Nieuws Regio

Sterrencursus 2020 IVN Oisterwijk


Altijd al willen weten waar het prachtige wintersterrenbeeld Orion aan de hemel staat of de Poolster en andere sterren en sterrenbeelden?
Dan is de sterrencursus die het IVN Oisterwijk op dinsdagavond 4 februari 2020 begint, iets voor u.


Deze cursus, bedoeld voor mensen die wat meer van de sterrenwereld willen weten, probeert op een begrijpelijke wijze de complexiteit van de sterrenhemel, de bewegingen van de hemellichamen en de processen in de kosmos uit te leggen. Veel tijd zal besteed worden aan het zich oriënteren en waarnemen van de sterrenhemel.

De volgende onderwerpen zullen aan bod komen: oriëntatie aan de sterrenhemel, werken met de sterrenkaart, naamgeving van sterren, de Dierenriem, planeten, meteoren en kometen, de levensgang van sterren, Rode Reuzen, Witte Dwergen, Neutronensterren, Zwarte Gaten, kosmologische aspecten, wanneer is welke planeet waar te zien, apps en computerprogramma’s voor sterrenhemel-simulatie.
De docent, Emile Weijters zal deze cursus verzorgen. Hij heeft een enorme kennis van de sterrenhemel en is een enthousiast verteller.
De cursus kent 5 lesavonden, waarvan één avond in Asten, voor een bezoek aan de Jan Paagman Sterrenwacht met het indrukwekkende Pieterse Planetarium. De overige dinsdagavonden vinden plaats in Wijkcentrum Pannenschuur te Oisterwijk van 20.00 tot 22.15 uur.
Bent u geïnteresseerd geraakt in de sterrencursus?
U kunt zich aanmelden op de IVN website www.ivnoisterwijk.nl. cursussen/ sterrencursus.

Ingevoerd op 18.11.2019 door victor