Alzheimer Café
Op maandag 28 oktober wordt in restaurant-zaal De Nachtegaal, Boxtelseweg 15 te Schijndel, weer een avond van Alzheimer Café Regio ’t Groene Woud georganiseerd.

Verder lezen >>>
Herstel van de venoevers in de Oisterwijkse Bossen en Vennen en de Kampina
Van oktober tot februari voert Natuurmonumenten een natuurherstelproject uit op de Kampina en in de Oisterwijkse Bossen en Vennen. Beide gebieden lijden onder een overmaat aan stikstof en dat is schadelijk voor het leefgebied van veel planten en dieren.

Verder lezen >>>
Nacht van de nacht wandeling van IVN op 26 oktober.
Beleef de donkerte van de nacht tijdens de nacht van de nachtwandeling over de Kampina (Oisterwijk.) 

Verder lezen >>>
Lezing IVN Oisterwijk: List en Bedrog in de natuur
De natuur vormt voor velen een bron van inspiratie. Elk seizoen weer anders, maar altijd boeiend en op een eigen manier mooi.
Als je wat verder kijkt blijkt de natuur echter ook een ware “slangenkuil” te zijn, waarin hevig strijd wordt geleverd.


Verder lezen >>>
Op zoek naar bosuilen in het Oisterwijkse bos
Kom alles te weten over dit schitterende nachtdier op vrijdag 1 november! Koop je ticket online via natuurmonumenten.nl/agenda.

Verder lezen >>>
Alzheimer Café in ’s-Hertogenbosch op 14 oktober 2019
Op maandag 14 oktober a.s. wordt in Vivent De Hooghe Clock in ’s-Hertogenbosch weer een avond van Alzheimer Café ’s-Hertogenbosch & Vught georganiseerd. Mensen met dementie ervaren hun ziekte vaak als pijnlijk vanwege het dreigende verlies van zichzelf. Voor familieleden en naasten is het verliezen van de gelijkwaardige relatie moeilijk. Geestelijk verzorger Ingrid van den Akker van Vivent zal ingaan op deze verlieservaringen.

Verder lezen >>>
2019-10-06-muziek.jpgGeniet van live muziek, food & drinks én gezelligheid op 8 buitenlocaties in Oisterwijk!
Op zondag 6 oktober nodigen acht buitenlocaties in Oisterwijk je uit voor het muziekevent Sunday Sound Bites. Verspreid over de locaties kun je vanaf 13.00 uur luisteren naar optredens van 11 verschillende muzikanten en bands. En genieten van food & drinks en gezelligheid!

Verder lezen >>>
Paddenstoelen zien op de Kampina in Week van de Toegankelijkheid
Op donderdag 10 oktober, in de week van de Toegankelijkheid, organiseert Natuurmonumenten samen met twee regionale gehandicaptenplatforms een paddenstoelenwandeling op de Kampina. Hoewel in het bijzonder mensen met een beperking worden uitgenodigd, is iedereen welkom om deel te nemen. Tussen 11.00 en 14.00 uur kun je beginnen aan de wandeling van 2,5 km. Deze start op de parkeerplaats Huisvennen aan Roond bij Boxtel. Deze activiteit is gratis.

Verder lezen >>>
Vogelcursus IVN Oisterwijk 2019-2020
Bent u geïnteresseerd in vogels en zou u graag willen weten wat dat nu voor vogel is die er elke ochtend op uw dak zit te zingen of die u daar in het veld ziet foerageren?

Verder lezen >>>
Alzheimer Café
Op maandag 23 september wordt in restaurant-zaal De Nachtegaal, Boxtelseweg 15 te Schijndel, weer een avond van Alzheimer Café Regio ’t Groene Woud georganiseerd.

Verder lezen >>>
Lezing “De fascinerende sterrenwereld” IVN Oisterwijk
Op donderdag 19 september zal Emile Weijters van IVN Valkenswaard-Waalre een lezing geven over de sterrenhemel.

