Kraak jij die braakbal?

Uilen zijn hele bijzondere vogels. Je ziet ze niet vaak want de meeste uilen zijn in het donker actief. Om ’s nachts te kunnen vliegen en prooi te kunnen vangen, moet je als vogel uitgerust zijn met bijzondere vaardigheden. Op zondag 19 mei duikt Natureluurs in het leven van de Uil. Tussen 10 uur en 12 uur leer je wat uilen zo bijzonder maakt en gaan we kijken of wij net zo handig zijn als uilen in het donker.


Verder lezen >>>
Wandel op de Kampina en tel de mestkevers die je ziet.
De boswachters van Natuurmonumenten staan op de Kampina voor een raadsel. Waar zijn toch de mestkevers die je in dit gebied wel verwacht? Kijken we niet goed of zijn het er gewoon echt zo weinig? Zonder er meteen een wetenschappelijk onderzoek op los te laten, willen we toch proberen om een iets beter beeld te krijgen, want ze hebben een belangrijke functie in de natuur.

Verder lezen >>>
Speuren naar dierensporen bij Huis ter Heide
Denk jij bij dierensporen meteen aan pootafdrukken? Helemaal goed. Maar stiekem zijn er veel meer sporen die de aanwezigheid van wilde dieren verraden. Ontdek ze tijdens de activiteit ‘speuren naar dierensporen’. Deze activiteit is gericht op volwassenen. Koop je ticket altijd vooraf online via www.natuurmonumenten.nl/agenda.

Verder lezen >>>
OERRR - Speuren naar vleermuizen in donkere bos
Ga je mee op zoek naar vleermuizen in het Oisterwijkse bos op vrijdag 17 mei van 21.00 uur tot 22.30 uur? Ze verstoppen zich goed én ze worden pas actief als het donker wordt. Vleermuizen zijn absoluut niet eng! Voor gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar. Koop je tickets altijd vooraf online op www.natuurmonumenten.nl/agenda.

Verder lezen >>>
Brabantse hemel in strijd: honderden slachtoffers en duizend vliegtuigcrashes
Nieuwe site ‘Luchtoorlog 1940 – 1945’ maakt oorlogsleed voelbaar

Elke crash is een verhaal over vreugde of verdriet, overwinning of nederlaag, de dood of de gladiolen… Er is geen dorp of stad in Brabant waar tijdens de Tweede Wereldoorlog geen vliegtuig is neergestort.


Verder lezen >>>
Excursie IVN Oisterwijk over het Landgoed De Oude Hondsberg
Op zondag 12 mei 2019 organiseert IVN Oisterwijk samen met de stichting LNMH uit Haaren een excursie over het Landgoed De Oude Hondsberg.

Verder lezen >>>
Wandelevenement tijdens Lentefeest D'n Liempdsen Herd 26 mei 2019
Op zondag 26 mei vindt tijdens het Lentefeest in D’n Liempdsen Herd een wandelevenement plaats. Er worden deze dag maar liefst acht nieuwe wandelroutes, vijf nieuwe fietsroutes en een nieuwe app Routes in Het Groene Woud gepresenteerd. Alle routes starten vanuit Bezoekerscentrum D’n Liempdsen Herd (Barrierweg 4 in Liempde).

Verder lezen >>>
Gevaar op het spoor in Oisterwijk
Klingelende spoorwegovergangen en toeterende treinen. Dat is iets waar veel Oisterwijkers inmiddels aan gewend zijn. Als spoorwegovergangen lang dichtblijven, worden wachtende auto’s, fietsers en voetgangers ongeduldig. Ze steken over bij dichte bomen en dat levert levensgevaarlijke situaties op. De gemeente legt de verantwoordelijkheid neer bij de burger zelf, maar is dat terecht? PIT onderzoekt de gevaren op het spoor in Oisterwijk.

Verder lezen >>>
Wil jij een keer de natuur in het donker ervaren
Koop een ticket voor deze exclusieve avondwandeling door de Kampina met de boswachter én een sterrenkenner via www.natuurmonumenten.nl/agenda.

