OERRR Bushcamp – Slapen onder de sterren!
Nachtavontuur
Droom jij van slapen onder de sterren? In de nacht van 21 op 22 juli is dat mogelijk in het bos bij Bezoekerscentrum Oisterwijk! Schrijf je snel in via <a href="http://www.natuurmonumenten.nl/agenda." target="_blank">www.natuurmonumenten.nl/agenda.</a>


Verder lezen >>>
Vollemaan vertelwandeling
Op donderdagavond 28 juni organiseren de vertellers van ‘de Maretak’ - Marleen Groenland, Corrie Leermakers en AnneMargriet Veldhorst een vollemaan vertelwandeling.

Verder lezen >>>
Alzheimer Café
Op maandag 25 juni wordt in restaurant-zaal De Nachtegaal, Boxtelseweg 15 te Schijndel, weer een avond van Alzheimer Café Regio ’t Groene Woud georganiseerd.

Verder lezen >>>
Nachtvlinder Avond IVN Oisterwijk.
Wil je ook eens kennis maken met het verborgen leven van nachtvlinders?
Kom dan op zaterdagavond 23 juni naar het parkeerterrein aan de ingang van de camping van de Gerrithoeve te Oisterwijk.


Verder lezen >>>
Het leven van de libellen op de Kampina
Vind jij die kleurrijke libellen bij het water ook zo mooi? Op zondag 24 juni ga je samen met de boswachter de libel ontdekken! Meld je snel aan via natuurmonumenten.nl/agenda.

Verder lezen >>>
De natuur laat je laven
Nieuw en uniek in Nederland: een Inspiraite! Een retraite gecombineerd met inspirerende belevenissen in en met de natuur. Geniet op jouw eigen manier van de rust op deze heilzame gastvrije plek met prachtig landhuis en privé-sauna gelegen tegen natuurgebied “de Oisterwijkse Bossen en Vennen”.

Verder lezen >>>
Het Blauwe Toverven
Op woensdag 6 en 13 juni en op woensdag 4 juli 2018 speelt Marleen Groenland van Poppentheater ’t Groene Land de voorstelling : “Het Blauwe Toverven”. De voorstellingen beginnen steeds om 15.00 uur.

Verder lezen >>>
2018-05-22-schapen-copy-natuurmonumenten.jpgOntmoet de herder in de Kampina
Word je helemaal blij als je bij toeval de schaapskudde treft in de Kampina? Ga mee op excursie: je ontdekt hoe waardevol de kudde is voor ons gebied én gaat in gesprek met de herder. Meld je snel aan via natuurmonumenten.nl/agenda.

Verder lezen >>>
Speuren met Natureluurs tijdens het 1000 soorten weekend
In het weekend van 27 mei houdt IVN Oisterwijk een 1000 soorten weekend. Dat betekent dat zoveel mogelijk ivn-ers op de Kampina op zoek gaan naar alles wat daar leeft, groeit en bloeit. Zo hopen we op 1000 verschillende soorten uit te komen. En ook wij, met Natureluurs, mogen daarbij helpen. Zondag 27 mei van 10.00 tot 12.00 gaan we op zoek naar bodemdiertjes, spinnen en wormen.

Verder lezen >>>
Wandelexcursie IVN Oisterwijk langs 11 vennen
Op zondag 27 mei organiseren IVN Oisterwijk en LNMH Haaren hun jaarlijkse 11 vennentocht. Dit is een wandelexcursie door de bossen en langs 11 vennen onder leiding van een IVN natuurgids, die u onderweg onder andere vertelt over de flora en fauna, naamgeving en ontstaansgeschiedenis van de vennen en andere wetenswaardigheden uit de natuur.

Verder lezen >>>
Schemertocht op de Kampina
Ontdek de avondgeluiden van de Kampina en verwonder je over de ontstaansgeschiedenis van het gebied! Meld je snel aan voor deze unieke avondwandeling via natuurmonumenten.nl/agenda.

Verder lezen >>>
Fietstocht door de Kampina en Oisterwijkse Bossen en Vennen
Wil jij de mooiste hoogtepunten van de beroemde natuurgebieden Kampina én Oisterwijkse Bossen en Vennen in één ochtend ontdekken? Stap dan zaterdag 26 mei met onze boswachters op de fiets. Meld je snel aan via natuurmonumenten.nl/agenda.

