Nieuws Regio

Alzheimer Café in s-Hertogenbosch op 10 februari 2020Na de diagnose: beleving van de dementie

Op maandag 10 februari a.s. wordt in Vivent De Hooghe Clock in s-Hertogenbosch weer een avond van Alzheimer Café s-Hertogenbosch & Vught georganiseerd. De diagnose dementie kan een mens diep raken. Wat gaat er in iemand om als hij te horen krijgt dat hij deze ziekte heeft?


Wat betekent het om dat mee te moeten maken?

Thema: Besef van dementie en hoe ga je met deze ziekte om?
De diagnose dementie kan een mens diep raken. Het roept allerlei gevoelens op, zoals onzekerheid, verdriet, onmacht en mogelijk ook angst voor de toekomst.
Waar loop je tegenaan door geheugenproblemen en andere cognitieve veranderingen? Hoe is het om minder controle te hebben op je leven? Wat helpt je om hiermee om te gaan? Welke reacties krijg je van mensen in je omgeving? Hoe ervaar je het om hulp te krijgen bij zaken die je vroeger zelf deed? Wat draagt bij aan kwaliteit van leven met dementie?

Deze avond hebben we hierover een gesprek met een vrouw met dementie. Zij vertelt hoe zij met deze ziekte omgaat. Hoe ze het een plek probeert te geven. Wat haar helpt. En hoe ze verder gaat met haar leven.

Praktische informatie
Op maandag 10 februari bent u van harte welkom vanaf 19.00 uur in het Alzheimer Café in Vivent De Hooghe Clock, Klokkenlaan 85, 5231 AP s-Hertogenbosch. Het programma begint om 19.30 uur en tussendoor is er een pauze. De avond wordt afgesloten om 21.30 uur. De toegang is gratis.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Beppie Schothorst, casemanager dementie voor Vivent, 06 52 60 94 02 of met Marieke Soontiëns, psycholoog Vivent, 088 163 7451 (secretariaat).
Of kijk op de website van Vivent www.vivent.nl.


Over Vivent
Vivent is dé zorgexpert in s-Hertogenbosch en omgeving. Met onze expertise bieden we bij u thuis en vanuit onze woonzorgcentra de beste zorg. Elke dag opnieuw zijn we geïnteresseerd in hoe het met u gaat, wat u wilt en wat er mogelijk is. Overleg tussen onze professionals en u is de basis voor goede zorg. U beslist zelf hoe u uw zorg wilt invullen. Wij hebben de mensen, de kennis, de ervaring en de technologie in huis om u te helpen het beste uit uw dag te halen. Samen met u beleven we mooie momenten. Vivent is werkzaam in de gemeenten Boxtel, Haaren, 's-Hertogenbosch, Meierijstad, Sint-Michielsgestel, Vught en Vlijmen. Bij Vivent werken bijna 1500 medewerkers en zon 800 vrijwilligers.

Ingevoerd op 28.01.2020 door victor