2018-12-08-kerstbomentekoop.jpgKerstbomenverkoop
Kerstbomenverkoop door muziekvereniging St.Willibrordus op
Vrijdag 7 december 15.00 – 19.00 u
Zaterdag 8 december 10.00 – 14.00 u

Locatie: Dorpshuis De Es
Ook verkoop van kerststerren.


Verder lezen >>>
2018-12-kunst-intro-foto.jpgKunst expo Kunstminnend 2018
De afgelopen 5 jaar heeft de lokale omroep Haaren (LOHA) 40 kunstuitzendingen geproduceerd die te zien waren op de lokale tv zender LOHA, ziggo kanaal 48.
Martine Martinali als geroutineerde kunstenares was de presentator van dit terugkerend programma onderdeel. Samen met mede initiatiefnemer en cameraman Christ Pijnenburg waren zij in staat iedere aflevering een andere kunstvorm op een leuke manier in beeld te brengen.


Klik hier voor download Verder lezen >>>
Platform Esch Perspectief
Meedenken over de toekomst en leefbaarheid Esch
PEP (Platform Esch Perspectief) nodigt je van harte uit om mee te denken en te werken aan de toekomst en leefbaarheid van Esch.


Verder lezen >>>
esch-innovation.jpgOptredens Innovation
De dames van Innovation zijn volop aan het repeteren voor de komende optredens, rondom de kerst.

Verder lezen >>>
esch-fotosint.jpgSint verwelkomd bij ‘t Haventje
Zondag 25 november arriveert Sinterklaas in Esch. Om 14.30 uur komt hij per (pakjes)boot aan, over de Essche Stroom. Hij wordt ontvangen bij ’t Haventje aan de Haarenseweg. De Pieten zijn al eerder in het dorp, vanaf ongeveer 13.15 uur zijn ze op de Pietenpleintjes te vinden op De Beemd, Den Bogerd en de Zantakker.

Verder lezen >>>
esch-de-es2a.jpgDE ES WEET VAN NIX!
Bij gemeenschapshuis De Es in Esch viel onlangs een bijzondere brief in de bus. Het college van burgemeester en wethouders feliciteerde De Es met het ‘NIX’ doen! Wat is er aan de hand?

Verder lezen >>>
HOE HERKEN JE DRUGSGEBRUIK?
Dat drugsgebruik een gevaar oplevert voor de gezondheid, wordt door verschillende organisaties in Esch onderkend. Daarom organiseerden zij in april 2018 een avond, waarop een ex-verslaafde vertelde hoe zijn drugsgebruik tot stand kwam en hoe hij er weer vanaf kwam. En wat zijn drugsgebruik betekende voor zijn omgeving.

Verder lezen >>>
personen-boy-scholtze.jpgBoy Scholtze nieuwe President Europees Charter
Gemeenteraadslid Boy Scholtze uit Biezenmortel is de nieuwe president van het Europese Charter geworden. In Esch beter bekend als het europees treffen of Friends of Europe.
Het Charter is een netwerk van europese plattelandsgemeenten, uit elk van de 28 lidstaten 1 dorpje.
Het doel s meer begrip voor de mensen onderling te krijgen, en zo een grotere saamhorigheid te ontwikkelen.
De 27 jarige president is vol trots over zijn nieuwe taak: Op twitter schreef hij: Het is een grote eer en ik heb er ongelooflijk veel zin in!!


Verder lezen >>>
Kleine Tentoonstelling over Esch europees trefpunt
KLEINE TENTOONSTELLING IN DE HAL VAN HET GEMEENTEHUIS

Vanaf 31 mei ziet u in de vitrine een diversiteit aan geschenken, ontvangen tijdens de vele ontmoetingen die plaats hebben gevonden tussen Europese dorpen.
Een mooie verzameling van Stichting Friends of Europe Esch.


Verder lezen >>>
2018-05-opening haventje.jpgEsschenaren omarmen hun nieuwe haventje
Door de sleutel over te dragen aan loco-burgemeester Carine Blom heeft watergraaf Peter Glas zaterdag jl. het beheer van ´t Haventje van Esch overgedragen aan de gemeente Haaren. Dat gebeurde tijdens het evenement ´In Veilige Haven´ van de Essche stichting Op Drift. Ook werd de ecologische verbindingszone Essche Stroom officieel opgeleverd door de watergraaf, die aangaf heel enthousiast te zijn over dit project van Waterschap De Dommel. `Naast het beekherstel hebben we hier teruggebouwd wat ooit was. En dat hebben we samen met de bewoners van Esch gedaan.

