HOE HERKEN JE DRUGSGEBRUIK?
Dat drugsgebruik een gevaar oplevert voor de gezondheid, wordt door verschillende organisaties in Esch onderkend. Daarom organiseerden zij in april 2018 een avond, waarop een ex-verslaafde vertelde hoe zijn drugsgebruik tot stand kwam en hoe hij er weer vanaf kwam. En wat zijn drugsgebruik betekende voor zijn omgeving.

Verder lezen >>>
personen-boy-scholtze.jpgBoy Scholtze nieuwe President Europees Charter
Gemeenteraadslid Boy Scholtze uit Biezenmortel is de nieuwe president van het Europese Charter geworden. In Esch beter bekend als het europees treffen of Friends of Europe.
Het Charter is een netwerk van europese plattelandsgemeenten, uit elk van de 28 lidstaten 1 dorpje.
Het doel s meer begrip voor de mensen onderling te krijgen, en zo een grotere saamhorigheid te ontwikkelen.
De 27 jarige president is vol trots over zijn nieuwe taak: Op twitter schreef hij: Het is een grote eer en ik heb er ongelooflijk veel zin in!!


Verder lezen >>>
Kleine Tentoonstelling over Esch europees trefpunt
KLEINE TENTOONSTELLING IN DE HAL VAN HET GEMEENTEHUIS

Vanaf 31 mei ziet u in de vitrine een diversiteit aan geschenken, ontvangen tijdens de vele ontmoetingen die plaats hebben gevonden tussen Europese dorpen.
Een mooie verzameling van Stichting Friends of Europe Esch.


Verder lezen >>>
2018-05-opening haventje.jpgEsschenaren omarmen hun nieuwe haventje
Door de sleutel over te dragen aan loco-burgemeester Carine Blom heeft watergraaf Peter Glas zaterdag jl. het beheer van ´t Haventje van Esch overgedragen aan de gemeente Haaren. Dat gebeurde tijdens het evenement ´In Veilige Haven´ van de Essche stichting Op Drift. Ook werd de ecologische verbindingszone Essche Stroom officieel opgeleverd door de watergraaf, die aangaf heel enthousiast te zijn over dit project van Waterschap De Dommel. `Naast het beekherstel hebben we hier teruggebouwd wat ooit was. En dat hebben we samen met de bewoners van Esch gedaan.

Verder lezen >>>
GESPREKSRONDE EN CONSULTATIE ESCH
De gemeente gaat terug naar Esch om meer antwoorden op te halen bij de inwoners over de voorkeursgemeente na herindeling. Deze voorkeur is in de gespreksronde die vorige maand plaatsvond al gepeild onder de inwoners van al onze dorpen. Iedereen die een reactie heeft gegeven krijgt een (persoonlijke) terugkoppeling.

Verder lezen >>>
Prorail deed onderzoek naar trillingen van spoor, o.a.in Esch
Het op specifieke plaatsen verlagen van de maximumsnelheid voor goederentreinen, ofwel gedifferentieerd rijden, heeft lang niet altijd een positief effect op de trillingen die vrijkomen. Dat blijkt uit een analyse van ingenieursbureau DGMR dat in opdracht van spoorbeheerder ProRail is uitgevoerd. Omdat het aantal klachten over trillingsoverlast de laatste jaren toeneemt, wil staatssecretaris Stientje van Veldhoven van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat onderzoeken of trillingen door het spoor kunnen worden verminderd.

Verder lezen >>>
2018-05-04-opdrift.jpg4 en 5 mei ‘In veilige haven’ in Esch
4 en 5 mei a.s. organiseert Op Drift in Esch twee opeenvolgende activiteiten onder één naam:

‘In veilige haven’. Aanleiding is de aanleg van een nieuw haventje aan de Essche Stroom nabij de brug aan de Haarenseweg. Op 5 mei draagt Het Waterschap de Dommel de haven feestelijk over aan gemeente Haaren. Naast het haventje is ook een nieuw gedenkplek ingericht.


Verder lezen >>>
Agenda KBO Mei 2018
Woensdag 2 mei 10.00 uur
Prijskaarten in “De Stek”

Donderdag 3 mei 10 uur
Wandeling voor alle 50+ers bij “de Vorselaer”


Verder lezen >>>
Koningsdag in Esch
11.00 uur: Officiële gedeelte.
12.00 uur -13.30 uur: Fietstocht Bacchuscorps op het Marktplein, 25 en 45 kilometer.
12.30 uur: Start van bingo in Pannenkoekenbos.
13.00 uur: Start van (kinder)activiteiten op het Marktplein.
16.00 uur: Einde programma
17.00 uur-19.00 uur: Daghap en kindermenu in Ons Café.
19.00 uur-…: Back tot the 70’s/80’s bal in Ons Café.’t Haventje Esch opent met muzikaal spektakel op het water
Het nieuwe haventje van Esch wordt 5 mei om 19 uur feestelijk geopend door watergraaf Peter Glas van Waterschap De Dommel, burgemeester Jeannette Zwijnenburg van de gemeente Haaren en gedeputeerde Johan van den Hout van de Provincie Noord-Brabant. Na een muzikaal openingsspektakel op het water overhandigt Peter Glas de sleutel van ´t Haventje aan de burgemeester.

