Het wonderlijke leven van de libellen - Huis ter Heide
Vind jij die kleurrijke libellen bij het water ook zo mooi? Op zondag 2 juni ga je samen met onze gids ontdekken hoe bijzonder en prachtig deze insecten zijn. Deze excursie is gericht op volwassenen. Koop je ticket altijd vooraf online via www.natuurmonumenten.nl/agenda.

Verder lezen >>>
Fietstocht op de Kampina
Wil je samen met de boswachter genieten van de Kampina, maar zie je een lange wandeltocht niet zitten? Ga dan mee met onze begeleide fietstocht van 24 kilometer en laat het prachtige landschap aan je voorbijglijden.

Verder lezen >>>
Alzheimer Café
Op maandag 27 mei wordt in restaurant-zaal De Nachtegaal, Boxtelseweg 15 te Schijndel, weer een avond van Alzheimer Café Regio ’t Groene Woud georganiseerd.

Verder lezen >>>
Meldkamer Oost-Brabant officieel geopend
Vandaag is de Meldkamer Oost-Brabant in ’s-Hertogenbosch officieel geopend. Deze meldkamer is ontstaan uit de samenvoeging van de meldkamers Brabant-Noord en Brabant-Zuidoost.

Verder lezen >>>
Lancering website alles over, voor en tegen de EIKENPROCESSIERUPS
De eikenprocessierups: hoe informeer je inwoners? Het team Gezondheid, Milieu en Veiligheid van de GGD’en Brabant ontwikkelde een toolkit voor gemeenten: www.oakie.info. Dit is een site met begrijpelijke info over de eikenprocessierups voor inwoners en professionals. Op de website vind je informatie over gezondheid, bloostelling voorkomen en wat je kan doen als je gezondheidsklachten ervaart.

Verder lezen >>>
Nieuw bestuursprogramma, beëdiging watergraaf en benoeming dagelijks bestuur
Het algemeen bestuur van Waterschap De Dommel heeft vanmiddag het bestuursprogramma ‘Bruggen bouwen met water voor nu en later’ vastgesteld. De commissaris van de Koning van Brabant Wim van de Donk beëdigde Erik de Ridder als nieuwe watergraaf en het algemeen bestuur benoemde de nieuwe dagelijks bestuursleden.

Verder lezen >>>
Excursie IVN Oisterwijk over het Landgoed De Oude Hondsberg
Op zondag 12 mei 2019 organiseert IVN Oisterwijk samen met de stichting LNMH uit Haaren een excursie over het Landgoed De Oude Hondsberg.

Verder lezen >>>
Schemertocht op de Kampina
Ontdek de avondgeluiden van de Kampina en verwonder je over de ontstaansgeschiedenis van het gebied. Deze wandeling is gericht op volwassenen. Koop je ticket altijd vooraf online via www.natuurmonumenten.nl/agenda.

Verder lezen >>>
Kraak jij die braakbal?

Uilen zijn hele bijzondere vogels. Je ziet ze niet vaak want de meeste uilen zijn in het donker actief. Om ’s nachts te kunnen vliegen en prooi te kunnen vangen, moet je als vogel uitgerust zijn met bijzondere vaardigheden. Op zondag 19 mei duikt Natureluurs in het leven van de Uil. Tussen 10 uur en 12 uur leer je wat uilen zo bijzonder maakt en gaan we kijken of wij net zo handig zijn als uilen in het donker.


Verder lezen >>>
Wandel op de Kampina en tel de mestkevers die je ziet.
De boswachters van Natuurmonumenten staan op de Kampina voor een raadsel. Waar zijn toch de mestkevers die je in dit gebied wel verwacht? Kijken we niet goed of zijn het er gewoon echt zo weinig? Zonder er meteen een wetenschappelijk onderzoek op los te laten, willen we toch proberen om een iets beter beeld te krijgen, want ze hebben een belangrijke functie in de natuur.

