Wil jij ook fit beginnen aan het nieuwe jaar?
Hardlopen voor beginners in Boxtel!

Kom meedoen, kom beleven, kom samen hardlopen en maak het mee tijdens de najaar editie Start to Run.

Vanaf 3 februari organiseert Atletiek Vereniging Marvel weer de beginnerscursus Start to Run.


Verder lezen >>>
Welkom in warm, winters Liempde!

Kribkesroute Liempde, de grootste kerststallenroute van Nederland

Liempde, 11 december 2017 – Van zaterdag 16 december tot en met zaterdag 6 januari 2018 vindt de zesde editie plaats van de Kribkesroute in Liempde. Met de 210 kerststallen is de Kribkesroute de grootste kerststallenroute van Nederland.


Verder lezen >>>
Winterwandeling rond de vennen
Geniet tussen de feestdagen door van een frisse wandeling langs de vennen in Oisterwijk! Meld je snel aan via natuurmonumenten.nl/agenda.

Verder lezen >>>
OERRR Een dagje als boswachter

Ben jij benieuwd wat een boswachter allemaal doet in het bos én wil je mee op zoek naar diersporen? Stap dan 3 januari voor een middag in de laarzen van de boswachter! Meld je snel aan via natuurmonumenten.nl/agenda.


Verder lezen >>>
Programma Winter Village Oisterwijk

Van fluitketelschuiven tot kinderdisco
Het programma van Oisterwijk Winter Village is rond. Jong tot oud zal aan zijn trekken komen tijdens dit sfeervolle winterse evenement op de kop van De Lind. Op en rond de overdekte ijsbaan is er van 15 december tot en met 7 januari elke dag van alles te doen. Zo zijn kinderen elke vrijdagavond van harte welkom bij Disco Village met DG-Audio en zal op de zaterdagen het fluitketelschuiven het absolute hoogtepunt vormen.


Verder lezen >>>
Uilen speuren in Oisterwijkse Bossen en Vennen
Ga zaterdag 9 december mee op zoek naar bosuilen en kom van alles te weten over deze prachtige nachtroofvogel! Meld je snel aan via natuurmonumenten.nl/agenda.

Verder lezen >>>
Alzheimer Café

Op maandag 27 november wordt in restaurant-zaal De Nachtegaal, Boxtelseweg 15 te Schijndel, weer een avond van Alzheimer Café Regio ’t Groene Woud georganiseerd.


Verder lezen >>>
Lezing IVN Oisterwijk “De Das in Brabant” door Ton Popelier
Nog niet zo lang geleden vormde de Das een diersoort die nagenoeg onbekend was in Midden-Brabant. Dat is niet vreemd, want in de jaren zestig raakte het dier nagenoeg uitgestorven. Toch is het een diersoort, die voorheen algemeen voorkwam op de zandgronden van heel Brabant, van Grave tot Bergen op Zoom. Jacht, stroperij, de explosieve groei van steden en dorpen en de teloorgang van zijn leefgebied betekenden zijn doodvonnis.


Verder lezen >>>
De sfeer proeven van het najaar op landgoed de Oude Hondsberg met IVN Oisterwijk
Op zondag 19 november om 10.00 uur kunt u gratis deelnemen aan de najaarsexcursie op de Oude Hondsberg, georganiseerd door IVN Oisterwijk en LNMH Haaren.

Verder lezen >>>
Winter Village Oisterwijk

Volop ijspret voor iedereen
Winter Village Oisterwijk is een gezellig evenement voor Oisterwijk en omgeving dat plaatsvindt van 15 december tot en met 7 januari. De organisator, Stichting De Kiosk werkt nauw samen met een enthousiaste groep vrijwilligers die ook dit jaar weer een prachtige ijsbaan realiseren. Twee gemotiveerde ondernemers nemen namens de Stichting het horecadeel voor hun rekening.


