Nieuws Algemeen

Nieuws Algemeen ¦ Biezenmortel ¦ Esch ¦ Haaren ¦ Helvoirt ¦ Regio ¦ Gemeente
2019-03-21-uitslag-water.jpgUitslag Verkiezingen waterschappen2019-03-21-uitslag-prov1.jpgUitslag Verkiezingen Provinciale statenlogo-4dekunsten.jpg4 De Kunsten
OPEN ATELIERROUTE
4deKunsten

Aanmelden kan weer !
Professionele en niet- professionele kunstenaars worden uitgenodigd zich in te schrijven voor deelname aan de atelierroute.


Verder lezen >>>
NL Doet!
Zoals we eerder vermeldden zijn wij als knotploeg uitgenodigd om medewerking te verlenen aan NL DOET op Assisie in Biezenmortel.

Verder lezen >>>
personen-burg-yves-de-boer.jpgYves de Boer waarnemend Burgemeester
De Commissaris van de Koning, van der Donk, heeft voor de gemeente Haaren als waarnemend burgemeester Yves de Boer aangesteld.
De Boer is zijn loopbaan begonnen als docent. Na 24 jaar is hij overgestapt naar het bestuurlijke werk.


Verder lezen >>>
personen-burg-zwijnenburg.jpgBurgemeester meldt zich ziek
Burgemeester Jeannette Zwijnenburg heeft zich ziek gemeld.
Dat is gebeurd nadat de vier wethouders het vertrouwen in
haar hebben opgezegd.
Donderdag 14 februari, wordt in de gemeenteraadsvergadering deze bestuurscrisis behandeld. Loha zal zoals gebruikelijk de raadsvergadering filmen, en de belangrijkste delen zo snel mogelijk uitzenden. De volledige raadsvergadering is te zien op dinsdag 19 februari na 19.00 uur.Knotploeg
De allerbeste wensen voor iedereen!
Het wordt een mooi knotjaar….. we maken immers zelf de knotlol!


Verder lezen >>>
personen-burg-zwijnenburg.jpgBurgemeester stop per 1 oktober
Burgemeester Jeannette Zwijnenburg -
van der Vliet stopt per 1 oktober a.s. Zij gaat niet voor herbenoemingen maakt de herindeling dus niet mee af.

Tijdens de nieuwjaarsreceptie
van de gemeente Haaren heeft zij
dat zelf verteld als mededeling. Voor alle aanwezige kwam dit als een grote verrassing, alleen het college was ervan op de hoogte gesteld.


Verder lezen >>>
2018-12-prog96-kerstwens.jpgKerstwens Prog 96personen-wilvpinxteren-lokaalbrabant.jpgLokaal Brabant presenteert kieslijst voor Staten verkiezingen
Wil van Pinxteren uit Haaren is gekozen tot lijsttrekker van Lokaal Brabant voor de Provinciale Staten verkiezingen in 2019. Zijn voordracht is tevens goedgekeurd door de Algemene Ledenvergadering van Lokaal Brabant in Oirschot. Van Pinxteren was eerder acht jaar werkzaam als Statenlid tussen 1995 tot en met 2002. Verder is hij tot april 2018 gemeenteraadslid in zijn woonplaats Haaren geweest.

Verder lezen >>>
2018-11-24-knot-kk.jpgWilgen knotten moet je zeker één keer in je leven doen!
Knotgroep LNMH gaat weer aan de slag

De winter is het snoeiseizoen. Dat geldt voor de eigen tuin , maar ook voor de landschapselementen in de vrije natuur. Knotwilgen, houtwallen, kikkerpoelen, elzenrijen … allemaal kenmerkende onderdelen in onze leefomgeving. En omdat ze voor iedereen zijn, is het zo mooi dat vrijwillige natuurbeheerders zich ook bezighouden met het onderhoud.


Verder lezen >>>
Alzheimer Café
Op maandag 26 november wordt in restaurant-zaal De Nachtegaal, Boxtelseweg 15 te Schijndel, weer een avond van Alzheimer Café Regio ’t Groene Woud georganiseerd.

