’t Haventje Esch opent met muzikaal spektakel op het water
Het nieuwe haventje van Esch wordt 5 mei om 19 uur feestelijk geopend door watergraaf Peter Glas van Waterschap De Dommel, burgemeester Jeannette Zwijnenburg van de gemeente Haaren en gedeputeerde Johan van den Hout van de Provincie Noord-Brabant. Na een muzikaal openingsspektakel op het water overhandigt Peter Glas de sleutel van ´t Haventje aan de burgemeester.

Verder lezen >>>
2018-05-04-opdrift.jpgOp Drift 4 en 5 mei 2018, Das mooi !!!!
Op 4 mei verzamelen we om 18.45 uur bij 'De Witte brug'. Vanaf daar vertrekken we wandelend langs de Essche Stroom. Onderweg beleven we van alles. Maar uiteindelijk komen we aan in onze nieuwe 'Veilige haven'. Bij de nieuwe gedenkplek naast de haven volgt een programma tot 21.00 uur. Ondertussen zijn we natuurlijk om 20.00 uur twee minuten stil in het kader van de Nationale dodenherdenking.

Verder lezen >>>
2018-04-13-tekoop.jpgTe koop aangebodenVerder lezen >>>
gemeente_logo.jpgGroen licht voor plan Reigerskant Esch
De gemeente Haren kan starten met de uitvoering van het woningbouwplan Reigerskant in Esch. Het plangebied ligt achter de bestaande woningen aan de Dorpsstraat, Runsdijk en Het Nieuwland en voorziet in de bouw van maximaal 75 woningen. Woensdag 18 april 2018 heeft de Raad van State de twee ingestelde beroepen ongegrond verklaard.

Verder lezen >>>
Agenda KBO
Woensdag 18 april 10.00 uur
Prijskaarten in “De Stek”

Donderdag 19 april 10 uur
Wandeling voor alle 50+ers bij “den Domp”


Verder lezen >>>
2018-04-13-esch-kookt.jpgESCH KOOKT dit jaar voor de vierde keer!
Zaterdag 16 juni 2018 gaan Esschenaren weer koken voor elkaar.

Bedoeld voor mensen die het leuk vinden om te koken en in een ontspannen sfeer nieuwe mensen te leren kennen. Want dat gaat gebeuren als je gasten aan tafel krijgt die je nog niet eerder hebt ontmoet. En dan maakt het niet uit wat je kookt. Dat bepaal jij zelf. Het hoeven zeker geen culinaire hoogstandjes te zijn. Dus schroom niet, meld je aan en doe gezellig mee!


Verder lezen >>>
es-2017-04-27-koningsdag-burger-esch.jpgKoningsdag in Esch: durf jij de uitdaging aan om een parcours met een stormbaan aan te gaan?
Vrijdag 27 april wordt Koningsdag op sportieve wijze gevierd in Esch, met leuke activiteiten op het Marktplein.

Om 11.00 uur worden de oud- en mogelijk nieuwgedecoreerden in het zonnetje gezet in Dorpshuis de Es. Na het officiële gedeelte in de Es start vanaf 12.30 uur een bingo in het Pannenkoekenbos.


Verder lezen >>>
logo-gemeente.jpgBijeenkomst toekomst gemeente Haaren
De gemeente heeft gespreksavonden georganiseerd in de dorpen. Voor Esch is de bijeenkomst komende dinsdag 10 april om 19.30 en 20.30 uur in De Es.
Wilt u reageren/geïnformeerd worden, kom dan naar de bijeenkomst.
Lukt dit niet, kunt u niet aanwezig zijn, en wilt u toch reageren? Dan zijn dit de mogelijkheden.


Verder lezen >>>
2018-04-01-dewittekaraavaan.jpgWegens succes verlengd: tentoonstelling ‘De Witte Karavaan, 150 jaar Witte Paters en Witte Zusters in Afrika’ in Erfgoedcentrum Nederlands Kloosterleven te St. Agatha.
Gezien de grote belangstelling afgelopen jaar voor de tentoonstelling ‘De Witte Karavaan’ is besloten deze expositie met nog een seizoen te verlengen van 29 april tot 21 oktober 2018.
Op zondag 29 april a.s. is er een feestelijke (her-)opening met optreden van het Afrikaanse koor van de Charles Lwanga-parochie uit Den Haag.


Verder lezen >>>
Lezing in samenwerking met Witte Zusters
Lezing van Dr. Thera Rasing op zondag 20 mei om 14.30 uur in St. Agatha
De invloed van de missie op de positie van meisjes en vrouwen in Afrika, m.n. in Zambia
Dr. Thera Rasing is gepromoveerd als cultureel/religieus antropoloog en gespecialiseerd in genderstudies.


Verder lezen >>>
Lezing in samenwerking met Witte Zusters
Lezing Dr. Ralf Bodelier op zondag 1 juli om 14.30 uur in St. Agatha.
Titel: ‘Mogen we ook optimistisch zijn over Afrika?’
Dr. Ralf Bodelier uit Tilburg is theoloog, filosoof en publicist. Zijn interesses liggen op het vlak van ontwikkelingssamenwerking, religie, globalisme, mensenrechten en ecomodernisme. Hij is sinds 2016 oprichter en hoofd van het mediaplatform World’s Best News-NL, dat graag positieve berichtgeving wil laten zien, m.n. ook over Afrika en andere landen in het Zuiden.


