28.07.2019 | Nieuws
2019-06-23-knoestjes-bertenrinie.jpg KENESCH QUIZ

Afgelopen weekend was Esch in de ban van de KenEsch Quiz 3.0. De Knoestjes waren wederom verantwoordelijk voor de 3e editie van de Essche dorpsquiz. Er hebben 17 teams vol enthousiasme en inzet gestreden om de eerste plaats. De quiz bestond uit een boek vol met vragen en opdrachten. De vragen waren opgedeeld in categorieën zoals bijvoorbeeld Deur en deur Esch, media, in de schoolbanken en Van alles wè.

De opdrachten waren erg divers en bestonden onder meer uit het maken van een veldboeket, ontcijferen van morse en het maken van verschillende filmpjes en foto’s. Een minuut voor de sluiting van de inlevertijd werden de laatste spullen ingeleverd en was er voor de teams eindelijk tijd voor de ingeslagen drank en eten. De commissie kon aan de slag met nakijken en beoordelen.
Op zaterdagavond was de zaal van de Es gezellig gevuld. Er werd gestart met een vlaggenparade waarbij elk team vertegenwoordigd was. Daarna zorgden De Knoestjes voor gezellige muziek waarbij ze ondersteund werden door verschillende muzikale friends. Zo werd dankbaar gebruik gemaakt van de zang van Corine den Braven, Robbie Snoek, Fred Bergman en het duo Bert Mimpen en Rinie van der Sande. Presentator Gerrie van der Mee wist de sfeer er prima in te krijgen. De prijsuitreiking van de KenEsch Quiz zorgde voor de nodige hilariteit door het tonen van foto’s en filmpjes. Het team Bacchus kreeg een eervolle vermelding omdat zij het presteerden om een keer niet als laatste te eindigen. De spanning steeg. Op nummer 3 eindigden De Barhangers, en toen ging het nog tussen de prijswinnaars van de 1e en van de 2e editie. Na een roffel werd duidelijk dat De roze sokskes en co op de tweede plaats eindigden en ’t Kennetwel, de winnaars van de eerste editie, er met de wisselprijs vandoor gingen. Het volledige inschrijfgeld, een bedrag van € 500,00 wordt geschonken aan de Wensambulance. Na het officiële deel ging het feest los. Eerst nog muziek van de Knoestjes, daarna tijdens de after-party een spetterend optreden van Guus Doggen. De voetjes gingen van de vloer en de groepsvlaggen de hoogte in. De organisatie van beide avonden kijkt met veel plezier en zeer tevreden terug op dit zeer geslaagde evenement.

Ingevoerd op 28.07.2019 door victor