Verder lezen >>>
Cursus schimmels en paddenstoelen IVN Oisterwijk
Paddenstoelen zijn interessant, vertederend, smakelijk, mysterieus, maar ook smerig en zelfs giftig soms …
Rondom schimmels en paddenstoelen bestaan veel verhalen. Heksen, duivels, Judas, elfjes en kabouters, allemaal worden ze met paddenstoelen in verband gebracht!


Verder lezen >>>
Excursie IVN en LNMH naar de bloeiende heide
Op zondag 1 september om 9.30 uur verzorgen natuurgidsen van IVN Oisterwijk een excursie naar de bloeiende heide op de Kampina.
Ook het beekje de Rosep en het mooie Belversven zijn dan te bewonderen.


Verder lezen >>>
Alzheimer Café in ’s-Hertogenbosch op 9 september 2019
Dementie op jonge leeftijd

Op maandag 9 september a.s. wordt in Vivent De Hooghe Clock te ’s-Hertogenbosch weer een avond van Alzheimer Café ’s-Hertogenbosch & Vught georganiseerd. Op deze avond besteden we aandacht aan dementie bij mensen jonger dan 65 jaar. Dementie op jonge leeftijd geeft verschillende problemen in het dagelijks leven. Hoe gaan jonge mensen en hun naasten hiermee om?


Verder lezen >>>
Wandeling naar de bloeiende heide in de Kampina
Ontdek de paarse pracht op de Kampina en al het leven dat er in het voorkomt! Ga zaterdag 24 augustus mee met onze boswachter. Deze wandeling is gericht op volwassenen. Koop je ticket altijd vooraf online via www.natuurmonumenten.nl/agenda.

Verder lezen >>>
OERRR Wildplukkers
Wil jij ontdekken wat je kunt maken met wilde boskruiden? Ga zaterdag 17 of 24 augustus met de wildplukkers op pad in het Oisterwijkse bos! Koop je ticket online via natuurmonumenten.nl/agenda.

Verder lezen >>>
IVN Fietsexcursie Kampina met als thema: Landschap.

Op zaterdag 17 augustus om 9.30 uur verzorgen de natuurgidsen van IVN Oisterwijk en LNMH Haaren een fietsexcursie via de Oisterwijkse bossen en vennen naar de Kampina. Tijdens deze fietsexcursie van ongeveer 30 km passeren wij verschillende landschappen waar de natuurgidsen enkele keren stil staan om wat meer over het gebied te vertellen.


Verder lezen >>>
Laagje water moet zeldzame natuur beschermen

Na Beekloop ook extra water voor Reusel en Keersop

Na de start van vorige week met extra water voor de Beekloop, is Waterschap De Dommel woensdag 24 juli 2019 ook begonnen met een reddingsactie voor zeldzame natuur van de Reusel bij Landgoed de Utrecht. Daarnaast worden de komende dagen ook voorbereidingen getroffen voor eenzelfde actie bij de Keersop. Een laagje van enkele centimeters ‘overlevingswater’ moet de bijzondere soorten in deze beken de kans geven de droogte te doorstaan.


Verder lezen >>>
IVN Gezins doe excursie op woensdag 31 juli 14.00 uur vanaf Streekcafé Natuurpoort Klein Oisterwijk 

Hallo jongens en meisjes. Gaan jullie ook regelmatig met papa en mama de natuur in? En vind je het na een kwartiertje saai? Ga dan mee met de IVN Gezins doe excursie. Wedden dat de natuur niet saai is? Er is zoveel om te verbazen en te ontdekken in de Oisterwijkse bossen.  


Verder lezen >>>
Reeën spotten in de avondschemer - Kampina
Hoop jij ooit oog in oog te staan met een ree? Ga vrijdag 16 augustus mee op zoek naar dit schuwe dier in het indrukwekkende landschap van de Kampina! Deze wandeling is gericht op volwassenen. Koop je ticket altijd vooraf online via www.natuurmonumenten.nl/agenda.

Verder lezen >>>

1 ... « Terug 2 34567 Volgende » ... 51

1003 items op 51 pagina's