Esch 2020 02 08 Oggelrevue 2020
De Oggelrevue vanuit de Oggelvorsenpoel 2020

Verder lezen >>>
Geanimeerde informatiebijeenkomst Esch Graaft
In het weekend van 18 en 19 april a.s. vindt Esch Graaft plaats, een unieke tijdreis naar het verleden, met wellicht archeologie in je eigen tuin.

Verder lezen >>>
Kookcursus ‘Bourgondisch Gezond’ richt zich op een gezonde leefstijl en het voorkomen van welvaartsziekten
Op 18 februari 2020 start in de Kooktuin te Esch de kookcursus ‘Bourgondisch Gezond’. Deelnemers leren in vijf workshops hoe gezond eten bijdraagt aan het voorkomen van welvaartziekten, zoals: diabetes, een hart- of herseninfarct of een te hoog cholesterolgehalte.

Verder lezen >>>
logo_sam+combinatie95.jpgEssche raadsleden Samenwerking ‘95 kiezen voor Combinatie95
Als de twee raadsleden van Samenwerking95 uit Esch, hebben wij, Peter den Ouden en Christien van Schijndel -Pijnenburg, na goede constructieve gesprekken met lokale partijen in de gemeente Boxtel besloten ons enthousiast aan te sluiten bij Combinatie95, de grootste coalitiepartij in die gemeente.

Verder lezen >>>
2019-11-11-bal-oggelvorsenpoel.jpg11-11-bal 2019
zie afbeelding

Verder lezen >>>
25e Brocante garagesale in Esch voor KiKa
In de dwarsdeelschuur van de familie Plantema aan de Baarschot 2 in Esch vindt gedurende twee weekenden een grote garagesale plaats, op 12 en 13 oktober en op 19 en 20 oktober. De opbrengst hiervan gaat naar KiKa, Stichting kinderen kankervrij. Bruikbare tweedehands spullen kunnen vanaf nu afgegeven worden bij de familie Plantema. Het is de 25e keer dat deze garagesale gehouden wordt.

Verder lezen >>>
2019-09-29-combinatie95-2.jpgVerken je gemeente
Zie flyer in download

Klik hier voor download
2019-09-08-loerenbijdeboeren.jpgLoeren bij de Boeren
Zondag 8 september van 11.30 uur tot 16.30 uur

Dit jaar kun je weer een kijkje gaan nemen achter de schermen bij onze hardwerkende agrariërs. Deze keer mag dat in het dorp Esch.
Deelnemers zijn:


Verder lezen >>>
logo-pep.jpgPep
Leefbaarheidsplan Esch

De stuurgroep PEP (Platform Esch Perspectief) heeft haar “Leefbaarheidsplan” klaar. Ruim 45 vrijwilligers hebben afgelopen jaar hard gewerkt om vier thema’s aan een nader onderzoek te onderwerpen. Het betreft de onderdelen: Verkeer, Verenigingen, Zorg en Welzijn en Wonen, Leefomgeving en Voorzieningen. Dat alles heeft geresulteerd in een “Leefbaarheidsplan”.


Verder lezen >>>
VOORNEMEN TOT SLUITEN WONING BROXVEN IN ESCH IN VERBAND MET VONDST
De burgemeester is voornemens om de woning Broxven 4a in Esch voor zes maanden te sluiten. In de kelder van de woning werd een groot drugslab gevonden.
In de kelder van het pand lag circa 7.000 liter drugsafval en er werden tevens grondstoffen voor het maken van harddrugs gevonden. Wanneer zo’n een ernstige situatie zich voordoet, waarbij de omvang van aanwezige drugs zo groot is, komen openbare orde en volksgezondheid in het gedrang.


Verder lezen >>>
Esch 2019 06 30 pep bijeenkomst 26 juni 2019
Bijeenkomst voor de toekomst van Esch, door Platform Esch van 26 juni 2019

Verder lezen >>>
2019-06-23-knoestjes-bertenrinie.jpgKENESCH QUIZ
Afgelopen weekend was Esch in de ban van de KenEsch Quiz 3.0. De Knoestjes waren wederom verantwoordelijk voor de 3e editie van de Essche dorpsquiz. Er hebben 17 teams vol enthousiasme en inzet gestreden om de eerste plaats. De quiz bestond uit een boek vol met vragen en opdrachten. De vragen waren opgedeeld in categorieën zoals bijvoorbeeld Deur en deur Esch, media, in de schoolbanken en Van alles wè.

