Nieuws Gemeente

Nieuws Algemeen ¦ Biezenmortel ¦ Esch ¦ Haaren ¦ Helvoirt ¦ Regio ¦ Gemeente
Gegevens gemeente Haaren
Bezoekadres: Mgr. Bekkersplein 2, 5076 AV Haaren
Postadres: Postbus 44, 5076 ZG Haaren
Telefoon: (0411) 62 72 82
E-mail: gemeente@haaren.nl
Website: www.haaren.nl

Maak altijd een afspraak!
Via www.haaren.nl of via telefoon (0411) 62 72 82

Loket WegWijs
Telefonisch (0411) 65 59 90
elke werkdag van 8.30-12.30 uur.2019-10-14-gemeente1.jpg NIEUWS GEMEENTE HAAREN
Sober van aard
LAATSTE BEGROTING GEMEENTE HAAREN
In de begroting staat wat het college het komende jaar wil bereiken voor onze mooie gemeente. Vanwege de herindeling is dit de laatste begroting van de gemeente Haaren. De begroting geeft inzicht in de speerpunten, activiteiten en plannen voor 2020. Samen met inwoners, ondernemers en organisaties voeren we dit uit. Denk aan het verbeteren van de leefomgeving, aandacht voor onze jeugd en ondersteunen van inwoners op sociaal maatschappelijk terrein.


Klik hier voor download Verder lezen >>>
2019-10-11-gemeente-recyle.jpg NIEUWS GEMEENTE HAAREN
14 tot en met 21 oktober
NATIONALE RECYCLEWEEK
Volgende week is de Nationale Recycleweek. Wecycle organiseert in Nederland de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen. De ingeleverde apparaten laat Wecycle recyclen tot nieuwe grondstoffen. Daarnaast komen schadelijke stoffen niet in het milieu en wordt de uitstoot van CO2 vermeden. Ook in onze gemeente staat een bak van Wecycle, bij de Milieustraat.


Klik hier voor download Verder lezen >>>
2019-10-01-gemeente.jpg NIEUWS GEMEENTE HAAREN
ADRESONDERZOEKEN, OOK IN GEMEENTE HAAREN
Als gemeente vinden wij het belangrijk dat onze Basis Registratie Personen (BRP), waar alle gegevens van onze inwoners in staan, op orde is. Dan is het ook belangrijk, dat iedereen op het juiste adres staat ingeschreven, waar hij of zij daadwerkelijk woont. Dit is helaas niet altijd het geval.


Klik hier voor download Verder lezen >>>
VOORTGANG HAARENDAEL
Op 25 september hebben eigenaar dhr. Vugts i.s.m. Lithos Bouw&Ontwikkeling, de Gedenkplaats Haarendael, Gemeente Oisterwijk, provincie Noord-Brabant, Rijksdienst voor Cultureel erfgoed, Omgevingsdienst, SMPH, ingenieursbureau Lakerveld en de gemeente Haaren een startconferentie bijgewoond om concrete stappen te zetten hoe we in gezamenlijkheid een stap verder kunnen komen met de (her-)ontwikkeling van Haarendael na de brand op 31 augustus jl. die een diepe wond geslagen heeft in de gemeenschap.

Verder lezen >>>
2019-09-23-mono-logo-gemeente.jpg NIEUWS GEMEENTE HAAREN
MONO, ONGESTOORD ONDERWEG
Met een smartphone in uw hand kunt u niet veilig een auto besturen of fietsen. U reageert dan een stuk trager op gevaarlijke situaties. Rij zonder afleiding, rij Mono.


Klik hier voor download Verder lezen >>>
logo-gemeente.jpg NIEUWS GEMEENTE HAAREN
30 november
FESTIVAL FUTURA BIEDT EEN TWEEDE KANS
Op zaterdag 30 november organiseren Duurzame Energie Haaren (DEH) en de gemeente samen weer Festival Futura. Het is de tweede keer dat dit festival wordt gehouden. Het duurt nog even maar de organisatie is in volle gang. Deze editie staat in het teken van ‘tweede kans = eerste keus’. Hoe maak je van niets iets? Hoe goed kun je shoppen in een kringloopwinkel?


Klik hier voor download Verder lezen >>>
2019-09-10-gemeente.jpg NIEUWS GEMEENTE HAAREN
Vanaf 16 september
ASFALTWERKZAAMHEDEN HEESAKKER – ‘T EIND
Na de vervanging van de waterleiding tussen Heesakker en ’t Eind start aannemersbedrijf Strukton Civiel, vanaf 16 september, aansluitend met het vervangen van het asfalt op deze locatie. 


Verder lezen >>>
NIEUWS GEMEENTE HAAREN
BEREKEN ONLINE DE KANS OP EEN TOESLAG!
Afgelopen week is de tool ‘Bereken uw Recht’ (BUR) gelanceerd. Wethouder Verschuren was namens de gemeente Haaren aanwezig.


