Loesch

LOESCH_logo.jpgWelkom bij Loesch
Loesch (Loha team Esch) zendt elke zondagavond tussen 20.00 en 23.00 uur.

Geschiedenis:

Loesch, Stichting Lokale Omroep Esch had haar eerste uitzending in november 1992. Eerst 1 keer per maand, later wekelijks heeft Loesch m.u.v. vakanties, op de zondagavond een uitzending verzorgd op TV.
Loesch is een van de kleinste omroepen van Nederland. In het kleine dorpje Esch, de glimlach van Brabant, verzorgen een aantal vrijwilligers TV-programma's met lokale thema's.
Vanaf 1997, n.a.v. de gemeentelijke herindeling, was Loesch als een soort productiemaatschappij werkzaam voor HOStv. In de gehele gemeente Haaren, waartoe de kern Esch behoort, kon op zondagavond gekeken worden naar de uitzending van Loesch.
Vanaf 2000 zijn de uitzendingen ook via de website te zien.
Op 1 september 2010 heeft HOStv Loesch echter van de kabel afgehaald. Eenzijdig is het contract van 1997, wat ook door de gemeente Haaren is ondertekend, opgezegd. Op meer dan zeer dringend verzoek van de PBO kwam Loesch weer terug op TV, maar voor slechts een periode van 3 maanden. In die periode moest een nieuwe overeenkomst worden gemaakt. Vanwege gebrek aan vertrouwen kiest Loesch er voor niet verder te gaan met HOStv, maar een alternatief te zoeken.
30 januari 2011
Na 18 jaar en 3 maanden zond Loesch op zondag 30 januari 2011 voor de allerlaatste keer uit via het kanaal van de lokale TV Haaren.
Hierna zond Loesch uit als Doesch via internet.
Mei 2011
Loesch is terug op TV!
Op 8 mei 2011 vindt een proefuitzending plaats via het Ziggo kanaal 951 (nu 40). Boschtion media, de lokale omroep van 's-Hertogenbosch stelt belangeloos zendtijd ter beschikking aan Loesch, de zondagavond van 20.00 - 23.00 uur.
Loesch kan haar 19 jarige traditie van uitzending op de zondagavond voortzetten.
Voor 2012 heeft Loesch ambitieuze plannen. In overleg met Boschtion zal Loesch haar grenzen gaan verleggen naar de dorpen rondom Esch.
In 2014 verkrijgt de nieuw opgerichte Stichting LoHa de zendmachtiging voor de gemeente Haaren. Via het analoge kanaal van LoHa verlenen de vrijwilligers van Loesch 100% hun medewerking aan de uitzendingen van LoHa, maar zijn op zondagavond ook nog te zien via het digitale kanaal van Boschtion. Door hoger beroep van de voormalige lokale omroep Hostv kan LoHa geen eigen digitaal kanaal opstarten.
Helaas komt Boschtion in februari 2015 in de problemen en worden de uitzendingen stopgezet.
De procedure bij het CvdM wordt uiteindelijk in het voordeel van LoHa vastgelegd. LoHa is en blijft de enige lokale omroep voor de gemeente Haaren. Via het analoge kanaal 22 van Ziggo blijft LoHa te zien in de gehele gemeente Haaren.
In augustus 2015 start LoHa haar digitale kanaal bij Ziggo, 48.
Ook wordt het kanaal voor de radio-uitzendingen ingericht, 923

Hoe het ook zij: De TV-uitzendingen voor Esch zijn al sinds 1992 te zien op de zondagavond vanaf 20.00 uur.

Dus 1 ding is zeker:
Zondagavond, (Lo)Eschavond.


N.B. Stichting Loesch bestaat nog steeds en ondersteund de uitzendingen van LoHa en team Esch middels het beschikbaar stellen van technische en andere faciliteiten en middels financiële ondersteuning.Loesch - team Esch via LoHa
Team Esch van LoHa (in de Essche volksmond, ook vanuit het verleden: Loesch) is elke zondag te zien via Ziggo. Op het analoge kanaal 22 van Ziggo in de gemeente Haaren en ver in de omtrek op Ziggo digitaal kanaal 48.
Zoals u gewend bent, elke zondagavond van 19.00 - 24.00 uur.
Ook op andere dagen worden onderwerpen uit Esch uitgezonden via LoHa. Kijk voor een overzicht op de website van LoHa.
Kijk op menupunt TV-Gids bij www.loha.tv2010-mandvdmaand.jpgSteunzender
Loesch steunt haar uitzendingen alleen maar maken door de financiele steun van de bijna 250 steunzenders.


Hoe kunt u steunzender worden?
Neem kontakt op met Loesch en voor 5 hoort u erbij als steunzender. Klik in het menu op [Steunzender].