Verder lezen >>>
Wie regelt mijn belangen als ik dat zelf niet meer kan?
Op maandag 13 mei a.s. wordt in Vivent De Hooghe Clock te ’s-Hertogenbosch weer een avond van Alzheimer Café ’s-Hertogenbosch & Vught georganiseerd. Op deze avond geeft een notaris informatie over wat iemand moet regelen als zelf beslissingen nemen over geld en gezondheid niet goed meer gaat door de dementie. Hoe en met wie regel je goede vertegenwoordiging?

Verder lezen >>>
OERRR Boswachter zoekt eieren - vanaf 4 jaar

Op eerste en tweede paasdag (zondag 21 en maandag 22 april 2019) kun je gezellig paaseieren zoeken in het Oisterwijkse bos! Deze zijn niet van chocolade maar lijken op de eieren van echte vogels. Kun jij ze allemaal vinden? Wij hopen dat de paashaas ze goed verstopt heeft!


Verder lezen >>>
Kwaak mee met Natureluurs
In het voorjaar gaan padden weer trekken en leggen ze, samen met de kikkers, hun eitjes in het water. Misschien heb jij het al ooit gezien; kikkerdril, paddensnoeren en kikkervisjes

Verder lezen >>>
Vroege vogelwandeling rond het Belversven
Het voorjaar wordt door de meeste mensen ervaren als de mooiste tijd van het jaar.
Overal bloesem en nieuwe blaadjes aan de bomen. Maar ook een kakofonie van vogelgeluiden in de vroege ochtend. Wie wil dit samen met ons delen? Dat kan!


Verder lezen >>>
logo-ivn.jpg Kwaak mee met Natureluurs
In het voorjaar gaan padden weer trekken en leggen ze, samen met de kikkers, hun eitjes in het water. Misschien heb jij het al ooit gezien; kikkerdril, paddensnoeren en kikkervisjes.

Verder lezen >>>
2019-03-kampina.jpgKAMPINATOCHT.
Op zaterdag 4 en zondag 5 mei organiseert WSV De Keistampers haar traditionele Kampinatocht. De wandelafstanden zijn uitgezet in het natuurgebied Het Groene Woud. Alle afstanden doen de Kampina aan, de tochten van 20 – 30 en 40 km komen ook in de Oisterwijkse bossen en langs diverse vennen. Doordat Stichting Natuurmonumenten en Het Brabants Landschap hun eigendommen openstellen, kunnen we zeer afwisselende en bijzondere routes uitzetten.

Verder lezen >>>
Lezing IVN Oisterwijk over dag- en nachtvlinders
Op donderdag 11 april hebben IVN Oisterwijk en LNMH Haaren een prachtige presentatie over de dag- en nachtvlinders van Nederland.

Verder lezen >>>
OERRR Boswachtersdag - Diersporen
Wegens succes herhaald! Ben jij benieuwd wat een boswachter allemaal doet in het bos én wil je mee op zoek naar diersporen? Stap dan 13 april voor een middag in de laarzen van de boswachter. Meld je snel aan voor deze stoere activiteit via natuurmonumenten.nl/agenda.

Verder lezen >>>
Reeën spotten in de ochtendschemer - Kampina
Hoop jij ooit oog in oog te staan met een ree? Ga mee bij het krieken van de dag en zoek naar dit schuwe dier in het indrukwekkende landschap van de Kampina

Verder lezen >>>
Alzheimer Café Regio ’t Groene Woud
in Zaal Restaurant De Nachtegaal, Boxtelseweg 15, 5481 VE Schijndel

Verder lezen >>>
Alzheimer Café
Op maandag 25 maart wordt in restaurant-zaal De Nachtegaal, Boxtelseweg 15 te Schijndel, weer een avond van Alzheimer Café Regio ’t Groene Woud georganiseerd.

Verder lezen >>>

1 ... « Terug 3 4 5678 Volgende » ... 51

1003 items op 51 pagina's