Verkiezingsmatinee

Zondagmiddag 18 maart om 14.00 uur in Den Domp
De ouderenverenigingen van onze 4-kernen Biezenmortel, Esch, Haaren en Helvoirt organiseren een open feestelijke bijeenkomst. Daarbij zullen de lijsttrekkers van de vier politieke partijen worden geïnterviewd en met elkaar in gesprek gaan over de laatste vier jaar van onze gemeente.
IS ER DAN NOG WAT TE KIEZEN.......?


Verder lezen >>>
2018-01-24-p96-kandidaten-alg-kl.jpgProgressief’96: 16 kandidaten voor een sterke raadsfractie
Progressief’96, de grootste oppositiepartij in de Haarense gemeenteraad, komt voor de gemeenteraadsverkiezing van 21 maart met een zware kandidatenlijst. Lijsttrekker is Carine Blom uit Biezenmortel. Carine was eerder wethouder Sociale Zaken, Wmo, Onderwijs en Dorpsontwikkelingsplannen en al vele jaren raadslid. Al geruime tijd ijvert zij voor opsplitsing van de gemeente. De komende drie jaar is dat het belangrijkste punt van de gemeentepolitiek. Progressief'96 wil dat in dat proces de dorpen veel sterker aan zet komen.

Verder lezen >>>
RECREATIEBEDRIJF HOENDERSTRAAT TOEGESTAAN ONDER BINDENDE VOORWAARDEN

Het college van de gemeente Haaren stelt de gemeenteraad voor om medewerking te verlenen aan de realisatie van een recreatiebedrijf met ondergeschikte horeca aan de Hoenderstraat in Helvoirt. Het college stelt wel als bindende voorwaarde dat het recreatiebedrijf recht doet aan de omgeving.


Verder lezen >>>
algemeen-n65-1.jpgDENK MEE OVER UITWERKINGSPLANNEN KRUISPUNT N65 HELVOIRT-HAAREN
Op 22 januari organiseren we een informatie- en participatiebijeenkomst over de aanpak van het kruispunt Torenstraat-Molenstraat, als onderdeel van ontwikkeling van de N65. Tijdens de bijeenkomst kijken we kort naar het gelopen proces en vragen we de aanwezigen mee te denken over de verdere uitwerking. De bijeenkomst vindt plaats in het gemeentehuis.

Verder lezen >>>
2018-01-10-prog96-carine-blom-p96.jpgProgressief’96 met Carine Blom
voor toekomst vier dorpen

Progressief’96, de grootste oppositiepartij in de Haarense gemeenteraad, wil de vier dorpen binnen de gemeente sterk en klaar maken voor hun toekomst in een andere gemeente. “Biezenmortel, Esch, Haaren en Helvoirt moeten na de opsplitsing meer te zeggen krijgen over de eigen dorpszaken”, zegt Carine Blom. Zij werd dinsdag door de leden van de partij gekozen tot lijsttrekker voor de raadsverkiezingen van maart.


Verder lezen >>>
Wandeling Leemkuilen
Vogelexcursie IVN Oisterwijk en LNMH Haaren bij de Leemkuilen op 21 januari (met snert na de wandeling)

Verder lezen >>>
2018-01-09-wmo2.jpgAdviesraad Sociaal Domein Haaren
De Adviesraad Sociaal Domein behartigt de gemeenschappelijke belangen van mensen die een beroep op de WMO, de participatiewet en de jeugdwet doen. De Adviesraad fungeert als erkend overlegpartner, vertegenwoordiger en belangenbehartiger van organisaties en individuele belanghebbenden.

Verder lezen >>>
Knotploeg
De knotploeg gaat komende zaterdag 13 januari weer aan de slag.
Hans heeft dit jaar alle energie gericht op het opknappen van de Biezenmortel. We gaan nu naar de prachtige en bijna historische wilgen van de familie Leydens aan de Gijzelsestraat 20 in Biezenmortel.
Een mooi project en – ook niet onbelangrijk – een uitstekende catering.
Doe mee !!! Laat het even weten aan Hans Naaijkens, hij is immers onze winterharde OPPERknotter!!!
Stuur een mailtje naar Hans: <a href="mailto:fietsforfun@gmail.com">fietsforfun@gmail.com</a>haaren-gemeentehuis fontein.jpgUnaniem besluit gemeenteraad Haaren over eigen toekomst
De gemeenteraad van Haaren heeft op 21 december 2017 unaniem besloten over de toekomst van de gemeente. De kern van het besluit betreft het opsplitsen van de gemeente Haaren op 1 januari 2021 en als uiterste datum 1 januari 2022. De raad heeft een brief gestuurd naar de gemeenten Boxtel, Heusden, Oisterwijk, Tilburg en Vught en hen verzocht uiterlijk 1 maart 2018 een principebesluit te nemen.

