Nieuws Algemeen

Nieuws Algemeen ¦ Biezenmortel ¦ Esch ¦ Haaren ¦ Helvoirt ¦ Regio ¦ Gemeente
2018-10-06-gewoongezond.jpgGewoon Gezond organiseert:
Bijeenkomst over ‘Meebewegen met het leven’

In deze bijeenkomst komt gezond en gelukkig ouder worden aan bod. Wat is gezondheid eigenlijk? Wat is voor u belangrijk in het leven? Neemt u zelf regie over uw gezondheid? Hoe houdt u balans in uw leven? En kunt u daar zelf ook iets aan doen?


Verder lezen >>>
Reddingsactie in 5 Brabantse beken om onherstelbare natuurschade te voorkomen
Waterschap De Dommel start zaterdag 28 juli met een reddingsactie in vier natuurrijke beken om de daar aanwezige – bijzondere – flora en fauna te behouden. De extreme droogte leidt tot het droogvallen van veel beken. Onherstelbare natuurschade dreigt. Het waterschap voorziet vijf beken van een noodzakelijke, maar minimale hoeveelheid water om de natuur een overlevingskans te geven. Daarvoor wordt grondwater opgepompt of kanaalwater ingelaten. In de Reusel werd vorig weekend al de eerste reddingsactie als noodmaatregel uitgevoerd.

Verder lezen >>>
GEMEENTERAAD HAAREN NEEMT BESLUIT TOEKOMST DORPSKERNEN
Op 5 juli heeft de gemeenteraad van Haaren besloten aan welke gemeenten de dorpen van Haaren worden toegevoegd. Daarbij volgde de raad het advies van het college, dat in goed overleg met Oisterwijk, Tilburg, Boxtel en Vught tot stand is gekomen. Het principebesluit van de raad is een belangrijke stap in de opsplitsing van Haaren.

Verder lezen >>>
Trucker Truck Helvoirt 2018
Op 8 september word weer het jaarlijkse trucker truck Helvoirt georganiseerd. Dit evenement word voor de 26e keer georganiseerd en zoals vele van jullie weten is dit een dag vol plezier en vermaak.
Dit jaar hebben we ruim 145 vrachtwagens om ongeveer 290 gasten een mooie dag aan te bieden.


Klik hier voor download Verder lezen >>>
STEUNZENDERACTIE 2018 gaat weer van start.
Hebt u ze ook gemist op het bierpompfeest?
Veel mensen wel!
En dan hebben we het over de medewerkers van LOHA die garant staan voor een snelle en vlotte opstart van de alom bekende STEUNZENDERACTIE.


Verder lezen >>>
Gemeenteraad Haaren neemt besluit over verdeling kernen
De gemeenteraad van Haaren neemt op 5 juli een principebesluit over de verdeling van de kernen. In het raadsvoorstel is onderbouwd aan welke gemeenten de dorpen Biezenmortel, Esch, Haaren en Helvoirt worden toegevoegd bij de herindeling van de gemeente Haaren.

Verder lezen >>>
esch-gemeente-boxtel.jpgUitslag gespreksronde toekomst Haaren
In de gespreksronde is aan de inwoners van Biezenmortel, Esch, Haaren en Helvoirt gevraagd, bij welke gemeente hun dorp moet aansluiten bij herindeling. In de tabellen hieronder staat de uitslag van de gespreksronde en extra bevraging in Esch op dorpsniveau. Uitgegaan is van het aantal unieke adressen waarvan reacties zijn ontvangen.

Verder lezen >>>
2018-05-26-celebratefoodcover.jpgNieuwe toeristische kaart - Celebrate food!
Bezoek en proef!
Ontdek de heerlijke producten die onze regio te bieden heeft.
Haal verse aardbeien, ambachtelijk vlees of heerlijke asperges rechtstreeks bij de boer. Geniet van smakelijke lunches en bourgondische diners. Of bezoek een van de evenementen en activiteiten waarbij eten en drinken een hoofdrol heeft.
De gemeente Haaren heeft in samenwerking met ondernemers uit de foodsector een toeristische kaart gemaakt, getiteld ‘Celebrate Food!’. Met deze kaart spelen we in op het themajaar Brabant Celebrates Food. Op de nieuwe toeristische kaart staan evenementen, activiteiten, winkels en restaurants in de gemeente Haaren vermeld: kortom al het lekkers dat deze omgeving te bieden heeft!


Klik hier voor download Verder lezen >>>
27 mei gratis terrasconcert Piet Plezier
Zanger Bartolo zal deze zomer het terrasconcert drie keer komen opluisteren. Zijn eerste optreden vindt plaats op zondag 27 mei. Ook op 24 juni en 12 augustus zal hij het concert vocaal verzorgen. Bartolo heeft een gevarieerd repertoire van o.a. latin, jazz, pop & swing en brengt met zijn warme stem de juiste sfeer.

Verder lezen >>>
2018-05-16-dungenenvandenbrandafscheid.jpgAfscheid Wethouders
Op woensdag 16 mei nemen Johan van den Brand en Eric van den Dungen afscheid als wethouders van de gemeente Haaren. We nodigen iedereen die hen een warm hart toedraagt van harte uit hierbij aanwezig te zijn.

