/// Printversie ///


Alzheimer Café in ’s-Hertogenbosch op 9 september 2019
Dementie op jonge leeftijd

Op maandag 9 september a.s. wordt in Vivent De Hooghe Clock te ’s-Hertogenbosch weer een avond van Alzheimer Café ’s-Hertogenbosch & Vught georganiseerd. Op deze avond besteden we aandacht aan dementie bij mensen jonger dan 65 jaar. Dementie op jonge leeftijd geeft verschillende problemen in het dagelijks leven. Hoe gaan jonge mensen en hun naasten hiermee om?Thema: Dementie op jonge leeftijd: moeilijk en intensief
Dementie treft steeds meer mensen tussen 40 en 65 jaar. Deze mensen staan nog volop in het leven. Vaak hebben ze nog een baan als ze de diagnose krijgen. Soms zijn er nog opgroeiende, thuiswonende kinderen. Ook heeft de diagnose een enorme impact op de toekomstplannen van een gezin.

Op deze avond besteden we aandacht aan dementie op jonge leeftijd aan de hand van filmopnames. Wat betekent het om op jonge leeftijd geconfronteerd te worden met dementie? Welke gevolgen heeft dit voor de persoon met dementie en de familie en vrienden. Hoe vinden zij hierin hun weg? Wat helpt hen bij het omgaan met de dementie?

Na de pauze gaan we met de bezoekers in gesprek over hun ervaringen met dit onderwerp.


Praktische informatie
Op maandag 9 september bent u van harte welkom vanaf 19.00 uur in het Alzheimer Café bij Vivent De Hooghe Clock, Klokkenlaan 85, 5231 AP ‘s-Hertogenbosch. Het programma begint om 19.30 uur en tussendoor is er een pauze. De avond wordt afgesloten om 21.30 uur. De toegang is gratis.
Voor meer informatie kunnen belangstellenden contact opnemen met Vivent afdeling Behandeling & Consultatie via Beppie Schothorst, casemanager dementie, telefoon: 06 – 52 60 94 02 of met Marieke Soontiëns, psycholoog, telefoon: 073 – 645 41 77. Of kijk op de website van Vivent www.vivent.nl.
Over Vivent
Vivent is dé zorgexpert in ’s-Hertogenbosch en omgeving. Met onze expertise bieden we bij u thuis en vanuit onze woonzorgcentra de beste zorg. Elke dag opnieuw zijn we geïnteresseerd in hoe het met u gaat, wat u wilt en wat er mogelijk is. Overleg tussen onze professionals en u is de basis voor goede zorg. U beslist zelf hoe u uw zorg wilt invullen. Wij hebben de mensen, de kennis, de ervaring en de technologie in huis om u te helpen het beste uit uw dag te halen. Samen met u beleven we mooie momenten. Vivent is werkzaam in de gemeenten Boxtel, Haaren, 's-Hertogenbosch, Schijndel, Sint-Michielsgestel, Vught en Vlijmen. Bij Vivent werken bijna 1500 medewerkers en zo’n 800 vrijwilligers.Noot voor de redactie, niet voor publicatie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie van Vivent, telefoon (088) 163 70 82, e-mail communicatie@vivent.nl

Voor meer informatie over alzheimer en/of dementie kunt u ook terecht bij Alzheimer Nederland afdeling Regio ’s-Hertogenbosch, mw. C.v.Andel, telefoon: 0411 – 68 20 47,
e-mail: cvanandel.alzheimer.regio.sh@kpnmail.nl , website: www.alzheimer-nederland.nl

Ook kunt u met deze vragen of andere vragen over wonen, zorg en welzijn terecht bij: Farent,
telefoon: 073 - 521 64 61, website: www.farent.nl.

Kijk ook op de website van Vivent www.vivent.nl voor deze en komende data waarop het Alzheimer Café plaatsvindt.

Pagina printen

Pagina sluiten