Wandelevenement tijdens Lentefeest D'n Liempdsen Herd 26 mei 2019
Op zondag 26 mei vindt tijdens het Lentefeest in Dn Liempdsen Herd een wandelevenement plaats. Er worden deze dag maar liefst acht nieuwe wandelroutes, vijf nieuwe fietsroutes en een nieuwe app Routes in Het Groene Woud gepresenteerd. Alle routes starten vanuit Bezoekerscentrum Dn Liempdsen Herd (Barrierweg 4 in Liempde).

Verder lezen >>>
Gevaar op het spoor in Oisterwijk
Klingelende spoorwegovergangen en toeterende treinen. Dat is iets waar veel Oisterwijkers inmiddels aan gewend zijn. Als spoorwegovergangen lang dichtblijven, worden wachtende autos, fietsers en voetgangers ongeduldig. Ze steken over bij dichte bomen en dat levert levensgevaarlijke situaties op. De gemeente legt de verantwoordelijkheid neer bij de burger zelf, maar is dat terecht? PIT onderzoekt de gevaren op het spoor in Oisterwijk.

Verder lezen >>>
Wil jij een keer de natuur in het donker ervaren
Koop een ticket voor deze exclusieve avondwandeling door de Kampina met de boswachter én een sterrenkenner via www.natuurmonumenten.nl/agenda.

Verder lezen >>>
Wie regelt mijn belangen als ik dat zelf niet meer kan?
Op maandag 13 mei a.s. wordt in Vivent De Hooghe Clock te s-Hertogenbosch weer een avond van Alzheimer Café s-Hertogenbosch & Vught georganiseerd. Op deze avond geeft een notaris informatie over wat iemand moet regelen als zelf beslissingen nemen over geld en gezondheid niet goed meer gaat door de dementie. Hoe en met wie regel je goede vertegenwoordiging?

Verder lezen >>>
OERRR Boswachter zoekt eieren - vanaf 4 jaar

Op eerste en tweede paasdag (zondag 21 en maandag 22 april 2019) kun je gezellig paaseieren zoeken in het Oisterwijkse bos! Deze zijn niet van chocolade maar lijken op de eieren van echte vogels. Kun jij ze allemaal vinden? Wij hopen dat de paashaas ze goed verstopt heeft!


Verder lezen >>>
Kwaak mee met Natureluurs
In het voorjaar gaan padden weer trekken en leggen ze, samen met de kikkers, hun eitjes in het water. Misschien heb jij het al ooit gezien; kikkerdril, paddensnoeren en kikkervisjes

Verder lezen >>>
Vroege vogelwandeling rond het Belversven
Het voorjaar wordt door de meeste mensen ervaren als de mooiste tijd van het jaar.
Overal bloesem en nieuwe blaadjes aan de bomen. Maar ook een kakofonie van vogelgeluiden in de vroege ochtend. Wie wil dit samen met ons delen? Dat kan!


Verder lezen >>>
logo-ivn.jpg Kwaak mee met Natureluurs
In het voorjaar gaan padden weer trekken en leggen ze, samen met de kikkers, hun eitjes in het water. Misschien heb jij het al ooit gezien; kikkerdril, paddensnoeren en kikkervisjes.

Verder lezen >>>
2019-03-kampina.jpgKAMPINATOCHT.
Op zaterdag 4 en zondag 5 mei organiseert WSV De Keistampers haar traditionele Kampinatocht. De wandelafstanden zijn uitgezet in het natuurgebied Het Groene Woud. Alle afstanden doen de Kampina aan, de tochten van 20 30 en 40 km komen ook in de Oisterwijkse bossen en langs diverse vennen. Doordat Stichting Natuurmonumenten en Het Brabants Landschap hun eigendommen openstellen, kunnen we zeer afwisselende en bijzondere routes uitzetten.

Verder lezen >>>
Lezing IVN Oisterwijk over dag- en nachtvlinders
Op donderdag 11 april hebben IVN Oisterwijk en LNMH Haaren een prachtige presentatie over de dag- en nachtvlinders van Nederland.

Verder lezen >>>
OERRR Boswachtersdag - Diersporen
Wegens succes herhaald! Ben jij benieuwd wat een boswachter allemaal doet in het bos én wil je mee op zoek naar diersporen? Stap dan 13 april voor een middag in de laarzen van de boswachter. Meld je snel aan voor deze stoere activiteit via natuurmonumenten.nl/agenda.

Verder lezen >>>
Reeën spotten in de ochtendschemer - Kampina
Hoop jij ooit oog in oog te staan met een ree? Ga mee bij het krieken van de dag en zoek naar dit schuwe dier in het indrukwekkende landschap van de Kampina

Verder lezen >>>
Alzheimer Café Regio t Groene Woud
in Zaal Restaurant De Nachtegaal, Boxtelseweg 15, 5481 VE Schijndel

Verder lezen >>>
Alzheimer Café
Op maandag 25 maart wordt in restaurant-zaal De Nachtegaal, Boxtelseweg 15 te Schijndel, weer een avond van Alzheimer Café Regio t Groene Woud georganiseerd.

Verder lezen >>>
OERRR Boswachtersdag Het is Lente!
Nieuw leven

Het bos wordt langzaam wakker uit zijn winterslaap. Maar hoe kun jij eigenlijk zien dat de lente weer begint? De boswachter neemt ons mee het bos in en samen gaan we op onderzoek uit.


Verder lezen >>>
logo_natuurmonumenten.jpgNieuw Leven - Lente op de Kampina
Ga op pad met de boswachter en beleef samen de eerste tekenen van de lente. Want het leven in de natuur barst weer los! Bomen, planten en struiken komen in bloei, vogels gaan weer zingen, reeën krijgen een nieuw gewei en dieren verliezen hun wintervacht.

Verder lezen >>>
NATUUR- en LANDSCHAPSEVENEMENT OP 23 MAART 2019 IN LIEMPDE
Op 23 maart 2019 is vanaf 09.30 uur iedereen welkom op het Natuur- en Landschapsevenement aan de Savendonksestraat te Liempde.

Verder lezen >>>
logo-ivn.jpgOp 21 mei start de Kruidencursus bij IVN Oisterwijk.
De kennis rond keuken- en geneeskrachtige kruiden is bijna zo oud als de mensheid. Van generatie op generatie werd de kennis over het gebruik en de helende kracht van kruiden overgebracht en bijgesteld. Planten die vroeger medische toepassingen kenden kregen namen die aansloten bij het gebruik van de plant zoals smeerwortel, longkruid, bijvoet, enz.

Verder lezen >>>
BHIC zet alle rooms-katholieke internaten online
Hemel of hel: op kostschool in Brabant

Op kostschool zitten, veel Brabantse 55-plussers hebben daar nog herinneringen aan. Ouders stuurden hun kinderen vroeger massaal naar een internaat. Je kreeg daar kost en inwoning. Voor de een was het een straf, voor de ander juist een voorrecht.


Verder lezen >>>
Viering is in de Lucaskerk Den Bosch
Op 17 maart is er een viering waarin er gebeden wordt voor vernieuwing en genezing. Deze viering is in de Lucaskerk Zuiderparkweg 301 Den Bosch. De viering begint om 14.00 uur en eindigt rond 16.30 uur. Er is een lofprijzing, een onderrichting, daarna volgt een genezingsgebed. Er is een mogelijkheid voor een kort pastoraal gesprek, het ontvangen van het boetesacrament.

Verder lezen >>>

1 ... « Terug 3 4 5678 Volgende » ... 50

997 items op 50 pagina's