Nieuws Biezenmortel

Nieuws Algemeen ¦ Biezenmortel ¦ Esch ¦ Haaren ¦ Helvoirt ¦ Regio ¦ Gemeente
logo-bimoza.pngJUBILEUM BIMOZA
Jongerenkoor Bimoza bestaat 50 jaar. Dit laten we natuurlijk niet zomaar voorbij gaan. We vieren dit met een reünie voor iedereen die in de afgelopen 50 jaar een band heeft opgebouwd met het koor. Oud-leden, begeleiders van de mooie reizen, (oud-) leden van jongerenkoor Cantal.

Verder lezen >>>
2018-04-22-loonse d duinen foto-natuurmonumenten.jpgStiltewandeling door De Loonse en Drunense Duinen
Heb jij een druk leven en wandel jij vooral door de natuur om tot rust te komen? Ga dan voor een unieke beleving: de stiltewandeling. Meld je snel aan via natuurmonumenten.nl/agenda.

Verder lezen >>>
Wandelexcursie IVN Oisterwijk en LNMH Haaren met als thema Voorjaarsbloeiers in “de Hoornmankentiend”
Datum: zondag 8 april aanvang 10.00 uur.
Vertrekpunt: Café het Gommelen , Biezenmortel
Parkeren aan de Gommelsestraat nabij het PNEM-huisje.


Verder lezen >>>
Ontdek de historie van de Loonse en Drunense Duinen
Ga zaterdag 24 maart met de boswachter mee en ontdek het verleden van de Loonse en Drunense Duinen, ook wel de Brabantse Sahara genoemd! Meld je snel aan via natuurmonumenten.nl/agenda.

Verder lezen >>>
Zwerfvuil opruimen op zaterdag 24 maart 2018
Ook dit jaar ondersteunt de gemeente de landelijke zwerfvuildag. Deze wordt jaarlijks op initiatief van de LNMH (Stichting Landschap, Natuur en Milieu Haaren) gehouden op zaterdag 24 maart van 10.00 tot 12.00 uur. We willen hierbij graag een stuk natuurgebied ontdoen van afval wat hier niet thuis hoort. We proberen ook dit jaar zo goed mogelijk op te ruimen rond natuurgebied ‘De Leemputten’. We worden hierbij voor de 5e keer op rij ondersteund door Scouting ‘De Paraplu’ uit Biezenmortel.

Verder lezen >>>
Voedseltuin landpark Assisië voorbereiden op voorjaar en zomer
Sinds 2014 is een particuliere initiatiefgroep bezig met een voedseltuin voor de aanwezige voedselbank op Landpark Assisië. Zaterdag 10 maart 2018 gaat zij op de NLdoet dag de groentetuin weer in orde maken voor het komende seizoen.


Verder lezen >>>
2017-10-13-bijen2.jpgOpening bijenhal Landpark Assisië 13 oktober.
De imkers van Landpark Assisië, Anton van de Griend en Bert Opsteeg van Bijenhoudersvereniging St Ambrosius Haaren, nodigen u uit om op 13 oktober een kijkje te komen nemen bij de nieuwe bijenhal op Landpark Assisië.

Verder lezen >>>
Paddenstoelenexcursie IVN Oisterwijk en LNMH Haaren op woensdag 4 oktober 2017 .
Paddenstoelen hebben altijd al iets geheimzinnigs over zich gehad. Men denkt dan vaak aan heksen, padden, kabouters, elfjes en zelfs de duivel. Maar paddenstoelen hebben een grote functie in ons ecosysteem en zorgen ervoor dat veel planten en bomen kunnen leven en dat heel veel natuurlijk organisch afval opgeruimd wordt.

Verder lezen >>>
Veiligheidsmarkt Biezenmortel
Wat doe je als de vlam in de pan slaat? Hoe voorkom je kortsluiting in huis? Hoe start ik een buurt WhatsApp op? Meer weten over de veiligheid in uw buurt, dan kan dat natuurlijk altijd.
6 juni komen we naar Biezenmortel, u bent daar van harte welkom!
De koffie staat klaar voor u.

Locatie Biezenmortel
Dinsdag 6 juni
18.30 – 20.00 uur
Capucijnenstraat, nabij de basisschool FranciscusDe heer H.P.M.(Bart) Vissers uit Biezenmortel, is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.
De versierselen behorende bij deze koninklijke onderscheiding werden uitgereikt door burgemeester Jeannette Zwijnenburg van de gemeente Haaren op woensdag 26 april om 11.00 uur aan de Capucijnenstraat 13 in Biezenmortel.

