2018-04-28-sterren kijken- natuurmonumenten arthur van der kooij.jpgBalsvoort vroeger en nu
Ontdek twee interessante historische schatten van de Kampina: Banisveld en voormalig landbouwenclave Balsvoort! Meld je snel aan via natuurmonumenten.nl/agenda.

Verder lezen >>>
2018-04-25-fietstocht-foto-co-natuurmonumenten.jpgFietstocht door de Kampina
en Oisterwijkse Bossen en Vennen

Wil jij de mooiste hoogtepunten van de beroemde natuurgebieden Kampina én Oisterwijkse Bossen en Vennen in één ochtend ontdekken? Stap dan zaterdag 26 mei met onze boswachters op de fiets. Meld je snel aan via natuurmonumenten.nl/agenda.


Verder lezen >>>
2018-04-22-vangoghnatuur.jpgVan Gogh Nationaal Park in de startblokken
Groot enthousiasme onder gemeenten

Op 19 april 2018 hebben Brabantse gemeenten tijdens een bijeenkomst in Oisterwijk enthousiast gereageerd op de ontwikkelingen rond Van Gogh Nationaal Park i.o. Velen van hen hebben de oprichting van het park inmiddels onderdeel gemaakt van de coalitiebesprekingen. Dat ook de Landschapstriënnale in 2020 in Van Gogh Nationaal Park i.o. plaatsvindt, maakt het enthousiasme alleen maar groter.


Klik hier voor download Verder lezen >>>
2018-04-22-populierenhout.jpg8 mei avond over gebruik populierenhout
De initiatiefnemers van 'populierenplatform' We Houden Jullie Hier, houden speciaal voor ondernemers die wel oren hebben naar het gebruik van populierenhout, op dinsdag 8 mei een bijeenkomst. Doel is meedenken over het verwerken en toepassen van het populierenhout in de regio Brabant. De bijeenkomst vindt plaats in de Oude Raadszaal, Keefheuvel 1 in Liempde en duurt van 20:00 tot 22:00 uur.

Verder lezen >>>
30 april Lezing klompenmaker Ad Traa met filmprimeur
Ad Traa verzorgt op maandag 30 april samen met zijn vrouw Corine en zoon Luuk een lezing over klompen maken in D’n Liempdsen Herd.

Verder lezen >>>
Lezing Solitaire bijen IVN Oisterwijk
Donderdag 3 mei Oisterwijk

In ons land komen naast de bekende honingbij, meer dan driehonderd soorten bijen voor. We noemen ze wilde bijen, omdat ze hier inheems zijn, dus "in het wild" voorkomen. De ruim twintig soorten hommels rekenen we ook tot onze wilde bijen. Zij vormen kolonies met vele dieren in één nest.


Verder lezen >>>
Over uithangende hakenkruisvlaggen, relschoppers en Hitlers foto op bloempotten
BHIC zet archief toezichthouder NSB 1933-1940 online

Gegevens over nazi’s die het Nederlandse zakenleven binnendringen, een aangehouden Nederlander verdacht van spionage voor Duitsland, of een aangetroffen bloempot met Hitlers portret voor het raam van een woning… De inventaris van het archief van de procureur-generaal in ’s-Hertogenbosch tussen 1933 – 1940 staat sinds kort online.


Verder lezen >>>
logo-lnmh.jpgVroege vogelwandeling rond het Belversven
Het voorjaar wordt door de meeste mensen ervaren als de mooiste tijd van het jaar.
Overal bloesem en nieuwe blaadjes aan de bomen. Maar ook een kakofonie van vogelgeluiden in de vroege ochtend. Wie wil dit samen met ons delen? Dat kan!


Verder lezen >>>
2018-04-28-sterren kijken- natuurmonumenten arthur van der kooij.jpgSterren kijken boven de Kampina
Wil jij een keer de natuur in het donker ervaren? Grijp dan nu je kans. Op zaterdag 28 april is er een exclusieve avondwandeling door de Kampina met de boswachter én een sterrenkenner. Meld je snel aan via natuurmonumenten.nl/agenda.

Verder lezen >>>
WILDE PLANTEN; KRUID of ONKRUID?
Op dinsdagavond 29 mei om 19.30 uur start IVN Oisterwijk met een Kruidencursus bij ‘Kruid of zo’ in Moergestel. De cursus bestaat uit 7 theorie-/ praktijklessen en wordt gegeven door Hanneke de Brouwer. Hanneke heeft een brede kennis van kruiden en wilde planten die in onze eigen omgeving groeien, zowel op geneeskundig gebied als ook op het gebied van voeding.