Verder lezen >>>
Speuren naar dierensporen bij Huis ter Heide
Denk jij bij dierensporen meteen aan pootafdrukken? Helemaal goed. Maar stiekem zijn er veel meer sporen die de aanwezigheid van wilde dieren verraden. Ontdek ze tijdens de activiteit ‘speuren naar dierensporen’. Deze activiteit is gericht op volwassenen. Koop je ticket altijd vooraf online via www.natuurmonumenten.nl/agenda.

Verder lezen >>>
OERRR - Speuren naar vleermuizen in donkere bos
Ga je mee op zoek naar vleermuizen in het Oisterwijkse bos op vrijdag 17 mei van 21.00 uur tot 22.30 uur? Ze verstoppen zich goed én ze worden pas actief als het donker wordt. Vleermuizen zijn absoluut niet eng! Voor gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar. Koop je tickets altijd vooraf online op www.natuurmonumenten.nl/agenda.

Verder lezen >>>
Brabantse hemel in strijd: honderden slachtoffers en duizend vliegtuigcrashes
Nieuwe site ‘Luchtoorlog 1940 – 1945’ maakt oorlogsleed voelbaar

Elke crash is een verhaal over vreugde of verdriet, overwinning of nederlaag, de dood of de gladiolen… Er is geen dorp of stad in Brabant waar tijdens de Tweede Wereldoorlog geen vliegtuig is neergestort.


Verder lezen >>>
Excursie IVN Oisterwijk over het Landgoed De Oude Hondsberg
Op zondag 12 mei 2019 organiseert IVN Oisterwijk samen met de stichting LNMH uit Haaren een excursie over het Landgoed De Oude Hondsberg.

Verder lezen >>>
Wandelevenement tijdens Lentefeest D'n Liempdsen Herd 26 mei 2019
Op zondag 26 mei vindt tijdens het Lentefeest in D’n Liempdsen Herd een wandelevenement plaats. Er worden deze dag maar liefst acht nieuwe wandelroutes, vijf nieuwe fietsroutes en een nieuwe app Routes in Het Groene Woud gepresenteerd. Alle routes starten vanuit Bezoekerscentrum D’n Liempdsen Herd (Barrierweg 4 in Liempde).

Verder lezen >>>
Gevaar op het spoor in Oisterwijk
Klingelende spoorwegovergangen en toeterende treinen. Dat is iets waar veel Oisterwijkers inmiddels aan gewend zijn. Als spoorwegovergangen lang dichtblijven, worden wachtende auto’s, fietsers en voetgangers ongeduldig. Ze steken over bij dichte bomen en dat levert levensgevaarlijke situaties op. De gemeente legt de verantwoordelijkheid neer bij de burger zelf, maar is dat terecht? PIT onderzoekt de gevaren op het spoor in Oisterwijk.

Verder lezen >>>
Wil jij een keer de natuur in het donker ervaren
Koop een ticket voor deze exclusieve avondwandeling door de Kampina met de boswachter én een sterrenkenner via www.natuurmonumenten.nl/agenda.

Verder lezen >>>
Wie regelt mijn belangen als ik dat zelf niet meer kan?
Op maandag 13 mei a.s. wordt in Vivent De Hooghe Clock te ’s-Hertogenbosch weer een avond van Alzheimer Café ’s-Hertogenbosch & Vught georganiseerd. Op deze avond geeft een notaris informatie over wat iemand moet regelen als zelf beslissingen nemen over geld en gezondheid niet goed meer gaat door de dementie. Hoe en met wie regel je goede vertegenwoordiging?

Verder lezen >>>
OERRR Boswachter zoekt eieren - vanaf 4 jaar

Op eerste en tweede paasdag (zondag 21 en maandag 22 april 2019) kun je gezellig paaseieren zoeken in het Oisterwijkse bos! Deze zijn niet van chocolade maar lijken op de eieren van echte vogels. Kun jij ze allemaal vinden? Wij hopen dat de paashaas ze goed verstopt heeft!


Verder lezen >>>
Kwaak mee met Natureluurs
In het voorjaar gaan padden weer trekken en leggen ze, samen met de kikkers, hun eitjes in het water. Misschien heb jij het al ooit gezien; kikkerdril, paddensnoeren en kikkervisjes

Verder lezen >>>

1 23456 Volgende » ... 48

951 items op 48 pagina's