08.09.2020 | Home
2020-09-09-kandidaten 1-8 combinatie95.jpg Combinatie95 stelt top kandidatenlijst vast

Tijdens de drukbezochte Algemene Ledenvergadering van Combinatie95 op maandag 7 september zijn de nummers 1 t/m 16 van de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 18 november a.s. vastgesteld.

Op de verkiesbare plaatsen staat een mix van vertrouwde en nieuwe gezichten uit Boxtel, Liempde, Esch en Lennisheuvel. Deze groep vormt ook een mooie combinatie van jong-oud, man-vrouw, diverse achtergronden, beroepen en ondernemers. Later deze maand maakt Combinatie95 de totale lijst bekend.

Combinatie95 heeft nu vijf raadsleden en een wethouder. Uitgaande van (tenminste) een consolidatie van deze posities staan er in de top zeven mensen die er vol voor willen gaan. Op de posities 8 tot 16 staan leden die het geheel van de top zestien versterken voor wat betreft jongeren, betrokkenheid in gemeenschap, kwaliteiten en geografische spreiding. De posities vanaf de 16e plaats worden op alfabetische volgorde ingevuld met bekende en jonge kandidaten die de ambities van Combinatie95 ondersteunen. De laatste drie plaatsen worden ingevuld door drie lijstduwers; voormalig wethouders in Boxtel en Esch: Peter van de Wiel, Ger van den Oetelaar en Piet den Ouden.

Top 16
Lijsttrekker en kandidaat-wethouder is Désiré van Laarhoven - van Abeelen. Haar kandidatuur is reeds in april vastgesteld door de leden van Combinatie95. Op nummer 2 staat Joep Schalkx (Liempde, 30 jaar); huidige fractievoorzitter in de gemeenteraad. Stefan de Nijs uit Boxtel, reeds zes jaar raadslid, staat op plaats 3. Plaats 4 is voor Peter den Ouden uit Esch. Hij is zittend raadslid in de gemeenteraad van Haaren voor Samenwerking 95 en koos een jaar geleden voor aansluiting bij Combinatie95. Nieuwkomer Hans Heesen uit Boxtel vinden we op plaats 5, gevolgd door Pim Bressers (28 jaar) uit Liempde en nieuwkomer Jan van der Heijden (23 jaar) uit Lennisheuvel op plek 7. Christien Pijnenburg - van Schijndel uit Esch vinden we op plaats 8. Ook Christien is zittend raadslid in de Haaren voor Samenwerking 95 en koos in 2019 ook voor Combinatie95.
Op plaats 9 tot en met 16 staan achtereenvolgens: Ineke van Giersbergen (Liempde), Lola Nouwens (Boxtel, 31 jaar), Peter Manniën (Lennisheuvel), Lotte Vullings (Liempde, 20 jaar), Mike van Dijk (Liempde, 28 jaar), Evert van Summeren (Boxtel), Jos de Vriend (Liempde) en Marian van Weert (Boxtel).

Ingevoerd op 08.09.2020 door victor