Nieuws Biezenmortel

Nieuws Algemeen ¦ Biezenmortel ¦ Esch ¦ Haaren ¦ Helvoirt ¦ Regio ¦ Gemeente
Nordic Walking tocht in de Loonse en Drunense Duinen op 17 februari 2019.
Organisatie: IVN Oisterwijk en LNMH Haaren.
Start: parkeerplaats De Rustende Jager, Oude Bossche Baan 11, Biezenmortel.
Vertrek: 10.00 uur
Het prachtige gebied van de Loonse en Drunense Duinen leent zich uitstekend voor een Nordic Walking tocht. Goede wandelpaden, prachtige natuur, mooie uitzichten, maar ook de uitdaging om je krachten te meten met het stuifzand.


Verder lezen >>>
Vogelexcursie IVN Oisterwijk bij de Leemkuilen
(met snert na de wandeling)
Het is zo langzamerhand een traditie: onze eerste publiekswandeling in het nieuwe jaar samen met LNMH Haaren is een vogelwandeling bij de Leemkuilen met erwtensoep na afloop. Zondag 27 januari 2019 is het weer zo ver.


Verder lezen >>>
2018-11-11-vcb-nemelaer.jpgVCB - NemelaerOp zoek naar paddenstoelen in De Brand met LNMH Haaren en IVN Oisterwijk.
Op woensdagmiddag 17 oktober 2018 gaan de gidsen van IVN Oisterwijk op zoek naar paddenstoelen. Gaat u mee? Het wordt een spannende excursie. Wat zal er allemaal te zien zijn? Zijn de weersomstandigheden ons goed gezind en staan ze in grote aantallen te pronken? We zullen het zien. De Brand staat bekend om zijn grote verscheidenheid aan paddenstoelen en behoort tot een van de betere paddenstoelengebieden van Brabant.

Verder lezen >>>
Stiltewandeling door De Loonse en Drunense Duinen
Heb jij een druk leven en wandel jij vooral door de natuur om tot rust te komen? Ga dan voor een unieke beleving: de stiltewandeling. Meld je snel aan via natuurmonumenten.nl/agenda.

Verder lezen >>>
Bijeenkomst Draagvlakonderzoek Tilburg
Enkele weken geleden meldde de gemeente Haaren dat de gemeente Tilburg een informatiebijeenkomst organiseert op 5 september. Deze bijeenkomst gaat over de toevoeging van Biezenmortel aan Tilburg en vindt plaats in het kader van draagvlakonderzoek onder de eigen bevolking.

Verder lezen >>>
2018-07-07-bijenbiezenmortel.jpg15 JULI - OPEN IMKERIJDAG OP LANDPARK ASSISIE
Twee Haarense imkers doen mee aan de landelijke open imkerijdag op zondag 15 juli van 11.00 tot 16.00 uur. Op Landpark Assisië in Biezenmortel, want daar staan hun bijen.

Wij nodigen u uit om kennis te komen maken met de imkers Zij kunnen alles vertellen over hun interessante en belangrijke hobby. Behalve honingbijen spelen ook andere insecten een belangrijke rol in de voedselvoorziening van mens en dier.


Verder lezen >>>
logo-bimoza.pngJUBILEUM BIMOZA
Jongerenkoor Bimoza bestaat 50 jaar. Dit laten we natuurlijk niet zomaar voorbij gaan. We vieren dit met een reünie voor iedereen die in de afgelopen 50 jaar een band heeft opgebouwd met het koor. Oud-leden, begeleiders van de mooie reizen, (oud-) leden van jongerenkoor Cantal.

Verder lezen >>>
2018-04-22-loonse d duinen foto-natuurmonumenten.jpgStiltewandeling door De Loonse en Drunense Duinen
Heb jij een druk leven en wandel jij vooral door de natuur om tot rust te komen? Ga dan voor een unieke beleving: de stiltewandeling. Meld je snel aan via natuurmonumenten.nl/agenda.

Verder lezen >>>
Wandelexcursie IVN Oisterwijk en LNMH Haaren met als thema Voorjaarsbloeiers in “de Hoornmankentiend”
Datum: zondag 8 april aanvang 10.00 uur.
Vertrekpunt: Café het Gommelen , Biezenmortel
Parkeren aan de Gommelsestraat nabij het PNEM-huisje.


Verder lezen >>>
Ontdek de historie van de Loonse en Drunense Duinen
Ga zaterdag 24 maart met de boswachter mee en ontdek het verleden van de Loonse en Drunense Duinen, ook wel de Brabantse Sahara genoemd! Meld je snel aan via natuurmonumenten.nl/agenda.