Verder lezen >>>
2017-04-14-persfoto rens cornelis [pakje kunst].jpgRens van de Plas uit Biezenmortel kunstenaar voor Pak Je Kunst-automaten
De uit Biezenmortel afkomstige Rens (Cornelis) van de Plas is één van de kunstenaars voor Pak Je Kunst, een uit Tilburg afkomstig initiatief van beeldend kunstenaar Ro-Nalt Schrauwen. Voor dit kunstproject schreef Van de Plas verschillende gedichtjes. Men kan een gedichtje tegenkomen bij de aankoop van een pakje uit één van de Pak Je Kunst-automaten die de provincie rijk is.

Verder lezen >>>
bi-2017-02-carnaval.jpgCARNAVAL 2017 in Biezenmortel: Bende gij d’r Alaaf?!
Volgende week is het zo ver: Carnaval 2017 zal los gaan barsten!
Ook dit jaar organiseren De Kleuven de zaterdagoptocht en de Lichtjestocht in Kleuvendûrp met deelnemers uit Biezenmortel en de wijde omgeving.


Verder lezen >>>
biezenmortel-dekleuven.pngInschrijving optochten Biezenmortel
Beste carnavalsvierders,
Ongetwijfeld zijn jullie al volop bezig met de voorbereidingen voor de carnaval, misschien is jullie wagen of creatie al bijna af. Zoals vorig jaar aangekondigd, is het motto tijdens carnaval in Kleuvendûrp dit jaar:

Bende gij d’r ALAAF?!


Verder lezen >>>
Uitdeellocatie voedselpakket Assisië in Biezenmortel
Oproep

De voorraadkasten van ons uitdeelpunt raken leeg, daarom willen wij vragen om deze samen met ons weer te vullen met nieuwe lang houdbare producten.


Verder lezen >>>
Oorkonde van Verdienste voor De heer Van Grinsven, broeder Richard
De heer Van Grinsven, broeder Richard, ontviang de Oorkonde van Verdienste van de gemeente Haaren. De oorkonde werd uitgereikt door locoburgemeester Johan van den Brand op zaterdag 12 november 2016 om 19.15 uur in de Vorselaer in Biezenmortel.

Verder lezen >>>
logo-lnmh.jpgHet jaar van de Bodem in Haaren!

De Verenigde Naties had 2015 uitgeroepen tot het jaar van de bodem. In onze gemeente Haaren gaat de Stichting Landschap, Natuur en Milieu Haaren het in 2016 nog een keer overdoen met een jaarprogramma vol activiteiten, lezingen en cursussen. Zo is een bodemcursus gehouden dit voorjaar voor de moestuinier in samenwerking met de mooie Tuinderij de Es. Nu na de zomer volgt een compostmeestercursus, een lezing over de bodem en een bezoek aan een fantastisch composteringsbedrijf binnen onze eigen gemeentegrenzen, Van Iersel Compost.


Verder lezen >>>
Wat verstaat men onder bodemleven?
Over welke beestjes en organismen hebben we het dan? En wat doen deze in een bodem? En hoe kun je er het beste gebruik van maken in een moestuin?

Verder lezen >>>
De heer C.J.C. (Carlos) Callewaert uit Wolvertem (België) is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.
De versierselen behorende bij deze onderscheiding worden uitgereikt door loco-burgemeester van de gemeente Haaren Eric van den Dungen op donderdag 18 augustus 2016 rond 21.00 uur in de St. Josephkerk in Biezenmortel.


Verder lezen >>>
2016-05-28-kruisbeeldassissie1-2.jpgOnthulling gerestaureerd kruisbeeld aan de N65
Aan tafel met Jacob & Wim

Op Landpark Assisië in Biezenmortel wordt zondag 5 juniom 10.30 uur het gerestaureerde kruisbeeld aan de N65 onthuld door burgemeester Zwijnenburg van Haaren, en vindt ter ere daarvan het lente ontbijt Aan tafel met Jacob & Wim plaats aan een 100 meter lang tafellaken dat bestempeld is met het levensverhaal van oud bewoner Jacob, in het handschrift van huidig bewoner Wim.


Verder lezen >>>
Schapen scheren
Een deel van de schaapskudde uit Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen wordt op maandag 16 mei van hun warme jas ontdaan. Iedereen is welkom om te zien hoe zij door een professionele schaapscheerder geschoren worden.

Verder lezen >>>

1 23 Volgende » ... 3

54 items op 3 pagina's