Verder lezen >>>
logo-alzheimer-cafe.jpgAlzheimer Café
Op maandag 23 april wordt in restaurant-zaal De Nachtegaal, Boxtelseweg 15 te Schijndel, weer een avond van Alzheimer Café Regio ’t Groene Woud georganiseerd.

Verder lezen >>>
Het zwerfafval de bossen uit
Zondag 22 april organiseert de jeugdwerkgroep Natureluurs van IVN Oisterwijk van 10.00 tot 12.00 een themaochtend over zwerfafval. Samen gaan we de strijd aan tegen het zwerfafval in en rond de bossen en daarbij kunnen we jullie hulp goed gebruiken.

Verder lezen >>>
logo-groenewoud.jpgZes nieuwe ideeën uit laatste ronde biodiversiteitsproject ontvangen voucher
Afgelopen najaar en winter werden de bewoners van Het Groene Woud twee keer opgeroepen om met out of the box-voorstellen te komen om de biodiversiteit in Nationaal Landschap Het Groene Woud te vergroten. Dat bleek niet aan dovemans-oren gericht: intussen staat de teller op 12 beloonde projecten, verspreid over het Nationaal Landschap. Hiermee is de beschikbare projectsubsidie van € 10.000,- vanuit Het Groene Woud helemaal besteed.

Verder lezen >>>
logo-groenewoud.jpgCompensatieregeling Boekenfonds Het Groene Woud
Boek over kunstschilder Jan Kruijsen levert Boxtel fruitbomen op

Op vrijdag 6 april 2018 zijn op initiatief van Heemkunde Boxtel 25 fruitbomen geplant op de Boxtelse Voedseltuin. De bomen compenseren het papierverbruik dat gepaard ging met de publicatie van het boek ‘Het leven is de grootste kunst’ over de Brabantse kunstschilder Jan Kruijsen (1874-1938). Auteur van het boek is Frank van Doorn.


Verder lezen >>>
OERRR Poepspeurders

Koning, keizer, admiraal poepen doen we allemaal. En dat is bij de dieren in het bos niet anders. Want alle levende wezens hebben voedsel nodig en de resten van de maaltijd komen er dus altijd ook weer uit. Word op 2 mei poepspeurder in het Oisterwijkse bos! Meld je snel aan via natuurmonumenten.nl/agenda.


Verder lezen >>>
2018-03-30-edelherten in het groene woud - foto kees beekmans.jpgNieuwe NS-wandeling van Boxtel naar Best
Liempde, 29 maart 2018 – Vanaf 1 april 2018 bieden Wandelnet en de Nederlandse Spoorwegen de NS-wandeling ‘Hart van Het Groene Woud’ aan, van station Boxtel naar station Best. De gloednieuwe NS-wandeling volgt de ‘Edelhertenroute’ die eerder al werd uitgezet door bewoners uit Lennisheuvel.

Klik hier voor download Verder lezen >>>
2018-03-28-reenatuurmonumentenben walet.jpgOp zoek naar het ree in de ochtend
Hoop jij ooit oog in oog te staan met een ree? Op zondag 15 april ga je tijdens een wandeling op zoek naar dit schuwe dier in het mooie landschap van Kampina! Meld je snel aan via natuurmonumenten.nl/agenda.


Verder lezen >>>
logo-lnmh.jpgLezing IVN Oisterwijk en LNMH Haaren over de Gierzwaluw
Eind april komen de eerste gierzwaluwen terug uit Afrika en gedurende drie maanden kunnen wij dan weer van ze genieten.
De gierzwaluw is een spannende vogel omdat we hem vooral hoog in de lucht zien. Je treft hem niet aan tussen de struiken op zoek naar eten of op een tak om van het zonnetje te genieten. De gierzwaluw brengt het grootste gedeelte van zijn leven vliegend door.


Verder lezen >>>
OERRR Eierentocht in het Oisterwijkse bos
Op eerste en tweede paasdag (zondag 1 en maandag 2 april) kun je paaseieren zoeken in het Oisterwijkse bos! Meestal verstopt de paashaas eitjes van chocolade, maar dit jaar lijken ze op de eieren van echte vogels. Kun jij ze allemaal vinden?


Verder lezen >>>
Alzheimer Café
Op maandag 26 maart wordt in restaurant-zaal De Nachtegaal, Boxtelseweg 15 te Schijndel, weer een avond van Alzheimer Café Regio ’t Groene Woud georganiseerd.

Verder lezen >>>

1 23456 Volgende » ... 41

813 items op 41 pagina's