Verder lezen >>>
Doorstapexcursie IVN Oisterwijk en LNMH Haaren op 27 december.
Tussen Kerst en Oud en Nieuw is het heerlijk om uit te waaien en een flinke wandeling te gaan maken in de natuur. Op woensdag 27 december houden IVN Oisterwijk en LNMH Haaren hun jaarlijkse eindejaarsexcursie. Dit jaar wordt er gestart om 10 uur op de parkeerplaats bij Hotel/Brasserie de Guldenberg, Guldenberg 12 in Helvoirt en maken we een flinke wandeling door het oostelijke deel van het Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen, door het gebied genaamd ‘het Hengstven’ en door bossen en zandverstuivingen.

Verder lezen >>>
personen-johan v.d.brand.jpgLijsttrekker Samenwerking 95
De leden van Samenwerking’95 hebben op 13 december 2017 de huidige wethouder Johan van den Brand gekozen tot lijsttrekker van Samenwerking'95 voor de komende gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018 in de gemeente Haaren.
De overige plaatsen worden in januari definitief vastgesteld.


Verder lezen >>>
Nieuwe bestuurder Zorgstichting ’t Heem

De Raad van Toezicht van Zorgstichting ’t Heem te Udenhout is verheugd u te kunnen laten weten dat zij Esther Voeten per 1 januari 2018 benoemd heeft als bestuurder. Zij volgt de interim bestuurder Herman Weggen op.


Verder lezen >>>
2017-12-kerst2017vocalis.jpgZanggroep Vocalis Kerstconcert
Kom genieten van dit prachtige concert van Vocalis.
Hetr concert vindt plaats is op zaterdag 16 december in de Guldenberg in Helvoirt.


www.zanggroepvocalis.nl


Klik hier voor download Verder lezen >>>
OUDJAARS-BINGO ÉÉN DAG VOOR OUDJAAR, SLUIT HET JAAR GOED AF MET €250,-
Op 30 december a.s wordt de “WILLIBRORDUS OUDJAARS-BINGO” gehouden met een extra hoge hoofdprijs van € 250,-!
Dit is deze keer niet op de traditionele laatste zondag van de maand maar op zaterdagavond 30 december om 19.00 uur.
Wederom met veel mooie prijzen maar nu met en extra hoge hoofdprijs van €250 ,-!


Verder lezen >>>
LoHa telebingo
Zoals u als kijker weet is het Tele Bingo seizoen op loha tv weer begonnen.
Afgelopen zondag viel de hoofdprijs zelfs in Helvoirt, €150,=
Onder leiding van “Willi Bingo” speelt u op zondagavond van 19-20 uur 3 ronden mee voor maar €5,-


Verder lezen >>>
ONDERTEKENING CONVENANT MET NL CONFIDENTIAL
Op maandagochtend 26 november om 11.00 uur tekent burgemeester Jeannette Zwijnenburg – Van der Vliet namens het college een convenant met NL Confidential. Deze organisatie activeert en ondersteunt burgers via meld- en hulplijnen (zoals Meld Misdaad Anoniem) om informatie te delen waarmee de veiligheid in Nederland wordt verhoogd.

Verder lezen >>>
2017-10-23-natuurwerkdag.jpg4 november: NATIONALE NATUURWERKDAG 2017
KNOTPLOEG Landschap Natuur Milieu Haaren (LNMH) probeert ook dit jaar weer natuurliefhebbers een bijdrage te laten leveren. Een ochtendje werken in de natuur zorgt er immers voor dat je voortaan altijd anders naar de natuur in je woon-/leefomgeving gaat kijken.

Verder lezen >>>
2017-10-18-ehbo-web.jpgNieuwe EHBO cursus in HELVOIRT

Op maandag 23 oktober 2017 start EHBO Vereniging St.Lucas een nieuwe cursus.
De meeste ongelukken gebeuren in en rondom je eigen woning, het zijn vaak je eigen dierbaren die dan je hulp hard nodig hebben. Het zal jou toch niet gebeuren dat je niet weet wat je moet doen?


Verder lezen >>>
2017-10-28-swingingbites.jpgSwinging Bites
Swinging Bites
Passion Cuisine te Haaren brengt naar aanleiding van het succes van swinging Bites van afgelopen jaar een ode aan Adele.


Verder lezen >>>
UITSLAG BURGERPEILING 4 OKTOBER 2017 DEFINITIEF VASTGESTELD.
Op 6 oktober heeft de onafhankelijke commissie, bestaande uit Koen van der Krieken (Promovendus Universiteit Tilburg), Jetty Eugster (Waarnemend burgemeester Reusel-De Mierden) en Eric van den Einden (Directeur/Bestuurder Woonveste) de definitieve uitslag van de burgerpeiling vastgesteld.

Verder lezen >>>

1 23456 Volgende » ... 31

610 items op 31 pagina's