Nieuws Algemeen

Nieuws Algemeen ¦ Biezenmortel ¦ Esch ¦ Haaren ¦ Helvoirt ¦ Regio ¦ Gemeente
Nieuwe bestuurder Zorgstichting ’t Heem

De Raad van Toezicht van Zorgstichting ’t Heem te Udenhout is verheugd u te kunnen laten weten dat zij Esther Voeten per 1 januari 2018 benoemd heeft als bestuurder. Zij volgt de interim bestuurder Herman Weggen op.


Verder lezen >>>
2017-12-kerst2017vocalis.jpgZanggroep Vocalis Kerstconcert
Kom genieten van dit prachtige concert van Vocalis.
Hetr concert vindt plaats is op zaterdag 16 december in de Guldenberg in Helvoirt.


www.zanggroepvocalis.nl


Klik hier voor download Verder lezen >>>
OUDJAARS-BINGO ÉÉN DAG VOOR OUDJAAR, SLUIT HET JAAR GOED AF MET €250,-
Op 30 december a.s wordt de “WILLIBRORDUS OUDJAARS-BINGO” gehouden met een extra hoge hoofdprijs van € 250,-!
Dit is deze keer niet op de traditionele laatste zondag van de maand maar op zaterdagavond 30 december om 19.00 uur.
Wederom met veel mooie prijzen maar nu met en extra hoge hoofdprijs van €250 ,-!


Verder lezen >>>
LoHa telebingo
Zoals u als kijker weet is het Tele Bingo seizoen op loha tv weer begonnen.
Afgelopen zondag viel de hoofdprijs zelfs in Helvoirt, €150,=
Onder leiding van “Willi Bingo” speelt u op zondagavond van 19-20 uur 3 ronden mee voor maar €5,-


Verder lezen >>>
ONDERTEKENING CONVENANT MET NL CONFIDENTIAL
Op maandagochtend 26 november om 11.00 uur tekent burgemeester Jeannette Zwijnenburg – Van der Vliet namens het college een convenant met NL Confidential. Deze organisatie activeert en ondersteunt burgers via meld- en hulplijnen (zoals Meld Misdaad Anoniem) om informatie te delen waarmee de veiligheid in Nederland wordt verhoogd.

Verder lezen >>>
2017-10-23-natuurwerkdag.jpg4 november: NATIONALE NATUURWERKDAG 2017
KNOTPLOEG Landschap Natuur Milieu Haaren (LNMH) probeert ook dit jaar weer natuurliefhebbers een bijdrage te laten leveren. Een ochtendje werken in de natuur zorgt er immers voor dat je voortaan altijd anders naar de natuur in je woon-/leefomgeving gaat kijken.

Verder lezen >>>
2017-10-18-ehbo-web.jpgNieuwe EHBO cursus in HELVOIRT

Op maandag 23 oktober 2017 start EHBO Vereniging St.Lucas een nieuwe cursus.
De meeste ongelukken gebeuren in en rondom je eigen woning, het zijn vaak je eigen dierbaren die dan je hulp hard nodig hebben. Het zal jou toch niet gebeuren dat je niet weet wat je moet doen?


Verder lezen >>>
2017-10-28-swingingbites.jpgSwinging Bites
Swinging Bites
Passion Cuisine te Haaren brengt naar aanleiding van het succes van swinging Bites van afgelopen jaar een ode aan Adele.


Verder lezen >>>
UITSLAG BURGERPEILING 4 OKTOBER 2017 DEFINITIEF VASTGESTELD.
Op 6 oktober heeft de onafhankelijke commissie, bestaande uit Koen van der Krieken (Promovendus Universiteit Tilburg), Jetty Eugster (Waarnemend burgemeester Reusel-De Mierden) en Eric van den Einden (Directeur/Bestuurder Woonveste) de definitieve uitslag van de burgerpeiling vastgesteld.

Verder lezen >>>
Open dag rioolwaterzuivering Haaren op zondag 22 oktober
Wandelen langs de Nemer en onderwaterverhalen met kapitein Kosto

Op zaterdag 22 oktober, tussen 10.00 en 16.00 uur, organiseert Waterschap De Dommel een open dag op de rioolwaterzuivering in Haaren. Tijdens de open dag kan iedereen zien hoe het waterschap het vieze rioolwater zuivert. Ook wordt er met een gids gewandeld langs de Nemer en de Essche Stroom. Speciaal voor de kinderen zijn er onderwaterverhalen, het waterspel en een springkussen.


