Nieuws Biezenmortel

Nieuws Algemeen ¦ Biezenmortel ¦ Esch ¦ Haaren ¦ Helvoirt ¦ Regio ¦ Gemeente
2017-10-13-bijen2.jpgOpening bijenhal Landpark Assisië 13 oktober.
De imkers van Landpark Assisië, Anton van de Griend en Bert Opsteeg van Bijenhoudersvereniging St Ambrosius Haaren, nodigen u uit om op 13 oktober een kijkje te komen nemen bij de nieuwe bijenhal op Landpark Assisië.

Verder lezen >>>
Paddenstoelenexcursie IVN Oisterwijk en LNMH Haaren op woensdag 4 oktober 2017 .
Paddenstoelen hebben altijd al iets geheimzinnigs over zich gehad. Men denkt dan vaak aan heksen, padden, kabouters, elfjes en zelfs de duivel. Maar paddenstoelen hebben een grote functie in ons ecosysteem en zorgen ervoor dat veel planten en bomen kunnen leven en dat heel veel natuurlijk organisch afval opgeruimd wordt.

Verder lezen >>>
Veiligheidsmarkt Biezenmortel
Wat doe je als de vlam in de pan slaat? Hoe voorkom je kortsluiting in huis? Hoe start ik een buurt WhatsApp op? Meer weten over de veiligheid in uw buurt, dan kan dat natuurlijk altijd.
6 juni komen we naar Biezenmortel, u bent daar van harte welkom!
De koffie staat klaar voor u.

Locatie Biezenmortel
Dinsdag 6 juni
18.30 – 20.00 uur
Capucijnenstraat, nabij de basisschool FranciscusDe heer H.P.M.(Bart) Vissers uit Biezenmortel, is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.
De versierselen behorende bij deze koninklijke onderscheiding werden uitgereikt door burgemeester Jeannette Zwijnenburg van de gemeente Haaren op woensdag 26 april om 11.00 uur aan de Capucijnenstraat 13 in Biezenmortel.

Verder lezen >>>
2017-04-14-persfoto rens cornelis [pakje kunst].jpgRens van de Plas uit Biezenmortel kunstenaar voor Pak Je Kunst-automaten
De uit Biezenmortel afkomstige Rens (Cornelis) van de Plas is één van de kunstenaars voor Pak Je Kunst, een uit Tilburg afkomstig initiatief van beeldend kunstenaar Ro-Nalt Schrauwen. Voor dit kunstproject schreef Van de Plas verschillende gedichtjes. Men kan een gedichtje tegenkomen bij de aankoop van een pakje uit één van de Pak Je Kunst-automaten die de provincie rijk is.

Verder lezen >>>
bi-2017-02-carnaval.jpgCARNAVAL 2017 in Biezenmortel: Bende gij d’r Alaaf?!
Volgende week is het zo ver: Carnaval 2017 zal los gaan barsten!
Ook dit jaar organiseren De Kleuven de zaterdagoptocht en de Lichtjestocht in Kleuvendûrp met deelnemers uit Biezenmortel en de wijde omgeving.


Verder lezen >>>
biezenmortel-dekleuven.pngInschrijving optochten Biezenmortel
Beste carnavalsvierders,
Ongetwijfeld zijn jullie al volop bezig met de voorbereidingen voor de carnaval, misschien is jullie wagen of creatie al bijna af. Zoals vorig jaar aangekondigd, is het motto tijdens carnaval in Kleuvendûrp dit jaar:

Bende gij d’r ALAAF?!


Verder lezen >>>
Uitdeellocatie voedselpakket Assisië in Biezenmortel
Oproep

De voorraadkasten van ons uitdeelpunt raken leeg, daarom willen wij vragen om deze samen met ons weer te vullen met nieuwe lang houdbare producten.


Verder lezen >>>
Oorkonde van Verdienste voor De heer Van Grinsven, broeder Richard
De heer Van Grinsven, broeder Richard, ontviang de Oorkonde van Verdienste van de gemeente Haaren. De oorkonde werd uitgereikt door locoburgemeester Johan van den Brand op zaterdag 12 november 2016 om 19.15 uur in de Vorselaer in Biezenmortel.

Verder lezen >>>
logo-lnmh.jpgHet jaar van de Bodem in Haaren!

De Verenigde Naties had 2015 uitgeroepen tot het jaar van de bodem. In onze gemeente Haaren gaat de Stichting Landschap, Natuur en Milieu Haaren het in 2016 nog een keer overdoen met een jaarprogramma vol activiteiten, lezingen en cursussen. Zo is een bodemcursus gehouden dit voorjaar voor de moestuinier in samenwerking met de mooie Tuinderij de Es. Nu na de zomer volgt een compostmeestercursus, een lezing over de bodem en een bezoek aan een fantastisch composteringsbedrijf binnen onze eigen gemeentegrenzen, Van Iersel Compost.


