Nieuws Regio

Op zoek naar vlinders in Huis ter Heide

Natuurgebied Huis ter Heide bij Tilburg is een thuis voor veel verschillende vlindersoorten. Ga zondag 28 juli mee met de boswachter op zoek naar deze fascinerende diertjes en geniet van hun schitterende kleurenpracht. Deze wandeling is gericht op volwassenen. Koop je ticket altijd vooraf online via www.natuurmonumenten.nl/agenda.

Vind je vlinders met hun prachtige kleuren ook zo fascinerend? Zij zijn niet alleen mooi maar vervullen ook een belangrijke functie in de natuur. Zo kun je de toestand van een gebied aflezen aan de vlinders die je er kunt vinden. Vlinders komen niet zomaar op elke plant af, verschillende soorten hebben zo hun eigen lievelingsplanten waarop zij leven en hun eitjes leggen. Terwijl we op zoek gaan naar de mooiste vlinders vertelt de boswachter allerlei interessante weetjes over het leven van deze bijzondere beestjes. Wie weet zien we de kleine parelmoervlinder, de distelvlinder of de oranjeluzerne vlinder wel zonnen op een bloem!Praktische informatie

Deze activiteit vindt plaats op zondag 28 juli van 10.00 uur tot 12.00 uur en kost 5 voor leden en 8 voor niet-leden van Natuurmonumenten. (Oudere) kinderen zijn onder begeleiding van hun ouders welkom. Voor kinderen kost het 4 voor leden en OERRR-leden en 7 voor niet-leden.

Het vertrekpunt is parkeerplaats De Moerse Hoeve, Heibloemstraat 12, De Moer.


Tips van de boswachter

- Graag een kwartier eerder aanwezig zijn.

- Draag bedekkende kleding en controleer jezelf op teken na een bezoek in de natuur.

Meteen aanmelden of nieuwsgierig naar meer activiteiten?

Neem een kijkje op: www.natuurmonumenten.nl/agenda.

Ingevoerd op 21.07.2019 door victor