Verder lezen >>>
haaren-cello-haarendael-oprijlaan.jpgLandgoed Haarendael getroffen door brand
Zaterdagavond woedde er een grote brand op landgoed Haarendael. Hierbij is helaas een groot deel van het hoofdgebouw verloren gegaan. De kapel, met daarin de Gedenkplaats, en het koetshuis zijn wel behouden.

Verder lezen >>>
landgoed Haarendael

Er woedt een zeer grote brand op landgoed Haarendael. Houdt deuren en ramen gesloten en zet ventilatiesystemen uit. Helaas kan de brandweer het pand niet redden en laten ze het gecontroleerd afbranden. Wij verzoeken u om niet naar het landgoed te gaan. Zo houden we de wegen vrij voor de hulpdiensten.NIEUWS GEMEENTE HAAREN
BURENDAG 2019
Op de vierde zaterdag in september vieren we in Nederland ‘Burendag’. Dit is een landelijk initiatief van Oranjefonds en wordt gesponsord door onder meer Douwe Egberts. Het doel van deze dag is een gezellig samenzijn met de buurt, waarbij je ook ‘iets goeds’ doet samen met, en voor je buurt.


Verder lezen >>>
2019-08-05-gemeente.jpg NIEUWS GEMEENTE HAAREN
Openbare bekendmakingen voortaan in stadsnieuws
Vanaf 1 september krijgen alle huishoudens van de gemeente Haaren het Stadsnieuws (regio Tilburg) in plaats van De Meierij. Deze krant valt op woensdag op de mat.
Hierin vindt u voortaan dan ook de openbare bekendmakingen.


Verder lezen >>>
personen-zwijnenburg-2019-07.jpg NIEUWS GEMEENTE HAAREN
Beste inwoners van de gemeente Haaren,

Het is al weer een tijdje geleden dat ik van me heb laten horen. Maar ik hecht er waarde aan om u nog een keer te ontmoeten om afscheid te nemen.


Klik hier voor download Verder lezen >>>
BURGEMEESTER HAAREN SLUIT OP 16 JULI WONING BROXVEN 4A IN ESCH IN VERBAND MET VONDST DRUGSLAB
Waarnemend burgemeester de Boer laat de woning aan de Broxven 4A in Esch vanaf morgen 14.00 uur voor een periode van zes maanden sluiten. In de kelder van de woning werd een groot drugslab gevonden.

Verder lezen >>>
NIEUWS GEMEENTE HAAREN
Geen avondopenstelling gemeentehuis
Op maandag 22 juli, 29 juli en 5 augustus


De gemeente Haaren wenst u een fijne vakantie; thuis, in eigen land of verder weg. Een veilige goede reis gewenst!GEMEENTE HAAREN ZET MYSTERY GUEST IN VOOR NIX18
De gemeente Haaren zet in op een gezonde jeugd. Het voorkomen van alcoholgebruik door minderjarigen is daarbij een speerpunt. In dat kader bezocht een mystery guest in het voorjaar van 2019 opnieuw verschillende sportclubs en horecagelegenheden. Verbetering is zichtbaar, maar er is nog veel te doen.

Verder lezen >>>
NIEUWS GEMEENTE HAAREN
Week 27

Verder lezen >>>
Aanvragen leerlingenvervoer voor schooljaar 2019-2020
Sommige leerlingen kunnen gebruik maken van leerlingenvervoer. De gemeente Haaren kent vier mogelijkheden voor leerlingenvervoer: fietsvergoeding, openbaar vervoer, georganiseerd vervoer per taxi of bus of een kilometervergoeding.

Verder lezen >>>
2019-06-10-gemeente-rups.jpg NIEUWS GEMEENTE HAAREN
Week 24

ALLE GEMEENTERADEN AKKOORD MET HERINDELINGSADVIES
De herindeling van Haaren is een belangrijke stap dichterbij gekomen. Alle vijf gemeenteraden (Haaren, Oisterwijk, Vught, Boxtel en Tilburg) hebben ingestemd met het herindelingsadvies. In Tilburg gebeurde dat op 3 juni, de andere gemeenten volgden op 6 juni. Via de provincie Noord-Brabant gaat het herindelingsadvies nu naar het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Stemt de minister ermee in, dan vormt het advies de basis voor een herindelingswet.


Verder lezen >>>
2019-06-03-gemeente.jpg NIEUWS GEMEENTE HAAREN
NIEUWS GEMEENTE HAAREN
Week 23


Wij zoeken kandidaten voor circa 20 uur per week
Opgeleid worden tot medewerker Publiekszaken
en werkervaring opdoen bij een gemeente?


Verder lezen >>>

1 ... « Terug 2 3 4567 Volgende » ... 23

443 items op 23 pagina's