Verder lezen >>>
Wat verstaat men onder bodemleven?
Over welke beestjes en organismen hebben we het dan? En wat doen deze in een bodem? En hoe kun je er het beste gebruik van maken in een moestuin?

Verder lezen >>>
De heer C.J.C. (Carlos) Callewaert uit Wolvertem (België) is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.
De versierselen behorende bij deze onderscheiding worden uitgereikt door loco-burgemeester van de gemeente Haaren Eric van den Dungen op donderdag 18 augustus 2016 rond 21.00 uur in de St. Josephkerk in Biezenmortel.


Verder lezen >>>
2016-05-28-kruisbeeldassissie1-2.jpgOnthulling gerestaureerd kruisbeeld aan de N65
Aan tafel met Jacob & Wim

Op Landpark Assisië in Biezenmortel wordt zondag 5 juniom 10.30 uur het gerestaureerde kruisbeeld aan de N65 onthuld door burgemeester Zwijnenburg van Haaren, en vindt ter ere daarvan het lente ontbijt Aan tafel met Jacob & Wim plaats aan een 100 meter lang tafellaken dat bestempeld is met het levensverhaal van oud bewoner Jacob, in het handschrift van huidig bewoner Wim.


Verder lezen >>>
Schapen scheren
Een deel van de schaapskudde uit Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen wordt op maandag 16 mei van hun warme jas ontdaan. Iedereen is welkom om te zien hoe zij door een professionele schaapscheerder geschoren worden.

Verder lezen >>>
biezenmortel-dekleuven.png44 jaar De Kleuven: ut Vliegt Veurbij!
Het is bijna zo ver: Carnaval 2016 staat voor de deur! Dit jaar bestaan
De Kleuven 44 jaar. Reden voor een extra feestelijke carnaval in Kleuvendûrp!
Ook dit jaar organiseren De Kleuven de zaterdagoptocht en de Lichtjestocht met deelnemers uit Biezenmortel en de wijde omgeving.


Verder lezen >>>
Uitbreiden voedseltuin landpark Assisië

Een particuliere initiatiefgroep is in 2014 gestart met de aanleg van een voedseltuin voor de aanwezige voedselbank op Landpark Assisië. Zij willen op NLdoet dag (zaterdag 12 maart) verder gaan met deze klus door een nieuw stuk te gaan ontginnen. Daarvoor kunnen uw handen en inzet gebruikt worden.


Verder lezen >>>
PRIJS VOOR WONINGBOUWKAVELS SLIJKHOEF IN BIEZENMORTEL TIJDELIJK VERLAAGD.
In woningbouwplan “De Slijkhoef” in Biezenmortel biedt de gemeente Haaren al geruime tijd vier kavels te koop aan voor de bouw van vrijesectorwoningen. Het zijn kavels in grootte variërend van 357 m2 tot 753 m2

Verder lezen >>>
Een levendige verbinding met patrijzen, dassen, vlinders en koekoeksbloemen
Het Hengstven is een deelgebied van Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen. Van oorsprong was het een afwisselend gebied met vennen, paarse heide en graslanden vol bloemen, kruiden, vlinders en vogels. Door de komst van de landbouw vanaf de jaren dertig is dit landschap ingrijpend veranderd. Al jaren maakt Natuurmonumenten samen met de Duinboeren plannen en treft zij voorbereidingen om terug te gaan naar het vroegere landschap, dat hiermee een brug vormt tussen andere natuurtypes in De Duinen.

Verder lezen >>>
2015-11-02-helvoirt-fietsverlichtingsactie.jpgMet veilige fietsverlichting de winter door

Op zaterdag 31 oktober was de Fietsersbond afdeling Haaren tussen 10.00 en 15.00 uur aanwezig voor de jaarlijkse Fietsverlichtingsactie bij De Rijwielcentrale. Daar werd gratis controle en reparatie aangeboden, alleen het materiaal moest worden betaald. De arbeidstijd werd die dag niet berekend. Het versterkte team monteurs mocht 34 controles/reparaties uitvoeren.


Verder lezen >>>
Prismapop
PrismaPop: Nederlands grootste festival voor mensen met een beperking

Op zaterdag 5 september a.s. vindt de tweede editie plaats van PrismaPop: een festival speciaal voor mensen met een beperking. Het centrale thema is: verbinding.


Verder lezen >>>

1 23 Volgende » ... 3

48 items op 3 pagina's