Verder lezen >>>
2019-06-23-opbrengst essche fietsdag.jpgOpbrengst Essche Fietsdag
Wederom vandaag een succesvolle editie van de Essche fietstocht. Maar liefst 350 mensen hebben de pedalen rond gedraaid en diverse mensen hebben een donatie gegeven.
Theo van Roosmalen kon daarom maar liefst een opbrengst van 1450 Euro overdragen aan de organisatie van SamenLoop voor Hoop Esch.
Fantastisch !!!!Gezonde hapjes maken in dorpshuis de Es
Op 5 juni hebben we in het kader van ‘Gewoon Gezond’ lekkere en gezonde hapjes gemaakt in dorpshuis de Es. Een groep volwassenen en kinderen is enthousiast aan de slag gegaan. Er zijn erg lekkere gerechtjes klaar gemaakt, die natuurlijk ook gezellig samen opgegeten zijn.

Verder lezen >>>
EXPOSITIE DE WITTE KARAVAAN

150 jaar Witte Zusters en Witte Paters in Afrika

Van 15 juni tot en met 18 augustus 2019 organiseert Museum Boxtel (MUBO) een expositie over de geschiedenis van 150 jaar Witte Zusters en Witte Paters in Afrika. De expositie is tot stand gekomen in samenwerking met beide religieuze missiecongregaties. De expositie vertelt de geschiedenis en het veelkleurige leven van de Witte Zusters en Witte Paters in Afrika en Nederland aan de hand van voorwerpen, beeldmateriaal en archiefmateriaal.


Verder lezen >>>
Esschenaren blijven stevig werken aan het toekomstplan.
Met de aanstaande indeling bij de gemeente Boxtel heeft de Essche bevolking het heft in eigen handen genomen door te werken aan een toekomstplan. Een aantal enthousiaste dorpelingen heeft zich verenigd in het Platform Esch Perspectief (PEP) en wil daarmee de spreekbuis zijn van en voor het dorp.

Verder lezen >>>
2019-06-02-bloemenhooijman.jpgLOHA STEUNZENDERACTIE 2019 weer van START
Tijdens het Bierpompfeest van afgelopen week is de STEUNZENDERACTIE 2019 weer gewoon van start gegaan.
Een groep van bijna 250 trouwe steunzenders koopt jaarlijks spontaan een nieuwe steunzenderkaart ten bijdrage van € 5,00; de opbrengst komt geheel ten goede aan de lokale omroep LOHA van de gemeente Haaren.


Verder lezen >>>
Samen gezonde hapjes maken. Doe jij ook mee?
Vanuit Gewoon Gezond gaan we samen op weg naar een gezonde leefstijl in de gemeente Haaren. Vind je het leuk om met ons gezonde hapjes te maken? Kom dan op woensdag 5 juni naar Dorpshuis de Es!

Verder lezen >>>
es-2019-koningsdag.jpgKoningsdag in Esch: activiteiten op het Marktplein
Zaterdag 27 april wordt Koningsdag gevierd in Esch, met leuke activiteiten op het Marktplein.

Om 11.00 uur worden de oud- en mogelijk nieuw-gedecoreerden in het zonnetje gezet in Dorpshuis de Es. Na het officiële gedeelte in de Es start vanaf 12.30 uur een bingo op het plein bij de Es, waar drankjes besteld kunnen worden bij de bar van Ons Café.


Verder lezen >>>
Informatiebijeenkomst op 17 april over keringen in Esch
Woensdag 17 april organiseert Waterschap De Dommel een informatieavond over het verhogen van de keringen in Esch. Tijdens deze bijeenkomst in Dorpshuis De Es presenteert Hans Koekkoek, projectleider Essche Stroom, het ontwerp van de nieuwe dijken. Hij licht daarnaast het plan toe om de stuw stroomopwaarts te verplaatsen.

Verder lezen >>>

1 23456 Volgende » ... 14

277 items op 14 pagina's