Verder lezen >>>
GESPREKSRONDE EN CONSULTATIE ESCH
De gemeente gaat terug naar Esch om meer antwoorden op te halen bij de inwoners over de voorkeursgemeente na herindeling. Deze voorkeur is in de gespreksronde die vorige maand plaatsvond al gepeild onder de inwoners van al onze dorpen. Iedereen die een reactie heeft gegeven krijgt een (persoonlijke) terugkoppeling.

Verder lezen >>>
Prorail deed onderzoek naar trillingen van spoor, o.a.in Esch
Het op specifieke plaatsen verlagen van de maximumsnelheid voor goederentreinen, ofwel gedifferentieerd rijden, heeft lang niet altijd een positief effect op de trillingen die vrijkomen. Dat blijkt uit een analyse van ingenieursbureau DGMR dat in opdracht van spoorbeheerder ProRail is uitgevoerd. Omdat het aantal klachten over trillingsoverlast de laatste jaren toeneemt, wil staatssecretaris Stientje van Veldhoven van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat onderzoeken of trillingen door het spoor kunnen worden verminderd.

Verder lezen >>>
2018-05-04-opdrift.jpg4 en 5 mei ‘In veilige haven’ in Esch
4 en 5 mei a.s. organiseert Op Drift in Esch twee opeenvolgende activiteiten onder één naam:

‘In veilige haven’. Aanleiding is de aanleg van een nieuw haventje aan de Essche Stroom nabij de brug aan de Haarenseweg. Op 5 mei draagt Het Waterschap de Dommel de haven feestelijk over aan gemeente Haaren. Naast het haventje is ook een nieuw gedenkplek ingericht.


Verder lezen >>>
Agenda KBO Mei 2018
Woensdag 2 mei 10.00 uur
Prijskaarten in “De Stek”

Donderdag 3 mei 10 uur
Wandeling voor alle 50+ers bij “de Vorselaer”


Verder lezen >>>
Koningsdag in Esch
11.00 uur: Officiële gedeelte.
12.00 uur -13.30 uur: Fietstocht Bacchuscorps op het Marktplein, 25 en 45 kilometer.
12.30 uur: Start van bingo in Pannenkoekenbos.
13.00 uur: Start van (kinder)activiteiten op het Marktplein.
16.00 uur: Einde programma
17.00 uur-19.00 uur: Daghap en kindermenu in Ons Café.
19.00 uur-…: Back tot the 70’s/80’s bal in Ons Café.’t Haventje Esch opent met muzikaal spektakel op het water
Het nieuwe haventje van Esch wordt 5 mei om 19 uur feestelijk geopend door watergraaf Peter Glas van Waterschap De Dommel, burgemeester Jeannette Zwijnenburg van de gemeente Haaren en gedeputeerde Johan van den Hout van de Provincie Noord-Brabant. Na een muzikaal openingsspektakel op het water overhandigt Peter Glas de sleutel van ´t Haventje aan de burgemeester.

Verder lezen >>>
2018-05-04-opdrift.jpgOp Drift 4 en 5 mei 2018, Das mooi !!!!
Op 4 mei verzamelen we om 18.45 uur bij 'De Witte brug'. Vanaf daar vertrekken we wandelend langs de Essche Stroom. Onderweg beleven we van alles. Maar uiteindelijk komen we aan in onze nieuwe 'Veilige haven'. Bij de nieuwe gedenkplek naast de haven volgt een programma tot 21.00 uur. Ondertussen zijn we natuurlijk om 20.00 uur twee minuten stil in het kader van de Nationale dodenherdenking.

Verder lezen >>>
2018-04-13-tekoop.jpgTe koop aangebodenVerder lezen >>>
gemeente_logo.jpgGroen licht voor plan Reigerskant Esch
De gemeente Haren kan starten met de uitvoering van het woningbouwplan Reigerskant in Esch. Het plangebied ligt achter de bestaande woningen aan de Dorpsstraat, Runsdijk en Het Nieuwland en voorziet in de bouw van maximaal 75 woningen. Woensdag 18 april 2018 heeft de Raad van State de twee ingestelde beroepen ongegrond verklaard.

Verder lezen >>>
Agenda KBO
Woensdag 18 april 10.00 uur
Prijskaarten in “De Stek”

Donderdag 19 april 10 uur
Wandeling voor alle 50+ers bij “den Domp”


Verder lezen >>>

1 23456 Volgende » ... 13

251 items op 13 pagina's