Monique Doorakkers heeft plezier in kleur
Monique Doorakkers-Wichers exposeert haar schilderijen van 2 tot 23 juni 2012 in Bibliotheek de Meierij in Sint-Michielsgestel. Onder het thema Plezier in kleur presenteert Monique een kleurrijke en vrolijke collectie schilderijen in acryl. Er is abstract werk te bewonderen, maar ook figuratieve en gedetailleerde afbeeldingen.

Verder lezen >>>
regio-boxtel-2012-06-bloedproc.jpgBoxtel: Herbeleef het Bloedwonder
Op zondag 3 juni trekt de Bloedprocessie vanaf drie uur weer door de straten van Boxtel. Deze processie met zo'n 500 figuranten in historische kostuums is een eerbetoon aan het Heilig Bloedwonder (www.bloedprocessieboxtel.nl). Jaarlijks komen vele duizenden bezoekers naar dit bijzondere spektakel. Zij laten zich verrassen door muziek, zang, voordracht, ritme en kleur. In aanloop naar dit bijzondere evenement zal er op 30 mei aanstaande een ‘Bloedmirakelse avond’ in Kasteel Stapelen worden georganiseerd.

Klik hier voor download Verder lezen >>>
logo-groenewoud.jpgBoxtel: 30 mei informatiebijeenkomst De Smaak van hoogstamfruit Het Groene Woud
Een mooier landschap en toename van biodiversiteit. Dat zijn de doelen van het project ‘De Smaak van hoogstamfruitbomen in Het Groene Woud’. Particuliere grondeigenaren worden uitgenodigd minimaal vijf hoogstamfruitbomen te planten. Ook een snoeidienst en workshops fruit verwerken maken onderdeel uit van het project. Voor geïnteresseerden vindt er op woensdagavond 30 mei a.s. een informatiebijeenkomst plaats in het gemeentehuis van Boxtel.

Verder lezen >>>
logo-ggd-brabant.jpgGGD prikt en beschermt tegen baarmoederhalskanker - opkomstcijfers
In het werkgebied van de GGD Hart voor Brabant konden meisjes van 12 jaar de afgelopen periode hun eerste twee prikken halen tegen baarmoederhalskanker. De GGD voert deze vaccinaties uit in opdracht van de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

Verder lezen >>>
Sint-Michielsgestel: Politie ontdekt hennepkwekerij in woning
De politie heeft zaterdagmiddag een hennepkwekerij ontdekt in een woning aan de Regent Bannenbergstraat. Rond het middaguur kwam bij de politie de melding binnen dat er water langs de muur van het huis droop. Toen agenten poolshoogte namen, bleek in de woning een hennepkwekerij met ruim 300 planten te staan.

Verder lezen >>>
Gemonde: Linedanceavond bij “The Rodeo dancers
Op Vrijdag 25 mei 2012 is er weer een gezellige linedanceavond bij “The Rodeo dancers”
in zaal “De Schuif” te Gemonde Dorpstraat 30.
Deze avond begint om 20:00 uur en eindigt rond de klok van 0:30 uur
M.m.v. Entree € 2,50
Voor info: www.rodeodancers.nl of tel: 06 232 305 55


Verder lezen >>>
Sint-Michielsgestel: fiets4daagse
Van 29 mei t/m 1 juni vindt de 29ste Gestelse avondfiets4daagse plaats. De organisatie van dit evenement is voor de 9e keer in handen van carnavalsvereniging De Overalle(r)s.
Ook dit jaar kan er weer gekozen worden uit twee afstanden van ongeveer 25 km of 12 km.
Zeker deze laatste afstand is uitermate geschikt voor ouders met kinderen.


Verder lezen >>>
logo-politie.jpgSint-Oederode: Politie houdt man aan voor bedreiging met mes
De politie heeft zondag, kort na middernacht, een 29-jarige man uit Schijndel aangehouden in een woning in Sint-Oedenrode. De man zou zaterdag omstreeks 19.30 uur in en bij de woning de 30-jarige vriend van zijn 28-jarige ex-vriendin met een mes hebben bedreigd.

Verder lezen >>>
logo-politie.jpgLiempde: Bezinedief snel gepakt
Een 22-jarige man uit Rossum werd maandag rond 04.45 uur in de kraag gevat, nadat hij kort daarvoor met een auto met valse kentekenplaten een benzinediefstal had gepleegd.

Verder lezen >>>
logo-politie.jpgBoxtel: Open Dag bereden politie
Op zaterdag 2 juni wordt er een open dag georganiseerd bij de bereden politie in Boxtel.
De dienst Operationele Samenwerking, team bereden politie van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) in Boxtel houdt op zaterdag 2 juni een open dag. Van 10.00 uur tot 16.00 uur is jong en oud welkom op het terrein bij het bureau aan de Nergena 3 te Boxtel.


Verder lezen >>>
Liempde: Nieuwe vorm projectenwerving Streekrekening Het Groene Woud
Liempde, 10 mei 2012 – De Stichting Streekrekening Het Groene Woud introduceert een nieuwe vorm van projectenwerving. Voor een deel van het budget uit het Streekfonds Het Groene Woud worden eenmaal per jaar initiatiefnemers van projecten opgeroepen projectaanvragen in te dienen die gekoppeld zijn aan een jaarthema. Voor 2012 is dat de stad-land-relatie. De stichting stelt hiervoor € 35.000 (tweemaal € 15.000 en eenmaal € 5.000) ter beschikking uit het Streekfonds Het Groene Woud. Projectideeën (max. 2 A4) moeten voor 1 juli a.s. ingediend zijn; de complete projectaanvragen vervolgens voor 20 augustus a.s.

Verder lezen >>>

1 ... « Terug 4748 49 50 Volgende » ... 50

997 items op 50 pagina's