/// Printversie ///


Kookcursus ‘Bourgondisch Gezond’ richt zich op een gezonde leefstijl en het voorkomen van welvaartsziekten
Op 18 februari 2020 start in de Kooktuin te Esch de kookcursus ‘Bourgondisch Gezond’. Deelnemers leren in vijf workshops hoe gezond eten bijdraagt aan het voorkomen van welvaartziekten, zoals: diabetes, een hart- of herseninfarct of een te hoog cholesterolgehalte.
Onder leiding van een gediplomeerd kok en een zorgprofessional koken de deelnemers heerlijke drie-gangen maaltijden. Tegelijkertijd krijgen zij op een laagdrempelige wijze uitleg over het effect van voeding op hun gezondheid en het verminderen van de kans op welvaartsziekten. Voor meer informatie, contactgegevens en inschrijvingen gaat u naar www.dekooktuin.com.
Wilt u weten hoe u gemakkelijk, een gezonde maaltijd maakt? Welke invloed suikers en zout op uw lijf hebben? Of hoe u de etiketten in de supermarkt moet lezen en zo gezonde keuzes te kunnen maken? Dan is deze cursus zeker interessant voor u.

Gezond, lekker en gemakkelijk toepasbaar
De workshops vinden eens per twee weken plaats op dinsdagavond van 17.30 tot 21.00 uur.
In een groep van maximaal 10 deelnemers kookt u onder begeleiding van een gediplomeerd kok (Catrien Kuijpers) en een praktijkverpleegkundige (Irma Kuijs) een maaltijd die u daarna gezellig samen opeet. Tijdens de workshops maakt u gebruik van verse producten die vaak rechtstreeks uit de moestuin van Catrien komen. Daarnaast krijgt u op een laagdrempelige manier informatie en tips over gezond eten. Eind 2019 gaven Catrien en Irma een aantal workshops gericht op mensen met diabetes. Deelnemers waardeerden het informatieve karakter, de gezelligheid en de toepasbaarheid van de recepten en informatie in hun dagelijks leven.

Gezond kan zeker ook makkelijk en leuk
Catrien en Irma hebben beiden een passie voor lekker koken en eten. Zij laten in de cursus zien dat een gezonde maaltijd koken niet moeilijk is en zeker niet saai. Tijdens de workshops maakt u dan ook kennis met recepten uit verschillende windstreken, waaronder mediterraans. Ook wordt aandacht besteed aan lekkere recepten met een laag zoutgehalte of kleine hoeveelheid koolhydraten.

Praktische informatie
Deelname aan de cursus (vijf workshops) inclusief maaltijd en educatie, kost € 175,-. Na afloop van elke workshop krijgt u de recepten mee. Meer informatie over de cursus Bourgondisch Gezond of deelname hieraan, vindt u via www.dekooktuin.com.Pagina printen

Pagina sluiten