Verder lezen >>>
Drie nieuwe publicaties en uitreiking Boerderijpluim op 16 november in Boxtel
Boxtel, 6 november 2017 – Stichting de Brabantse Boerderij organiseert op donderdag 16 november een bijeenkomst waarbij, naast enkele korte lezingen, drie nieuwe publicaties gepresenteerd worden. Deze drie publicaties zijn op initiatief van deze stichting geschreven. Daarnaast wordt ook de Boerderijpluim 2017 van Stichting de Brabantse Boerderij uitgereikt. De bijeenkomst is enkel toegankelijk voor genodigden.

Verder lezen >>>
OERRR Bosuilen en Braakballen
Wat eet een uil eigenlijk? Kom braakballen pluizen op 22 of 25 november en ontdek het zelf. Meld je snel aan via natuurmonumenten.nl/agenda.

Verder lezen >>>
Nacht van de nachtwandeling over de Kampina
Hoor de uilen roepen in de nacht van de nacht.
Op zaterdag 28 oktober organiseren IVN Oisterwijk en LNMH Haaren weer een wandeling
om aandacht te vragen voor de lichtvervuiling in ons land. Ervaren IVN-gidsen vertellen wat lichtvervuiling betekent voor nachtdieren als uil, vleermuis en nachtvlinders.
We lopen grote stukken in stilte en zullen de geluiden van verschillende uilen laten horen.


Verder lezen >>>
Ambulancediensten Brabant Midden-West-Noord, Groningen en Twente werken samen aan wederopbouw op Sint Maarten na orkaan Irma


Op verzoek van de Sint Maartense minister Lee (Volksgezondheid, sociale ontwikkeling en arbeid) aan het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties hebben ambulancediensten Ambulancezorg Groningen, RAV IJsselland, Ambulance Oost en RAV Brabant Midden-West-Noord een team naar Sint Maarten gestuurd. Het team, dat bestaat uit verpleegkundig specialisten, ambulancechauffeurs en ambulanceverpleegkundigen, neemt onder leiding van een coördinator tijdelijk de roosterdiensten over. Gedurende ruim drie weken verrichten de medewerkers diverse ambulancewerkzaamheden.


Verder lezen >>>
OERRR Een dagje als boswachter – Vogels spotten
Hoeveel weet jij over vogels? En zou je willen leren hoe je ze kunt spotten zonder dat ze jou zien? Stap dan op 18 en 28 oktober in de laarzen van de boswachter. Meld je snel aan via natuurmonumenten.nl/agenda.

Verder lezen >>>
Alzheimer Café
Op maandag 23 oktober wordt in restaurant-zaal De Nachtegaal, Boxtelseweg 15 te Schijndel, weer een avond van Alzheimer Café Regio ’t Groene Woud georganiseerd.Het thema van de avond is: Karakterveranderingen bij dementie


Verder lezen >>>
2017-09-30-ijsvogel.jpgVogelcursus bij IVN Oisterwijk
Vogels kijken is “hot”. 
Zie programma’s als de Baardmannetjes, Vroege Vogels en de mooie series van de BBC.


Verder lezen >>>
Kinderboekenweekvoorstelling in het poppentheater in Oisterwijk.
Op woensdag 4 en woensdag 11 oktober speelt Marleen Groenland van poppentheater ’t Groene Land een verhaal over het bos met heks Troeleboel en de Verdwenen Paddenstoel.

Verder lezen >>>
2017-09-22-naturleuurskompas.jpgKaart en kompas lezen voor kinderen
In September organiseren we weer een leuke en leerzame activiteit voor alle kinderen uit Oisterwijk en omgeving. Deze keer gaan we met de kinderen op zaterdag 30 september tussen 09:00 en 14:00 uur het bos in, om de basisvaardigheden van het kaart en kompas lezen te leren.

Verder lezen >>>
Zondag 8 oktober pompoen- en sierkalebasdag Winery & Herbs
Wijnboerderij Winery & Herbs uit Schijndel organiseert op zondag 8 oktober aanstaande een pompoen- en sierkalebasdag van 11:00 tot 17:00 uur. Tijdens deze dag staan de pompoen en de sierkalebas in het middelpunt van de belangstelling en vinden er verschillende activiteiten plaats op het terrein van Winery & Herbs.

Verder lezen >>>

1 23456 Volgende » ... 39

768 items op 39 pagina's