Verder lezen >>>
MANTELZORGERS IN HAAREN WORDEN IN HET ZONNETJE GEZET

VRIJDAG 9 NOVEMBER

De gemeente Haaren kent honderden mantelzorgers die zorgen voor een familielid, vriend of kennis. Hun inzet is ontzettend belangrijk en wordt gewaardeerd. Niet alleen door de ontvanger van de zorg, maar ook door de gemeente Haaren en ContourdeTwern.


Verder lezen >>>
LoHa, de lokale omroep, is ook weer analoog te zien!
Vanaf eind september was het analoge TV-signaal van LoHa door een storing niet meer te zien.
Vooral ouderen lieten ons weten geen TV-signaal van LoHa meer te hebben. Het heeft even geduurd, maar Ziggo heeft het analoge signaal weer hersteld.
Hierdoor kunt u de lokale omroep LoHa weer op de gebruikelijke manier bekijken.
LoHa vindt u bij Ziggo: Analoog op kanaal 22+ / 480 MHz en digitaal op Ziggo kanaal 48.2018-10-24-verkeerstelling.jpgVerkeerstellingen
Zoals u wellicht gemerkt heeft liggen er verspreid over Helvoirt, Haaren, Biezenmortel en Esch tijdelijk zogenaamde tellussen over de weg. Deze lussen zijn bedoeld om het verkeer te monitoren op met name doorgaande wegen in de dorpen.

Verder lezen >>>
2018-10-16-taxus-dsc02069.jpgOpbrengst jaarlijkse inzameling Taxus Taxi valt tegen
‘Taxusplant mooi alternatief voor dode buxus’

[PLAATSNAAM] | De jaarlijkse inzameling van taxussnoeisel door Stichting Taxus Taxi heeft geleid tot de productie van ruim 2.800 chemotherapieën. “We hadden op een hogere opbrengst gerekend, maar door het hete zomerweer is er dit jaar minder gesnoeid en dus ook minder opgehaald”, aldus Werner Toonen van Stichting Taxus Taxi.


Verder lezen >>>
2018-10-10-kleinemeijerij-omegraard-schilderijdsc02693.jpgNIEUW KLEURRIJK NUMMER DE KLEINE MEIJERIJ
Over de kasboeken van de Essche klompenmakers Cornelis en Graard van Brunschot
In aflevering drie van het heemkundetijdschrift De Kleine Meijerij schrijft Theo van Dooren aan de hand van twee kasboeken over de klompenmakerij van de Essche klompenmakers Cornelis en Graard van Brunschot in de jaren 1895-1920, ooit gevestigd in het pand Postelstraat 6 (voorheen Spoelsteeg).


Verder lezen >>>
Gedenkplaats Haaren
Het Groot-Seminarie langs de rijksweg Den Bosch-Tilburg,was tijdens WOII de
‘Polizeigefängnis Haaren’. Nu is het een plaats van herinnering met de originele ruimtes zoals de verhoorkamer, de rechtszaal.


Verder lezen >>>
De heer Jan Peters uit Helvoirt is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

De versierselen behorende bij deze Koninklijke Onderscheiding worden uitgereikt door locoburgemeester Carine Blom van de gemeente Haaren op woensdag 10 oktober 2018 om 17.30 uur in het Noord Brabants Museum in ’s-Hertogenbosch tijdens het symposium van Enexis.


Verder lezen >>>
Haarense Tenniskampioenschappen
Ook dit jaar worden de Haarense tenniskampioenschappen georganiseerd. Dit jaar vinden de wedstrijden plaats in Helvoirt op het terrrein van HTH Helvoirt.
De wedstrijden worden gespeeld van zaterdag 3 t/m zondag 11 november.
Inschrijven kan t/m zondag 21 oktober 2018

Via www.toernooi.nl

Wedstrijdleiding en secretariaat: HTV Helvoirt


Klik hier voor download Verder lezen >>>

1 23456 Volgende » ... 33

660 items op 33 pagina's