Verder lezen >>>
2018-05-04-opdrift.jpgOp Drift 4 en 5 mei 2018, Das mooi !!!!
Op 4 mei verzamelen we om 18.45 uur bij 'De Witte brug'. Vanaf daar vertrekken we wandelend langs de Essche Stroom. Onderweg beleven we van alles. Maar uiteindelijk komen we aan in onze nieuwe 'Veilige haven'. Bij de nieuwe gedenkplek naast de haven volgt een programma tot 21.00 uur. Ondertussen zijn we natuurlijk om 20.00 uur twee minuten stil in het kader van de Nationale dodenherdenking.

Verder lezen >>>
2018-04-13-tekoop.jpgTe koop aangebodenVerder lezen >>>
gemeente_logo.jpgGroen licht voor plan Reigerskant Esch
De gemeente Haren kan starten met de uitvoering van het woningbouwplan Reigerskant in Esch. Het plangebied ligt achter de bestaande woningen aan de Dorpsstraat, Runsdijk en Het Nieuwland en voorziet in de bouw van maximaal 75 woningen. Woensdag 18 april 2018 heeft de Raad van State de twee ingestelde beroepen ongegrond verklaard.

Verder lezen >>>
Agenda KBO
Woensdag 18 april 10.00 uur
Prijskaarten in “De Stek”

Donderdag 19 april 10 uur
Wandeling voor alle 50+ers bij “den Domp”


Verder lezen >>>
2018-04-13-esch-kookt.jpgESCH KOOKT dit jaar voor de vierde keer!
Zaterdag 16 juni 2018 gaan Esschenaren weer koken voor elkaar.

Bedoeld voor mensen die het leuk vinden om te koken en in een ontspannen sfeer nieuwe mensen te leren kennen. Want dat gaat gebeuren als je gasten aan tafel krijgt die je nog niet eerder hebt ontmoet. En dan maakt het niet uit wat je kookt. Dat bepaal jij zelf. Het hoeven zeker geen culinaire hoogstandjes te zijn. Dus schroom niet, meld je aan en doe gezellig mee!


Verder lezen >>>
es-2017-04-27-koningsdag-burger-esch.jpgKoningsdag in Esch: durf jij de uitdaging aan om een parcours met een stormbaan aan te gaan?
Vrijdag 27 april wordt Koningsdag op sportieve wijze gevierd in Esch, met leuke activiteiten op het Marktplein.

Om 11.00 uur worden de oud- en mogelijk nieuwgedecoreerden in het zonnetje gezet in Dorpshuis de Es. Na het officiële gedeelte in de Es start vanaf 12.30 uur een bingo in het Pannenkoekenbos.


Verder lezen >>>
logo-gemeente.jpgBijeenkomst toekomst gemeente Haaren
De gemeente heeft gespreksavonden georganiseerd in de dorpen. Voor Esch is de bijeenkomst komende dinsdag 10 april om 19.30 en 20.30 uur in De Es.
Wilt u reageren/geïnformeerd worden, kom dan naar de bijeenkomst.
Lukt dit niet, kunt u niet aanwezig zijn, en wilt u toch reageren? Dan zijn dit de mogelijkheden.


Verder lezen >>>
2018-04-01-dewittekaraavaan.jpgWegens succes verlengd: tentoonstelling ‘De Witte Karavaan, 150 jaar Witte Paters en Witte Zusters in Afrika’ in Erfgoedcentrum Nederlands Kloosterleven te St. Agatha.
Gezien de grote belangstelling afgelopen jaar voor de tentoonstelling ‘De Witte Karavaan’ is besloten deze expositie met nog een seizoen te verlengen van 29 april tot 21 oktober 2018.
Op zondag 29 april a.s. is er een feestelijke (her-)opening met optreden van het Afrikaanse koor van de Charles Lwanga-parochie uit Den Haag.


Verder lezen >>>
Lezing in samenwerking met Witte Zusters
Lezing van Dr. Thera Rasing op zondag 20 mei om 14.30 uur in St. Agatha
De invloed van de missie op de positie van meisjes en vrouwen in Afrika, m.n. in Zambia
Dr. Thera Rasing is gepromoveerd als cultureel/religieus antropoloog en gespecialiseerd in genderstudies.


Verder lezen >>>
Lezing in samenwerking met Witte Zusters
Lezing Dr. Ralf Bodelier op zondag 1 juli om 14.30 uur in St. Agatha.
Titel: ‘Mogen we ook optimistisch zijn over Afrika?’
Dr. Ralf Bodelier uit Tilburg is theoloog, filosoof en publicist. Zijn interesses liggen op het vlak van ontwikkelingssamenwerking, religie, globalisme, mensenrechten en ecomodernisme. Hij is sinds 2016 oprichter en hoofd van het mediaplatform World’s Best News-NL, dat graag positieve berichtgeving wil laten zien, m.n. ook over Afrika en andere landen in het Zuiden.


Verder lezen >>>

1 23456 Volgende » ... 13

245 items op 13 pagina's