Nieuws Algemeen

Nieuws Algemeen ¦ Biezenmortel ¦ Esch ¦ Haaren ¦ Helvoirt ¦ Regio ¦ Gemeente
2017-10-28-swingingbites.jpgSwinging Bites
Swinging Bites
Passion Cuisine te Haaren brengt naar aanleiding van het succes van swinging Bites van afgelopen jaar een ode aan Adele.


Verder lezen >>>
UITSLAG BURGERPEILING 4 OKTOBER 2017 DEFINITIEF VASTGESTELD.
Op 6 oktober heeft de onafhankelijke commissie, bestaande uit Koen van der Krieken (Promovendus Universiteit Tilburg), Jetty Eugster (Waarnemend burgemeester Reusel-De Mierden) en Eric van den Einden (Directeur/Bestuurder Woonveste) de definitieve uitslag van de burgerpeiling vastgesteld.

Verder lezen >>>
Open dag rioolwaterzuivering Haaren op zondag 22 oktober
Wandelen langs de Nemer en onderwaterverhalen met kapitein Kosto

Op zaterdag 22 oktober, tussen 10.00 en 16.00 uur, organiseert Waterschap De Dommel een open dag op de rioolwaterzuivering in Haaren. Tijdens de open dag kan iedereen zien hoe het waterschap het vieze rioolwater zuivert. Ook wordt er met een gids gewandeld langs de Nemer en de Essche Stroom. Speciaal voor de kinderen zijn er onderwaterverhalen, het waterspel en een springkussen.


Verder lezen >>>
Inwonersgroep Zelfstandig Haaren
Allereerst wil Inwonersgroep Zelfstandig Haaren, de 5159 inwoners uit de gemeente Haaren bedanken voor het uitbrengen van hun stem in de Burgerpeiling. En vooral de 2164 stemmers die kozen voor het behoud van een zelfstandige gemeente Haaren.

Verder lezen >>>
Storing in Studio LoHa
Afgelopen nacht rond half 6 is er een stroomstoring geweest in onze studio, gelegen aan het dorpshuis in Esch.
De stroomvoorziening is nu, rond half 8 weer hersteld, maar de internetverbinding met onze studio is niet werkend.
Onze kabelkrant en TV-uitzendingen zijn van deze internetverbinding afhankelijk. We proberen dit zo spoedig mogelijk te herstellen.Bericht voor de inwoners van de prachtige dorpen van de Gemeente Haaren: Helvoirt, Biezenmortel, Esch en Haaren.
Uit het eindrapport van het Bestuurskrachtonderzoek in de Gemeente Haaren – welke is uitgevoerd in opdracht van de Provincie Noord-Brabant – blijkt dat de Bestuurders in Haaren onvoldoende in staat zijn om visie te vormen en onvoldoende bestuurskracht bezitten om de complexe (toekomstige) opgaven binnen een zelfstandige Gemeente Haaren aan te kunnen.

Verder lezen >>>
Ingezonden Mening van inwoner gemeente Haaren mbt mogelijke herindeling
Opsplitsing Haaren Helvoirt Esch en de Biezemortel.

De opsplitsing is volop in het nieuws echter er is, volgens de VVD; CDA; Samenwerking 95 en LLH, nog veel onduidelijk, dus doen we er nog maar eens een enquête overheen alla Jan Roos het geeft niet of het iets verduidelijkt maar het vertraagd enorm en we hoeven minder geld over te dragen aan de omliggende welwillende gemeentes.


Verder lezen >>>
Burgerpeiling a.s. woensdag
Op woensdag 4 oktober heeft de gemeente Haaren een Burgerpeiling georganiseerd. U kunt mede de toekomst van Haaren bepalen.

Verder lezen >>>
logo-gemeente.jpgREACTIE COLLEGE B&W OP BESTUURSKRACHTONDERZOEK
In juni is de provincie een onderzoek gestart naar de bestuurskracht van de gemeente Haaren. Het doel van het onderzoek was het in beeld brengen in hoeverre de gemeente Haaren beschikt over voldoende bestuurskracht om de huidige toekomstige opgaven uit te kunnen voeren.

Klik hier voor download Verder lezen >>>
2017-10-12-dacapo.jpgDe zomer is voorbij, tijd voor een muzikale uitdaging!
Hou je van muziek? Speel je al een poosje met de gedachte om bij een koor te zingen of gitaar te spelen? Niet langer uitstellen, maar kom donderdag 12 oktober kijken bij de open repetitie avond van Da Capo!

Klik hier voor download Verder lezen >>>
GGD-onderzoek 0 tot en met 11-jarigen van start
Brengt u de gezondheid van kinderen in de regio mee in beeld?

Heeft u een kind in de leeftijd van 0 t/m 11 jaar? Dan ontving u misschien een uitnodiging om een vragenlijst in te vullen over de gezondheid van uw kind. De GGD Hart voor Brabant organiseert dit onderzoek voor 33.000 ouders en verzorgers in het werkgebied. Hoe meer mensen meedoen, hoe beter de GGD de gezondheid van kinderen in beeld krijgt.


