/// Printversie ///


Parochienieuws
Kerkgemeenschap H. Nicolaas van de
Parochie H.Edith Stein Vught
website: www.hnicolaas.nl
pastoor: James Joseph
Adres: Schoonveldsingel 28
5262 XN Vught
Telefoon: 073 6110369
06-41176720
E-mail: frjgerald@gmail.com

Parochiecentrum en correspondentieadres;
Kastanjelaan 14a 5268 CA Helvoirt
Telefoon; 0411 645384
E-mail; parochiecentrumhnicolaas@gmail.com
Open; maandag dinsdag - donderdag en vrijdag
van 9.00 u tot 12.00 uur
Woensdag gesloten

Let op: Parochiecentrum is extra gesloten op 23,24,27,30 en 31 december

Misintenties:

Zaterdag 23 november 19.00 uur
Stille dienst

Zondag 24 november 9.30 uur
M.m.v. het Byzantijns koor uit Tilburg

MEDEDELING:

Herdertjesmis Nicolaaskerk zoekt stoere kinderen

De laatste jaren is er in de Nicolaaskerk een prachtige herdertjesviering in de "kerstnacht" gehouden. Pastoor James Joseph zet zich daarvoor extra in samen met dirigente anneke Hageman en de nodige vrijwilligers. Deze mensen zijn op zoek naar stoere kinderen die daar aan mee willen werken om het kerstverhaal in het echt te spelen in de kerk. Jeugdige zangliefhebbers kunnen aansluiten bij het kinderkoor.

De kinderen spelen het verhaal van de geboorte van het kindje Jezus. Het feit dat Maria en Jozef op pad zijn naar Bethlehem en daar de geboorte van het kindje Jezus plaats vindt.


Daarvoor zijn kinderen welkom om actief mee te doen aan die mooie indrukwekkende viering. De kartrekkers zijn op zoek naar een jeugdige Jozef en Maria. Een aantal herders en schapen horen en natuurlijk ook bij. . Niet te vergeten de engelen en mogelijk de koningen. Er is in het verleden een baby van ruim een half jaar als kindje Jezus tijdens de viering in het midden van de groep kinderen levensecht aanwezig geweest. Doen de kinderen niet actief mee dan is aan te raden toch zeker de viering te bezoeken om het kerstverhaal de jeugdigen van dichtbij te laten beleven: de geboorte van het kindje Jezus.
Kerstverhaal
Daar waren de voorgaande jaren de kerkgangers, vaak vaders, moeders, opa's en oma's van kinderen heel erg over te spreken. "De kinderen genieten van het kerstspel in de Nicolaaskerk. In een viering die vroeg op de kerstavond is gepland.", zo vertelt een vrijwilliger die helpt bij het oefenen. Dit jaar hoeven de kinderen geen teksten te leren. Het kerstverhaal leest men voor, terwijl de kinderen in de kleren van de personen die zij uitbeelden naar de kerststal komen. Wel zal er een keer een oefening zijn met ieder actief kind in zijn of haar klederdracht. Zijn er kinderen die graag meedoen aan het kerstverhaal, die kunnen zich opgeven bij het parochiecentrum Nicolaaskerk: 0411-64 53 84

Kinderkoor
Niet alleen kinderen voor het kerstverhaal zijn welkom maar ook kinderen die graag zingen. Hanneke Hageman heeft al een klein kinderkoor dat elke maandagmiddag oefent van 15.00 tot 15.45 uur. Anneke Hageman hoopt op uitbreiding van het aantal jeugdige koorleden. Zeker voor de kerstviering met de herdertjemis. Aanmelden is mogelijk bij het parochiecentrum Nicolaaskerk. Alle werkdagen geopend van 9.00 tot 12.00 uur. Op woensdag niet.


Pagina printen

Pagina sluiten