Verder lezen >>>
Zwerfvuil opruimen op zaterdag 24 maart 2018
Ook dit jaar ondersteunt de gemeente de landelijke zwerfvuildag. Deze wordt jaarlijks op initiatief van de LNMH (Stichting Landschap, Natuur en Milieu Haaren) gehouden op zaterdag 24 maart van 10.00 tot 12.00 uur. We willen hierbij graag een stuk natuurgebied ontdoen van afval wat hier niet thuis hoort. We proberen ook dit jaar zo goed mogelijk op te ruimen rond natuurgebied ‘De Leemputten’. We worden hierbij voor de 5e keer op rij ondersteund door Scouting ‘De Paraplu’ uit Biezenmortel.

Verder lezen >>>
Voedseltuin landpark Assisië voorbereiden op voorjaar en zomer
Sinds 2014 is een particuliere initiatiefgroep bezig met een voedseltuin voor de aanwezige voedselbank op Landpark Assisië. Zaterdag 10 maart 2018 gaat zij op de NLdoet dag de groentetuin weer in orde maken voor het komende seizoen.


Verder lezen >>>
2017-10-13-bijen2.jpgOpening bijenhal Landpark Assisië 13 oktober.
De imkers van Landpark Assisië, Anton van de Griend en Bert Opsteeg van Bijenhoudersvereniging St Ambrosius Haaren, nodigen u uit om op 13 oktober een kijkje te komen nemen bij de nieuwe bijenhal op Landpark Assisië.

Verder lezen >>>
Paddenstoelenexcursie IVN Oisterwijk en LNMH Haaren op woensdag 4 oktober 2017 .
Paddenstoelen hebben altijd al iets geheimzinnigs over zich gehad. Men denkt dan vaak aan heksen, padden, kabouters, elfjes en zelfs de duivel. Maar paddenstoelen hebben een grote functie in ons ecosysteem en zorgen ervoor dat veel planten en bomen kunnen leven en dat heel veel natuurlijk organisch afval opgeruimd wordt.

Verder lezen >>>
Veiligheidsmarkt Biezenmortel
Wat doe je als de vlam in de pan slaat? Hoe voorkom je kortsluiting in huis? Hoe start ik een buurt WhatsApp op? Meer weten over de veiligheid in uw buurt, dan kan dat natuurlijk altijd.
6 juni komen we naar Biezenmortel, u bent daar van harte welkom!
De koffie staat klaar voor u.

Locatie Biezenmortel
Dinsdag 6 juni
18.30 – 20.00 uur
Capucijnenstraat, nabij de basisschool FranciscusDe heer H.P.M.(Bart) Vissers uit Biezenmortel, is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.
De versierselen behorende bij deze koninklijke onderscheiding werden uitgereikt door burgemeester Jeannette Zwijnenburg van de gemeente Haaren op woensdag 26 april om 11.00 uur aan de Capucijnenstraat 13 in Biezenmortel.

Verder lezen >>>
2017-04-14-persfoto rens cornelis [pakje kunst].jpgRens van de Plas uit Biezenmortel kunstenaar voor Pak Je Kunst-automaten
De uit Biezenmortel afkomstige Rens (Cornelis) van de Plas is één van de kunstenaars voor Pak Je Kunst, een uit Tilburg afkomstig initiatief van beeldend kunstenaar Ro-Nalt Schrauwen. Voor dit kunstproject schreef Van de Plas verschillende gedichtjes. Men kan een gedichtje tegenkomen bij de aankoop van een pakje uit één van de Pak Je Kunst-automaten die de provincie rijk is.

Verder lezen >>>
bi-2017-02-carnaval.jpgCARNAVAL 2017 in Biezenmortel: Bende gij d’r Alaaf?!
Volgende week is het zo ver: Carnaval 2017 zal los gaan barsten!
Ook dit jaar organiseren De Kleuven de zaterdagoptocht en de Lichtjestocht in Kleuvendûrp met deelnemers uit Biezenmortel en de wijde omgeving.


Verder lezen >>>
biezenmortel-dekleuven.pngInschrijving optochten Biezenmortel
Beste carnavalsvierders,
Ongetwijfeld zijn jullie al volop bezig met de voorbereidingen voor de carnaval, misschien is jullie wagen of creatie al bijna af. Zoals vorig jaar aangekondigd, is het motto tijdens carnaval in Kleuvendûrp dit jaar:

Bende gij d’r ALAAF?!


Verder lezen >>>

1 234 Volgende » ... 4

61 items op 4 pagina's