Verder lezen >>>
Inwonersgroep Zelfstandig Haaren
Allereerst wil Inwonersgroep Zelfstandig Haaren, de 5159 inwoners uit de gemeente Haaren bedanken voor het uitbrengen van hun stem in de Burgerpeiling. En vooral de 2164 stemmers die kozen voor het behoud van een zelfstandige gemeente Haaren.

Verder lezen >>>
Storing in Studio LoHa
Afgelopen nacht rond half 6 is er een stroomstoring geweest in onze studio, gelegen aan het dorpshuis in Esch.
De stroomvoorziening is nu, rond half 8 weer hersteld, maar de internetverbinding met onze studio is niet werkend.
Onze kabelkrant en TV-uitzendingen zijn van deze internetverbinding afhankelijk. We proberen dit zo spoedig mogelijk te herstellen.Bericht voor de inwoners van de prachtige dorpen van de Gemeente Haaren: Helvoirt, Biezenmortel, Esch en Haaren.
Uit het eindrapport van het Bestuurskrachtonderzoek in de Gemeente Haaren – welke is uitgevoerd in opdracht van de Provincie Noord-Brabant – blijkt dat de Bestuurders in Haaren onvoldoende in staat zijn om visie te vormen en onvoldoende bestuurskracht bezitten om de complexe (toekomstige) opgaven binnen een zelfstandige Gemeente Haaren aan te kunnen.

Verder lezen >>>
Ingezonden Mening van inwoner gemeente Haaren mbt mogelijke herindeling
Opsplitsing Haaren Helvoirt Esch en de Biezemortel.

De opsplitsing is volop in het nieuws echter er is, volgens de VVD; CDA; Samenwerking 95 en LLH, nog veel onduidelijk, dus doen we er nog maar eens een enquête overheen alla Jan Roos het geeft niet of het iets verduidelijkt maar het vertraagd enorm en we hoeven minder geld over te dragen aan de omliggende welwillende gemeentes.


Verder lezen >>>
Burgerpeiling a.s. woensdag
Op woensdag 4 oktober heeft de gemeente Haaren een Burgerpeiling georganiseerd. U kunt mede de toekomst van Haaren bepalen.

Verder lezen >>>
logo-gemeente.jpgREACTIE COLLEGE B&W OP BESTUURSKRACHTONDERZOEK
In juni is de provincie een onderzoek gestart naar de bestuurskracht van de gemeente Haaren. Het doel van het onderzoek was het in beeld brengen in hoeverre de gemeente Haaren beschikt over voldoende bestuurskracht om de huidige toekomstige opgaven uit te kunnen voeren.

Klik hier voor download Verder lezen >>>
2017-10-12-dacapo.jpgDe zomer is voorbij, tijd voor een muzikale uitdaging!
Hou je van muziek? Speel je al een poosje met de gedachte om bij een koor te zingen of gitaar te spelen? Niet langer uitstellen, maar kom donderdag 12 oktober kijken bij de open repetitie avond van Da Capo!

Klik hier voor download Verder lezen >>>
GGD-onderzoek 0 tot en met 11-jarigen van start
Brengt u de gezondheid van kinderen in de regio mee in beeld?

Heeft u een kind in de leeftijd van 0 t/m 11 jaar? Dan ontving u misschien een uitnodiging om een vragenlijst in te vullen over de gezondheid van uw kind. De GGD Hart voor Brabant organiseert dit onderzoek voor 33.000 ouders en verzorgers in het werkgebied. Hoe meer mensen meedoen, hoe beter de GGD de gezondheid van kinderen in beeld krijgt.


Verder lezen >>>
JUBILEUM VIER KERNEN WANDELING
De vier kernen wandeling van de senioren uit Biezenmortel, Esch, Haaren en Helvoirt bestaat al 10 jaar. Iedere donderdagmorgen vertrekken wandelaars, beurtelings vanaf een van de dorpshuizen van onze vier dorpen, voor hun wandeling van 4, 7 of 10 km.

Verder lezen >>>
2017-09-13-haarenbhaaren.jpgHaaren blijft Haaren
Weloverwogen kiezen tijdens de inwonersraadpleging op woensdag 4 oktober

Gemeenschappelijke uitdagingen verbinden!

Op 4 oktober wordt duidelijk of de inwoners van de gemeente Haaren vinden dat de gemeente zelfstandig blijft of wordt opgesplitst. Om een vergelijk te maken tussen de gemeente Haaren en haar buurgemeenten is net voor de zomervakantie een brochure bezorgd op alle adressen binnen onze gemeente. Hoewel veel onderwerpen (portretten) momentopnamen zijn, krijgt de lezer wel een goed beeld van de onderlinge verhoudingen.


Verder lezen >>>

1 23456 Volgende » ... 30

599 items op 30 pagina's