Verder lezen >>>
Lezing over bevrijding Esch
Woensdag 4 april vindt een lezing plaats over de bevrijding van Esch na de tweede wereldoorlog.
De lezing vindt plaats in dorpshuis De Es.
Aanvang 20.00 uurgemeente_logo.jpgUitnodiging gespreksronde opsplitsing gemeente Haaren
Uitnodiging gespreksronde opsplitsing gemeente Haaren
De gemeenteraad besloot op 21 december 2017 tot opsplitsing van de gemeente Haaren bij voorkeur per 1 januari 2021, maar uiterlijk 1 januari 2022. Eén van de stappen in het proces van opsplitsing is het bepalen aan welke gemeente de dorpen Biezenmortel, Esch, Haaren en Helvoirt worden toegevoegd en hoe de begrenzing exact wordt. De gemeente vindt het van belang dat daar breed draagvlak voor bestaat. Vandaar dat wij u uitnodigen om daarover mee te denken, een mening te geven en voorstellen te doen. Daarvoor organiseert de gemeente een gespreksronde met bijeenkomsten in de vier dorpen.


Klik hier voor download Verder lezen >>>
3 Esschenaren in Haarense Raad
Op 21 maart 2018 werden de gemeenteraadsverkiezingen gehouden. Aan de politiek doen ook een aantal Esschenaren meer. Door niet alleen op een partij te stemmen, maar bewust op een persoon kan het zijn dat niet de volgende op de lijst in de raad komt, maar iemand op een "niet verkiesbare plaats". De plaatsen bleken wel verkiesbaar te zijn, o.a. voor Christien van Schijndel-Pijnenburg.

Verder lezen >>>
esch-innovation.jpgBenefietconcert Innovation
Vrouwenkoor Innovation uit Esch geeft een benefietconcert op dinsdag 27 maart, vanaf 20.00 uur tot ongeveer 21.30 uur in dorphuis De Es. Opbrengst van het concert is voor de crowdfundingsactie van de documentaire ‘The day Roland met Renee’. Tijdens de avond wordt de trailer van deze film getoond, met uitleg over het belang ervan. En natuurlijk laat Innovation de mooiste liedjes uit haar repertoire horen

Verder lezen >>>
IEDEREEN IS UNIEK, OOK IN DE WEEK VAN DE LENTEKRIEBELS

Van 19 t/m 23 maart 2018 vindt op basisscholen in heel Nederland weer de Week van de Lentekriebels plaats. Zo ook in het werkgebied van de GGD Hart voor Brabant. Tijdens deze projectweek leren kinderen over hun lichaam, relaties, omgaan met social media en weerbaarheid. Rutgers en de GGD organiseren deze projectweek samen. Het thema van deze 13de editie is ‘Anders?!’.


Verder lezen >>>
logo-heemkundekring-logo.jpgEsch en wat eraan vooraf ging
Hesc, plaats waar essen groeien.

Esch heeft zijn eigen Canon online. In meer dan 100 foto’s en tijdlijnen krijg je een globale indruk van Esch vanaf de oudheid via de Romeinen, oude middeleeuwse Hoeven, Maarten van Rossem, de reformatie in Esch, onderwijs, de tweede wereldoorlog in Esch enz. tot aan het nieuwe haventje bij het Oude Mannengasthuis. Welke pastoors waren er in Esch? Welke burgemeesters?


Verder lezen >>>
2018-03-08-essche haven .jpgKunstwerk bij haventje Esch
Het Essche haventje is in aanleg, samen met de waterontdekplek van de basisschool ontstaat hier een mooi gebied rondom de Essche Stroom.
Op 8 maart werd een kunstwerk onthult bij het haventje.


Verder lezen >>>
2018-03-08-esch-verkiezingbord-1.jpgESCH let op UW Saeck,
Laat AUB je stem horen op 21 maart,
Juist NU

Op 4 oktober j.l. was er een Burgerpeiling binnen de gemeente Haaren.
In totaal kregen 11908 personen de gelegenheid om hun mening kenbaar te maken,
slechts 5159 (+3) maakten van deze mogelijkheid gebruik.
Helaas kozen 2893 personen voor een vrijwillige opsplitsing, dit waren slechts 729 stemmen meer dan de 2164 personen die kozen voor een zelfstandig voortbestaan van Haaren.


Verder lezen >>>
2018-03-05-gemeente3.jpgOPENING WATERONTDEKPLEK DE KIKKERTUIN OP BOOMFEESTDAG
Woensdag 14 maart is het eindelijk zover: alle leerlingen van basisschool Willibrordus in Esch openen De Kikkertuin. De Kikkertuin is de naam van de bijzondere, educatieve waterontdekplek die achter de school en dichtbij de Essche Stroom ligt. Deze plek maakt onderdeel uit van de aangelegde natuurzone langs de Essche Stroom.

Verder lezen >>>

1 23456 Volgende » ... 12

236 items op 12 pagina's