Verder lezen >>>
JUBILEUM VIER KERNEN WANDELING
De vier kernen wandeling van de senioren uit Biezenmortel, Esch, Haaren en Helvoirt bestaat al 10 jaar. Iedere donderdagmorgen vertrekken wandelaars, beurtelings vanaf een van de dorpshuizen van onze vier dorpen, voor hun wandeling van 4, 7 of 10 km.

Verder lezen >>>
2017-09-13-haarenbhaaren.jpgHaaren blijft Haaren
Weloverwogen kiezen tijdens de inwonersraadpleging op woensdag 4 oktober

Gemeenschappelijke uitdagingen verbinden!

Op 4 oktober wordt duidelijk of de inwoners van de gemeente Haaren vinden dat de gemeente zelfstandig blijft of wordt opgesplitst. Om een vergelijk te maken tussen de gemeente Haaren en haar buurgemeenten is net voor de zomervakantie een brochure bezorgd op alle adressen binnen onze gemeente. Hoewel veel onderwerpen (portretten) momentopnamen zijn, krijgt de lezer wel een goed beeld van de onderlinge verhoudingen.


Verder lezen >>>
2017-09-20-natuurbelevingdementie.jpgTraining natuurbeleving voor begeleiders van mensen met dementie
‘Gewoon even samen de zon voelen’

Wat mensen het meest verrast? Dat het zo eenvoudig en bruikbaar is. We geven een rugzak met praktische ideetjes mee om een wandeling leuker te maken. En vervolgens gebeurt dat ook: mensen genieten meer.” Aan het woord is Mari Verstegen, bioloog, werkzaam voor het Instituut voor Natuureducatie (IVN). Hij geeft een korte, praktische cursus natuurbeleving aan begeleiders, vrijwilligers, mantelzorgers en familieleden van mensen met dementie. Dit najaar in de gemeente Haaren. Inschrijven kan tot 20 september.


Verder lezen >>>
Reizende expositie ‘Gegijzeld voor de vrijheid’ herdenkt Duitse moordpartij van 75 jaar geleden
EXECUTIE VIJF GIJZELAARS IN BOSSEN GOIRLE NA AANSLAG OP TREIN

15 augustus 1942. Een zwarte dag in de Brabantse geschiedenis. Diep in de bossen van Landgoed de Gorp en Rovert bij Goirle hebben Duitse SS-soldaten die dag in de vroege ochtend vijf gijzelaars doodgeschoten!


Verder lezen >>>
2017-08-25-logo-4dekunstren.jpg4 de Kunsten
4deKunsten is een twee-jaarlijkse atelierroute in de gemeente Haaren, Noord Brabant.

Professionele en niet-professionele kunstenaars uit Biezenmortel, Haaren, Helvoirt en Esch

brengen hun werk en soms dat van medekunstenaars onder de aandacht, door het atelier tijdens de atelierroute open te stellen voor publiek.


Klik hier voor download Verder lezen >>>
ad-v-d-oetelaar-overleden2.jpgad-v-d-oetelaar-overleden2.jpgAd overleden
Totaal onverwachts is afgelopen maandag 21 augustus Loha medewerker Ad van den Oetelaar overleden.
In de morgen was hij nog op bezoek bij zijn Loha-maatje Piet, later die dag is hij plotseling overleden.
We kennen Ad als een trouwe medewerker die 100% voor LoHa ging. Vol passie stond hij achter de camera, en vol overtuiging was hij aanwezig bij het PBO-overleg.

Ad, we zullen jou flink gaan missen.

We wensen de familie alle sterkte toe met dit plotseling verlies.


Verder lezen >>>
NIEUWE TOERISTISCHE WEBSITE EN OMMETJES BROCHURE GEMEENTE HAAREN
De vier dorpen Biezenmortel, Esch, Haaren en Helvoirt zorgen gezamenlijk voor een bijzonder cultureel erfgoed. Ieder dorp heeft haar eigen karakter met een interessant cultuurhistorisch aanbod, gezellige evenementen en gemoedelijke accommodaties om te overnachten. En dat alles omringd door prachtige natuur. Meer dan genoeg reden om de vier dorpen op de kaart te zetten. Dit gaan we doen met de nieuwe toeristische website en de vernieuwde Ommetjes brochure

Verder lezen >>>
2017-07-03-burgemeestersomliggendegemeenten.jpgBROCHURE TOEKOMST GEMEENTE HAAREN IS UIT
Toekomst van de gemeente Haaren, een vergelijk tussen gemeenten

De informatiebrochure Toekomst gemeente Haaren, een vergelijk tussen gemeenten is klaar en wordt tussen 4 juli en 8 juli bij de inwoners huis-aan-huis bezorgd. De brochure, samengesteld door onderzoeksbureau het PON, is bedoeld om de inwoners objectief te informeren en te helpen bij het maken van een weloverwogen keuze over de toekomst van de gemeente. De eerste exemplaren reikte burgemeester Zwijnenburg uit aan haar collega burgemeesters van de buurgemeenten, als dank voor het aanleveren van de informatie.


Verder lezen >>>

1 23456 Volgende » ... 30

592 items op 30 pagina's