Verder lezen >>>
2018-05-nachtzwaluw.jpgNachtzwaluwexcursie in Loonse en Drunense Duinen
Wil jij de mystieke en zeldzame nachtzwaluw met eigen ogen aanschouwen? Ga dan 1 juni in de schemer mee op pad met onze boswachter. Meld je snel aan via natuurmonumenten.nl/agenda.

Verder lezen >>>
Alzheimer Café
Op maandag 28 mei wordt in restaurant-zaal De Nachtegaal, Boxtelseweg 15 te Schijndel, weer een avond van Alzheimer Café Regio ’t Groene Woud georganiseerd.

Verder lezen >>>
OERRR Wildplukkers
Wil jij ontdekken wat je kunt maken met wilde boskruiden? Ga op 13 juni met de wildplukkers op pad in het Oisterwijkse bos! Meld je snel aan via natuurmonumenten.nl/agenda.

Verder lezen >>>
Warm, zomers genieten in Liempde

3 juni Zomerfair Liempde

Liempde, 7 mei 2017 – Op zondag 3 juni vindt er in het centrum van Liempde de eerste editie van de Zomerfair Liempde plaats. De Zomerfair Liempde is een vervolg op de zeer succesvolle Winterfair Liempde die afgelopen november plaatsvond. De Zomerfair Liempde vindt plaats in en rondom D’n Liempdsen Herd, in het Concordiaprak en bij de horecagelegenheden rondom het Raadhuisplein. De Zomerfair is opgezet als een gezellige markt in een sfeervol aangeklede omgeving met zomerse muziek en lekkere hapjes. De vele standhouders hebben een mooi aanbod van bijzondere en exclusieve producten. Een mooie gelegenheid om vast in de zomerstemming te komen!


Verder lezen >>>
Water lekker belangrijk!
Waterschap De Dommel kijkt terug op een geslaagde editie van Zondag Waterdag. Zo’n 1500 bezoekers gaven gehoor aan het verzoek: kom, doe en beleef! Zondag Waterdag vond plaats op 6 mei op het Waterschapshuis en de rioolwaterzuivering in Boxtel. Met een boottocht over de Dommel en pendelbussen konden bezoekers beide locaties van het waterschap bezoeken.

Verder lezen >>>
regio-foto 1000 soorten weekend.jpg1000-soortenweekend Kampina 2018
Is het mogelijk om in één weekend 1000 verschillende soorten planten en dieren waar te nemen in het natuurgebied De Kampina? Die vraag stelden Ton Willems en Rob Wolfs zich het afgelopen najaar. Samen met de leden van IVN Oisterwijk gaan ze die vraag tijdens het weekend van 26 en 27 mei aanstaande beantwoorden.

Verder lezen >>>
Jaarlijkse open dag Zondag Waterdag staat voor de deur
Op zondag 6 mei 2018 van 10:00 tot 16:00 uur organiseert Waterschap De Dommel weer een nieuwe editie van Zondag Waterdag. Rond het Waterschapshuis en de rioolwaterzuivering in Boxtel vinden tal van activiteiten plaats. Leer hoe het waterschap zorgt voor een goede waterkwaliteit, krijg persoonlijke tips en ideeën voor een watervriendelijke tuin, neem een kijkje op onze rioolwaterzuivering en speel met water op het fun-plein. Zondag Waterdag sluit aan bij de landelijke Week van Ons Water.

Verder lezen >>>
Opleiding voor vrijwilligers Natuurbelevingsproject Het Bewaarde Land
Heb jij ervaring in het begeleiden van groepen en een passie voor de ontwikkeling van kinderen? Wil je jouw liefde voor de natuur met ze delen en heb jij een aantal schooldagen tijd in je agenda om in de natuur de slag te gaan? Dan zoeken we jou als vrijwilliger. Het Bewaarde Land is een natuurbelevingsproject van IVN.

Verder lezen >>>

1 23456 Volgende » ... 42

836 items op 42 pagina's