Verder lezen >>>
haaren-haerendael-luchtfoto-zw.jpgGedenkplaats Haaren
EINDELIJK BOEK OVER KAMP HAAREN!
Over Kamp Vught, Kamp Amersfoort, Kamp Westerbork en het Scheveningse ´Oranjehotel´ zijn al diverse
boeken verschenen, maar een boek over ‘Polizei- und Untersuchungsgefängnis Lager Haaren’ (in het Brabantse
Haaren) ontbrak nog steeds!


Klik hier voor download Verder lezen >>>
Lintjesregen 2018
Maar liefst 8 lintjes werden er uitgedeeld en bijbehorende artikelen, tijdens de lintjesregen van 2018 in de gemeente Haaren.
4 personen in het dorp Esch en 4 personen in Haaren viel de eer te beurt.
Hieronder het overzicht van alle 4.
Natuurlijk waren onze camera's erbij.


Verder lezen >>>
Stuurgroep herindeling gemeente Haaren stelt Plan van Aanpak vast.
De stuurgroep herindeling gemeente Haaren heeft op 20 april 2018 het Plan van Aanpak vastgesteld voor de eerste fase van de Herindeling Haaren. Met deze vaststelling bestaat in de stuurgroep overeenstemming over de gezamenlijke aanpak om te komen tot een herindelingsontwerp. De stuurgroep bestaat uit een vertegenwoordiging van de colleges van burgemeester en wethouders van de betrokken gemeenten Boxtel, Haaren, Heusden, Oisterwijk, Tilburg en Vught.

Klik hier voor download Verder lezen >>>
logo-gedenkplaats haaren-web.jpgDoeners Gevraagd
Gedenkplaats Haaren is op zoek naar vrijwilligers en oproepkrachten, die graag willen meewerken om de Gedenkplaats nog meer en beter op de kaart te zetten!

Hierbij denken we aan vrijwilligers en/of oproepkrachten voor/als:


Verder lezen >>>
algemeen-n65-1.jpgKansen in het voorkeursalternatief N65

In het voorjaar van 2016 hebben de provincie, de gemeenten ’s-Hertogenbosch, Vught en Haaren en Rijkswaterstaat met het ministerie van Infrastructuur & Milieu een keuze gemaakt voor een voorkeursalternatief (VKA) N65. Het doel is om de barrièrewerking te verminderen en de oversteekbaarheid, verkeersveiligheid en leefbaarheid te verbeteren op en rondom de N65 tussen Vught en Helvoirt. Sinds dat moment zijn de partijen samen bezig met het uitwerken van het Voorkeursalternatief.


Verder lezen >>>
personen-4-wethouders-gemeentehaaren.jpgNIEUW COLLEGE HAAREN MET 4 WETHOUDERS
De Gemeente Haaren krijgt een nieuw college van B&W. Progressief’96 en het CDA, de winnaars van de gemeenteraadsverkiezingen, hebben daarover een akkoord gesloten. De nieuwe wethouders worden in de raadsvergadering van 19 april geïnstalleerd en gaan direct daarna aan het werk.

Verder lezen >>>
Heel Nederland naar buiten tijdens de Buitenspeeldag
Organiseer jij ook een speelactiviteit?

Utrecht, 29 maart 2018- Initiatiefnemers Jantje Beton en Nickelodeon roepen iedereen op om van de bank te komen en in hun buurt speelactiviteiten voor kinderen te organiseren. Op woensdag 13 juni 2018 maken wij van Nederland één grote speelplek tijdens de Buitenspeeldag. Na de record-editie van vorig jaar met meer dan 105.000 spelende kinderen willen wij dit jaar nog meer kinderen laten buitenspelen. Laat zien wat jij doet op de 11e editie van de Buitenspeeldag. Meld je speelactiviteit aan op www.buitenspeeldag.nl.


Verder lezen >>>
personencarine blom.jpgGesprekken vorming nieuwe coalitie gemeente Haaren
Blom praat verder met CDA

De formateur van een nieuwe Haarens coalitie, Carine Blom van Progressief'96, praat na Pasen verder met de CDA-fractie in de Haarense gemeenteraad. Inzet is: werken aan een coalitie van Progressief'96 en het CDA met de inzet om op deelgebieden een raadsbreed akkoord te krijgen.


Verder lezen >>>
personen-wil-van-pinxteren-web.jpgDe heer W.F.C. van Pinxteren uit Haaren is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.
De versierselen behorende bij deze Koninklijke Onderscheiding werden uitgereikt door burgemeester Jeannette Zwijnenburg van de gemeente Haaren tijdens de gemeenteraadsvergadering van woensdag 28 maart in het gemeentehuis van Haaren.

Verder lezen >>>
2018-03-28-regentonactiegemeente-web.jpgRegentonactie
Bij aankoop van een regenton draagt gemeente Haaren € 40,00 bij. Hiermee wil de gemeente u stimuleren om regenwater op te slaan in een regenton. Dit om overbelasting van het riool
tegen te gaan en regenwater in plaats van leidingwater te gebruiken voor uw tuin en uw huisdieren.


Klik hier voor download Verder lezen >>>

1 23456 Volgende » ... 32

639 items op 32 pagina's